kilka nowych pomysłów
kilka nowych pomysłów

Pierścionek wcześniejszy świetny jak zawsze, całkiem moje klimaty. Wreszcie mam wcześniej zapowiadana inspiracje Twoim pierścionkiem z perłą. 
@Luffy, do wosku na prawdę mało jest potrzebne, ten wisiorek był zrobiony w wosku. 
Świetnie Kageki, po obejrzeniu Twoich prac widzę coś nowego. Chyba, że nie wszystko już widziałem
I cos w tym stylu. Mój rysunek z poczatku tego roku, http://krissgold.deviantart.com/art/Silv...-442951378 do wykożystania 
Osobiście nie czuję się na siłach, żeby uczyć innych w tym temacie. Wiem,że najlepszym sposobem na początek jest kalkowanie zdjęć i wypełnianie kolorem jak w rysunkach dla dzieci, podpatrywanie innych i naśladowanie. I dużo, dużo ćwiczyć. Projektując wzory najważniejszą rzeczą jest prosty szkic dla utrwalenia tego co Ci przyszło do głowy i zbieranie tych szkiców. Nie musisz dobrze rysować, rysunki są dla innych jako zobrazowanie Twoich wizji.
Z tego co wiem rysowanie to jest umiejętność, którą ćwiczy się latami
Osobiście nie czuję się na siłach, żeby uczyć innych w tym temacie. Wiem,że najlepszym sposobem na początek jest kalkowanie zdjęć i wypełnianie kolorem jak w rysunkach dla dzieci, podpatrywanie innych i naśladowanie. I dużo, dużo ćwiczyć. Projektując wzory najważniejszą rzeczą jest prosty szkic dla utrwalenia tego co Ci przyszło do głowy i zbieranie tych szkiców. Nie musisz dobrze rysować, rysunki są dla innych jako zobrazowanie Twoich wizji. 
@ Luffy każdy materiał inaczej odbija i rozprasza światło. Już sama krzywizna powierzchni inaczej to pokazuje. Kamienie przezroczyste, półprzezroczyste i matowe inaczej się cieniuje. O samym cieniowaniu można by książkę napisać. Wejdź sobie na http://www.deviantart.com/browse/all/ i poszukaj. Tam jest masę zdolnych ludzi, którzy pokazują w toturialach jak to robić. Zaznaczam, że samo studiowanie rysunków zajmie Ci miesiące, a nauka lata. Niestety nie ma uniwersalnych metod. Na JouTube jest też masę filmów. Warto ich poszukać i obejrzeć. 
(12-20-2014, 08:26 PM)kageki Pierścionek wcześniejszy świetny jak zawsze, całkiem moje klimaty. Wreszcie mam wcześniej zapowiadana inspiracje Twoim pierścionkiem z perłą.
@Luffy, do wosku na prawdę mało jest potrzebne, ten wisiorek był zrobiony w wosku.
(12-20-2014, 08:26 PM)kageki Pierścionek wcześniejszy świetny jak zawsze, całkiem moje klimaty. Wreszcie mam wcześniej zapowiadana inspiracje Twoim pierścionkiem z perłą.
(11-17-2014, 08:15 PM)kriss Z moich ostatnich robótek ręcznych. Od inspiracji przez projekt do realizacji. Pisałem o technikach zdobienia srebra i dla uzupełnienia zrobiłem pierścionek wykonany techniką młotkowania i kucia. Czekałem, aż ktoś z forumowiczów dorzuci coś swojego, ale była tylko polityka
Projekt wstępny zainspirowany kwiatem Anemonu .........
(11-17-2014, 08:15 PM)kriss Z moich ostatnich robótek ręcznych. Od inspiracji przez projekt do realizacji. Pisałem o technikach zdobienia srebra i dla uzupełnienia zrobiłem pierścionek wykonany techniką młotkowania i kucia. Czekałem, aż ktoś z forumowiczów dorzuci coś swojego, ale była tylko polityka
Projekt wstępny zainspirowany kwiatem Anemonu .........