Mikroskop usb
Mikroskop usb
Mikroskop USB nie jest złym narzędziem, tylko nie nadaje się do pracy. Można nim obejrzeć pracę już wykonaną, ale nie w trakcie.
Jak by to miało wyglądać? Powiesilibyście nad stołem monitor? Absurd! Jedynie można by użyć gogli Ocullus, ale to wydatek ok.3000 zł.
Tak więc niepotrzebne bicie piany. Ja mikroskopu używam. USB, optycznego, aparatu z funkcją makro, ale nigdy podczas pracy. Podczas
musza mi wystarczyć okulary powiększające z USraju. Na razie styka.
Ten monitor nad stołem to chyba niezły pomysł tylko miejsce i wtedy robiąc patrzysz w monitor, najgorsza jest odległość robocza, bo niewygodnie się pracuje pod. Jakieś ciągłe używanie mikroskopu jest niewygodne ale czasami gdy jest nieodzowny to jak najbardziej.
(10-08-2014, 10:40 PM)szafir Chyba każdy mikroskop nie lubi jak nim ruszać?Nie chodzi o ruszanie mikroskopem tylko ręką czy narzędziem pod mikroskopem. Optyczny mikroskop cały czas pozostaje ostry tak jak był ustawiony. Mikroskop USB (może nie wszystkie) sam ustawia ostrość i jak poruszysz pod nim czymś to on zmienia obraz by ustawić ostrość. Puki nie ustawi to kiepsko widać. Tak jak z aparatami w komórkach.
(10-08-2014, 10:40 PM)szafir Chyba każdy mikroskop nie lubi jak nim ruszać?Nie chodzi o ruszanie mikroskopem tylko ręką czy narzędziem pod mikroskopem. Optyczny mikroskop cały czas pozostaje ostry tak jak był ustawiony. Mikroskop USB (może nie wszystkie) sam ustawia ostrość i jak poruszysz pod nim czymś to on zmienia obraz by ustawić ostrość. Puki nie ustawi to kiepsko widać. Tak jak z aparatami w komórkach.