Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM GEMMOLOGIA Przepiękne kamienie

Przepiękne kamienie

Przepiękne kamienie

magda
Platynowy
342
02-07-2012, 07:24 PM
http://canadianammolite.homestead.com/Loosestones.html
http://www.etsy.com/shop/KoroitBoulderOp...eller_info

Wrzucam linki do stron z pięknymi kamieniami, u nas rzadko kto je stosuje. Może wrzućcie jakieś piękne kamienie, linki i zdjęcia
magda
02-07-2012, 07:24 PM #1

http://canadianammolite.homestead.com/Loosestones.html
http://www.etsy.com/shop/KoroitBoulderOp...eller_info

Wrzucam linki do stron z pięknymi kamieniami, u nas rzadko kto je stosuje. Może wrzućcie jakieś piękne kamienie, linki i zdjęcia

angus
Super Moderator
611
02-07-2012, 07:47 PM
Ten amolit z pierwszego linku jest najwidoczniej wybarwiany ale ładnie.Uśmiech
angus
02-07-2012, 07:47 PM #2

Ten amolit z pierwszego linku jest najwidoczniej wybarwiany ale ładnie.Uśmiech

magda
Platynowy
342
02-07-2012, 07:48 PM
Nie są wybarwiane takie mają kolory . Miałam sklep z amolitami ale zawieruszyła mi się stronka i nie mam linka. Naprawdę sa takie piękne.
Tam w tym drugim sklepie były całe z kamieniem , w którym były znalezione , jak to znajdę to wrzucę. Może jeszcze ktoś ma zdjęcia pięknych kamieni lub linki ,wrzucajcie tu!!!
Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2012, 07:51 PM przez magda.
magda
02-07-2012, 07:48 PM #3

Nie są wybarwiane takie mają kolory . Miałam sklep z amolitami ale zawieruszyła mi się stronka i nie mam linka. Naprawdę sa takie piękne.

Tam w tym drugim sklepie były całe z kamieniem , w którym były znalezione , jak to znajdę to wrzucę. Może jeszcze ktoś ma zdjęcia pięknych kamieni lub linki ,wrzucajcie tu!!!

magda
Platynowy
342
02-28-2012, 02:02 PM
(02-07-2012, 07:48 PM)magda Nie są wybarwiane takie mają kolory . Miałam sklep z amolitami ale zawieruszyła mi się stronka i nie mam linka. Naprawdę sa takie piękne.

Znalazłam na giełdzie amonita co ma piękne kolory bez farbowania. Musiały kiedyś być naprawdę bardzo kolorowe.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-28-2012, 02:20 PM przez magda.
Załączone pliki
Miniatury

magda
02-28-2012, 02:02 PM #4

(02-07-2012, 07:48 PM)magda Nie są wybarwiane takie mają kolory . Miałam sklep z amolitami ale zawieruszyła mi się stronka i nie mam linka. Naprawdę sa takie piękne.

Znalazłam na giełdzie amonita co ma piękne kolory bez farbowania. Musiały kiedyś być naprawdę bardzo kolorowe.

Załączone pliki
Miniatury

Lenny
Miedziany
6
03-01-2012, 08:50 PM
Amonity o ile pamiętam w takiej formie przywlókł lodowiec w okolice Łukowa elegancko opakowane w muł w formie kry skalnej oderwanej gdzieś na terenie obecnej Litwy . Te które posiadam pochodzą prawdopodobnie stamtąd i rzeczywiście mienią się tęczowo . teraz są przywożone w mniejszych paczkach i z całego świata . Nie wiem czy te kolory nie są efektem wtórnego procesu chemicznego
Lenny
03-01-2012, 08:50 PM #5

Amonity o ile pamiętam w takiej formie przywlókł lodowiec w okolice Łukowa elegancko opakowane w muł w formie kry skalnej oderwanej gdzieś na terenie obecnej Litwy . Te które posiadam pochodzą prawdopodobnie stamtąd i rzeczywiście mienią się tęczowo . teraz są przywożone w mniejszych paczkach i z całego świata . Nie wiem czy te kolory nie są efektem wtórnego procesu chemicznego

macsgems
Miedziany
2
05-25-2014, 02:34 AM
www.canadianammolite.com has beautiful ammolite and excellent service.
macsgems
05-25-2014, 02:34 AM #6

www.canadianammolite.com has beautiful ammolite and excellent service.

Opal Kingdom
Unregistered

05-25-2014, 10:22 PM
(05-25-2014, 02:34 AM)macsgems www.canadianammolite.com has beautiful ammolite and excellent service.

Hi macgems and welcome Uśmiech
I like the 'imperials' .. very nice colors
what about treatment and stability .., could you give us more info ?

best regards
Opal Kingdom
05-25-2014, 10:22 PM #7

(05-25-2014, 02:34 AM)macsgems www.canadianammolite.com has beautiful ammolite and excellent service.

Hi macgems and welcome Uśmiech
I like the 'imperials' .. very nice colors
what about treatment and stability .., could you give us more info ?

best regards

macsgems
Miedziany
2
10-12-2014, 06:27 AM
Some of the ammolite are triplets and others are polished pieces of the fossil. The imperials are polished pieces and are not too fragile for jewelry. The triplets have a protective cap on them and hold up well in jewelry.
macsgems
10-12-2014, 06:27 AM #8

Some of the ammolite are triplets and others are polished pieces of the fossil. The imperials are polished pieces and are not too fragile for jewelry. The triplets have a protective cap on them and hold up well in jewelry.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości