Targi Złoto Srebro Czas Warszawa 2011
Targi Złoto Srebro Czas Warszawa 2011

narazie czekam na odpowiedz bo ze mnie taki junior jaki i chińczyk
Hej złotniki co tu taka cisza..potruliście sie kwasami czy jak ??
Moje pytanie jest następujące kto z Was wybiera sie na najbliższe pożdziernikowe targi warszawskie ?? można byylo sie umówić spotkac pogadać zapoznać.. jak ktos ma ochote...heh no taka moja inicjatywa
może ktos staruje w jakimś konkursie ?? hmm?? mnie jak dopuszcza do juniorów to startuje
narazie czekam na odpowiedz bo ze mnie taki junior jaki i chińczyk 
)
hehe
(bilety tanie tylko długo się jedzie.)O bardzo Ciekawa inicjatywa, możesz coś więcej napisać na temat tych targów 9niestety sam sobie nie poszukam bo mam teraz takie łącze ze ledwo na forum mi się udaje wejść. W zasadzie to jest tak kiepskie ze teraz mam laptop postawiony na stole bokiem i pisze rekami w powietrzu głowę mam przechylona w lewo, bo tylko wtedy mam zasięg
)
Gdzie i kiedy konkretnie, może stronkę tych targów zamieścisz? Duże jest wpisowe? I czy trzeba być "z branży" aby się zapisać?
Cisza na forum bo wakacje w końcu są. 
Jak wrócę to może się ołowiem potruje bo mam zamiar poeksperymentować.
hehe
Edit:
Udało sie jednak bez większych problemów znaleźć info, chociaż szyja już mnie zaczyna boleć. 
Program imprezy.
http://www.zlotosrebroczas.com/info_odwi...rogram.php
Wstęp dla odwiedzających tylko w niedziele ale mi to w sumie pasuje.
Byliście już na tych targach? Warto jechać 6h pociągiem w jedna stronę?
(bilety tanie tylko długo się jedzie.)
w konkursie dla seniorów tu już jest wymagany paier czeladnika.Ja zachęcam zainteresowanych kto tam sie pojawi zapraszam na priv mozna sie wymienić numerami i gdzieś tam sie złapać
a bankowo ktos tu klika z warszawy
Pewnie że warto!! zawsze można cos podpatrzyć w narzedzia sie zaopatrzc można jakiś rabat wytargować będa tam weszyscy co trudnbią sie sprzedązą różnego rodzaju asortymentu i jak pisalem wyżej ja tam sie śmialo targuje
mnie najbardziej interesuje ten dział
12:00 Uroczyste wręczenie nagród w Ogólnopolskim Konkursie Biżuterii Artystycznej „Prezentacje 2011”.
pomysł mam. temat to 7 kolorów tęczy...niestety nie ruszam z tym dopóki nie udzielą mi pozwolenia ehh i tak od tygodnia cisza...a prace trzeba zawiesc do warszawy do 11 września...laureat dostaje dyplom i jest zwolniony z egzaminu praktycznego czeladniczego
w konkursie dla seniorów tu już jest wymagany paier czeladnika.Ja zachęcam zainteresowanych kto tam sie pojawi zapraszam na priv mozna sie wymienić numerami i gdzieś tam sie złapać
a bankowo ktos tu klika z warszawy 

).Chodzi o ten konkurs. Pomylił się w nazwie konkursu. 
http://www.zlotosrebroczas.com/konkursy_....php?kiw=2
Tutaj jest podział na kategorie junior i senior o której pisał no_sense i zgłoszenia są do 11 września.
Aby wziąć w nim udział oczywiście trzeba się gdzieś uczyć lub pracować w zawodzie? Ehh strasznie to denerwujące...
To samo z tymi egzaminami, jakieś chore wymagania aby móc do nich przystąpić. Mam koleżankę która zajmuje się niby amatorsko wypiekiem torów, w zasadzie robi rzeźby z cukru, o wiele lepsze niż nieraz widywane w cukierniach i oczywiście do też by nie mogła zostać cukiernikiem bo nie ma szkoły? Bezsens... (pomijam to ze cukiernikiem i tak nie zostanie pewnie, bo za rok będzie lekarzem
).
(08-17-2011, 10:15 AM)mirek Miejmy nadzieję że to się zmieni, bo wielu ciekawych artystów jest w polsce, nie mają żadnych papierów, a na prawdę piękne rzeczy robią, nie kiedy "przeskakują" tych co mają papiery mistrza.
(08-17-2011, 10:15 AM)mirek Miejmy nadzieję że to się zmieni, bo wielu ciekawych artystów jest w polsce, nie mają żadnych papierów, a na prawdę piękne rzeczy robią, nie kiedy "przeskakują" tych co mają papiery mistrza.
Skoro już tak rozwijamy temat to dorzućmy do tych z 'kartelowanych" prawników, radców prawnych, notariuszy, lekarzy, kamieniarzy..... itd.
Żeby nie było też jestem przeciw różnym tytułom z jednej strony z drugiej jednak nie chciałbym aby operował mnie lekarz czy nawet dentysta bez dyplomu!
Ale wracając do naszej branży czy oddalibyście do naprawy swoją rodową biżuterie człowiekowi który własnie zakończył karierę jako cyrkowiec i został złotnikiem? Ilu by się zdecydowało??? To jak potrzebna jest ta weryfikacja czy nie?
P.S.
Ostatni przykład jest z życia wzięty i choć życie zweryfikowało umiejętności tego pana to sporo rzeczy popsuł.
(08-17-2011, 01:27 PM)Imenoq Skoro już tak rozwijamy temat to dorzućmy do tych z 'kartelowanych" prawników, radców prawnych, notariuszy, lekarzy, kamieniarzy..... itd.
Żeby nie było też jestem przeciw różnym tytułom z jednej strony z drugiej jednak nie chciałbym aby operował mnie lekarz czy nawet dentysta bez dyplomu!
Ale wracając do naszej branży czy oddalibyście do naprawy swoją rodową biżuterie człowiekowi który własnie zakończył karierę jako cyrkowiec i został złotnikiem? Ilu by się zdecydowało??? To jak potrzebna jest ta weryfikacja czy nie?
P.S.
Ostatni przykład jest z życia wzięty i choć życie zweryfikowało umiejętności tego pana to sporo rzeczy popsuł.
Rozkopywanie świeżych grobów? Czy może łapanie bezdomnych? Trochę czarny humor ale chyba dobrze oddaje sens.(08-17-2011, 03:30 PM)mirek Niech mi ktoś powie, jak zrobić teraz w polsce dyplom mistrza złotnictwa??? i to osoba która ma swoją firmę, robi wyroby, ma wieloletnie doświadczenie itd.
Wydaje mi się że to nie możliwe, ale w tej kwestii może się ktoś wypowie.
Zresztą co tak na prawdę daje dyplom złotnika czy czeladnika???
(08-17-2011, 04:11 PM)Imenoq Co do egzaminu to na PW poszło.
A co daje dyplom to jak napisałem "ładnie na ścianie wygląda"
Umiejętności i tak życie weryfikuje
(08-17-2011, 01:27 PM)Imenoq Skoro już tak rozwijamy temat to dorzućmy do tych z 'kartelowanych" prawników, radców prawnych, notariuszy, lekarzy, kamieniarzy..... itd.
P.S.
Rozkopywanie świeżych grobów? Czy może łapanie bezdomnych? Trochę czarny humor ale chyba dobrze oddaje sens.(08-17-2011, 03:30 PM)mirek Niech mi ktoś powie, jak zrobić teraz w polsce dyplom mistrza złotnictwa??? i to osoba która ma swoją firmę, robi wyroby, ma wieloletnie doświadczenie itd.
Wydaje mi się że to nie możliwe, ale w tej kwestii może się ktoś wypowie.
Zresztą co tak na prawdę daje dyplom złotnika czy czeladnika???
(08-17-2011, 04:11 PM)Imenoq Co do egzaminu to na PW poszło.
A co daje dyplom to jak napisałem "ładnie na ścianie wygląda"
Umiejętności i tak życie weryfikuje