(06-01-2021, 12:21 PM)Szczep4n napisał(a): Na rynku włoskim są znacznie lepsze ligury i cały ten temat nie jest mi obcy.
tutaj chodzi tylko i wyłącznie o metodę wyprodukowania ligury samemu. Mowie tutaj o ilościach na kilogramy.
Po pierwsze, jeżeli temat włoskich ligur nie jest co obcy, to wiesz co to Legor i ProGold.
Po drugie, skład ich ligur jest tajemnicą - po części przynajmniej.
Po trzecie, jak dodasz w wiadrze Si, który jest składnikiem tych ligur, a wszak chcesz
nie na gramy, a na kilogramy - tony nawet. O Bi nawet nie będę pisał.
My tu som proste młotkoklepy i wygindruty, a ty chcesz od nasz receptury alchemicznej.
Nie wiem jak koledzy, ale ja na "piwniczną" ligurę znam tylko przepis - srebro + miedź.
PS
Zapomniałbym o najważniejszym!
Gdybym wiedział jak w prosty sposób wyprodukować ligurę konkurencyjną jakością
Legorowi i ProGoldowi, to prędzej odgryzłbym sobie język i palce wsadził w walcarkę,
niż podał tobie na tacy gotowy przepis. Sam był kasował po 400 zł za kg. Jasne?