Liczba postów: 342
Liczba wątków: 21
Reputacja:
1
02-07-2012, 07:48 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2012, 07:51 PM przez magda.)
Nie są wybarwiane takie mają kolory . Miałam sklep z amolitami ale zawieruszyła mi się stronka i nie mam linka. Naprawdę sa takie piękne.
Tam w tym drugim sklepie były całe z kamieniem , w którym były znalezione , jak to znajdę to wrzucę. Może jeszcze ktoś ma zdjęcia pięknych kamieni lub linki ,wrzucajcie tu!!!
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Amonity o ile pamiętam w takiej formie przywlókł lodowiec w okolice Łukowa elegancko opakowane w muł w formie kry skalnej oderwanej gdzieś na terenie obecnej Litwy . Te które posiadam pochodzą prawdopodobnie stamtąd i rzeczywiście mienią się tęczowo . teraz są przywożone w mniejszych paczkach i z całego świata . Nie wiem czy te kolory nie są efektem wtórnego procesu chemicznego
Opal Kingdom
Unregistered
(05-25-2014, 02:34 AM)macsgems napisał(a): www.canadianammolite.com has beautiful ammolite and excellent service.
Hi macgems and welcome

I like the 'imperials' .. very nice colors
what about treatment and stability .., could you give us more info ?
best regards
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Some of the ammolite are triplets and others are polished pieces of the fossil. The imperials are polished pieces and are not too fragile for jewelry. The triplets have a protective cap on them and hold up well in jewelry.