Witam Wszystkich
Witam Wszystkich
Witam wszystkich cieplutko i prawie świątecznie ;-)
ostatnimi czasy zainteresował mnie fenomen samodzielnie robionej biżuterii i zaczęłam się bardziej w to wszystko zagłębiać.
Mam nadzieję, że dzięki temu forum moja ciekawość zostanie zaspokojona.
pozdrawiam,
Marysia z Małopolski

Stwierdziłem, że co mi szkodzi, nie będę męczył jednego człowieka skoro mogę całą społeczność forum ^^ Mam nadzieję, że zdobędę tu wystarczającą wiedzę by móc podłubać w biżuterii z efektem, który mnie zadowoli.
Cześć i czoł(gi)em! 
Grzesiek jestem, 24 lata, a złotnictwem czy też jubilerstwem interesuję się od niedawna. Od dawna natomiast jestem rzemieślnikiem (choć póki co tylko hobbystą) i nie obca mi praca z drewnem, stalą i żelazem, kością/rogiem i innymi naturalnymi materiałami. Forum znalazłem całkowicie przypadkiem poszukując wszelakich informacji n/t nabywania kruszcu. Postanowiłem się jednak zarejestrować kiedy zobaczyłem Barta- który nie dalej jak wczoraj pomógł mi w jednej kwestii i polecił kilka książek
Stwierdziłem, że co mi szkodzi, nie będę męczył jednego człowieka skoro mogę całą społeczność forum ^^ Mam nadzieję, że zdobędę tu wystarczającą wiedzę by móc podłubać w biżuterii z efektem, który mnie zadowoli.

Niewiele już pamiętam, a i widzę, że wtargnęły nowe technologie, także proszę o wyrozumiałość jak co jakiś czas będę bombardował Was durnymi pytaniami...Witam serdecznie.
To tu się pisze? 
Po około 15 latach przerwy w dłubaniu w srebrze, postanowiłem przeprosić się z palnikiem i klapcęgami...
Niewiele już pamiętam, a i widzę, że wtargnęły nowe technologie, także proszę o wyrozumiałość jak co jakiś czas będę bombardował Was durnymi pytaniami...
Pozdrawiam, Norman
Chciałem powitac wszystkich na forum.
Na imie mam Konrad od dluzszego czasu zajmuje sie rzezbieniem w drewnie ale nie tylko. Od niedawna zacząłem eksperymentowac z metalem i stąd narodził się pomysł żeby spróbowć swoich sił w grawerowaniu;] Wydaje mi sie, a nawet jestem pewny że to forum jest odpowiednim miejscem na uzyskanie potrzebnej mi wiedzy i informacji:] Pozdrawiam!
Od kilku lat zajmuję się robieniem biżuterii, ale są to głównie nieskomplikowane projekty niewymagające lutowania, użycia palnika, czy innego sprzętu profesjonalnego poza szczypcami.
Trochę szyję, duużo filcuję i marzę o tym aby zacząć pracę w srebrze. Myślę jednak, że zacznę od 'rozgrzewki' w miedzi i znajdę tutaj wiele pomocnych porad.
Hej, hej! Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczów. Naprawdę się cieszę, że tu trafiłam.
Od kilku lat zajmuję się robieniem biżuterii, ale są to głównie nieskomplikowane projekty niewymagające lutowania, użycia palnika, czy innego sprzętu profesjonalnego poza szczypcami.
Trochę szyję, duużo filcuję i marzę o tym aby zacząć pracę w srebrze. Myślę jednak, że zacznę od 'rozgrzewki' w miedzi i znajdę tutaj wiele pomocnych porad.
Pozdrawiam!