Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interpretacja naszyjnika Lalique'a
    Skończyłam! Wzorem była obroża Renè Lalique'a "Bratek", ok. 1900. Nie widziałam jej nigdy w rzeczywistości i nie znalazłam nigdzie szczegółowych danych (wymiarów itd). Oryginał był wykonany w nieco innej technice emalierskiej, ze złota i diamentów, zawieszony na perłach, załączam zdjęcie poniżej.
Użyłam blaszki srebrnej 999, 36 x 36 x 1 mm i srebrnych drutów 0,2 x 0,4 mm. Technika cloisonné, emalie firmy Soyer, transparentne i kryjące. Pod emaliami przezroczystymi paillon, podkład ze złota w platku. Cyrkonie w 4 wielkościach, sztuczne perły.
Odpowiedz
(07-10-2023, 04:22 PM)JWaj napisał(a): a to oryginał

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Secesja pełną gębą! Mi się podoba
Odpowiedz
Piękna robota. Morze włożonej pracy. Brawo.
Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
Odpowiedz
(07-14-2023, 01:14 PM)admin napisał(a): Secesja pełną gębą! Mi się podoba

Mnie tez! ?
Odpowiedz
(07-17-2023, 11:47 AM)kriss napisał(a): Piękna robota. Morze włożonej pracy. Brawo.

Dziękuję! Ogrom satysfakcji i nowych rzeczy odkrytych, jeszcze do opanowania czy doskonalenia.
Odpowiedz
Szacun. Bardzo ładne
apsolwent oślej łafki
Odpowiedz
(08-02-2023, 08:52 PM)Mazur napisał(a): Szacun. Bardzo ładne

Bardzo dziękuję! Cieszę się z uznania, jestem początkująca….  Rumieniec
Odpowiedz
"Jestem początkująca" Napisałbym "bez jaj" ale jesteś kobietą, więc tylko powtórzę słowa uznania dla twoich umiejętności. Emalia to teraz wręcz
sztuka elitarna. Niewielu zostało złotników którzy potrafią się tym bawić. Twórz dalej. Czekamy na kolejce dzieła. Lalique był genialnym artystą.
Jest na kim się wzorować.
Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
Odpowiedz
(08-29-2023, 12:34 PM)kriss napisał(a): "Jestem początkująca" Napisałbym "bez jaj" ale jesteś kobietą, więc tylko powtórzę słowa uznania dla twoich umiejętności. Emalia to teraz wręcz
sztuka elitarna. Niewielu zostało złotników którzy potrafią się tym bawić. Twórz dalej. Czekamy na kolejce dzieła. Lalique był genialnym artystą.
Jest na kim się wzorować.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości