jaką hurtownie zegarków polecicie?
jaką hurtownie zegarków polecicie?
A co ty jakie hejtowanie, zaskoczylecz mnie. Skoro uraziłem ciebie sorki nie miałem zamiaru. Odnośnie hurtowni, dobrze przyłapałeś mnie, nie mogę podać konkretnego adresu z dwóch powodów wyszedłem z branży zegarkowej w jubilerstwo na przełomie wieku, i w Polsce bywam dosyć rzadko. Po towar jeździłem do Warszawy, Krakowa, ale czasami do Jeleniej Górze + zamówienia na telefon. Główne zaopatrzenie w Krakowie nie pamiętam adresu to była nowoczesna hala handlowa na przedmieściu, chyba ją wiedziałem w Telewizji był reportaż o chińczykach i podróbkach.
Szybko sprzedawane byli zegarki Perfekt, z damskich Omax, QQ dobre bo tanie. Casio tez miałem ale nie długo, trzeba mieć wybór(inwestycje) jakoś nie specjalnie to się sprzedawalos. Zapewnię wiesz uwarunkowane to wszystko jest, jedna sprawa mieć z gablotkę z Adriatykami pobliżu złotej biżuterii i stanowisko w supermarkecie.
--/nie moge Cie zrozumiec/-- To poprawiaj będę tylko wdzięczny
QQ to praktycznie to samo co timemaster. Srodek ten sam (miyota) z tym, że timemaster daje 3 lata gwarancji. Zegarki z dolnej polki ale sprzedaje sie ich duzo bo sa tanie, z gwarancja i ladnie wygladaja (podrabiaja wzory wyższych marek np. QQ tłucze elektroniki na wzor g-shocka a timemaster np. wzory modowe diesla). Casio fajnie sie sprzedaja na komunie i ogolnie maja dobra opinie bo to japonczyki. Tak samo Lorus swietnie sie sprzedaje bo sa w dobrej cenie, srednio 300-400zl, automaty do 500zl no i robione sa przez Seiko, do tego wykonanie oraz materialy uzyte sa wrecz wzorcowe. Na timemastera i QQ jest troche reklamacji. Na lorusa, przez ostatnie dwa lata mialem 1 reklamacje a sprzedaje ich kilka miesiecznie. Nie polecam bisseta. Niby szwajcar a nie ma brania. Kumpel ma to mowi, ze co chwile jakas reklamacja i ogolnie powoli wychodzi z tej marki.
Z zegarkami jest tez tak, ze nie zawsze mozna miec to co sie chce. Jesli w poblizu ktos ma juz np. casio czy atlantica to nie ma opcji zeby tez miec te zegarki w ofercie. Jest taka polityka, ze jak ktos juz ma to nie robi sie pod nosem konkurencji.
orafo, spoko luz, nie zrozumielismy sie najwyrazniej 
(08-07-2015, 10:33 PM)bafi Tak samo Lorus swietnie sie sprzedaje bo ................ materialy uzyte sa wrecz wzorcowe.
Śmieszna firma.(08-07-2015, 10:33 PM)bafi Tak samo Lorus swietnie sie sprzedaje bo ................ materialy uzyte sa wrecz wzorcowe.
Śmieszna firma.
Lorus? Cos ci sie pomylilo. Lorusa produkuje Seiko. Zobione sa zprawdziwej stali antyalergicznej a nie z dziwnych kompozytow i wszystkie sa wodoszczelne. To porzadne, japonskie zegarki w tej kategorii cenowej. Lorus to nie polka zegarkow za 50zl. Raczej przedzial 300-500zl.
Poczytaj sobie troche opinii nt. Lorusa na forach tematycznych bo chyba gdzies zaczerpnales blednych opinii.
Bisset to tragedia. Zegarki potrafia sie same rozkrecic...srubki odpadaja. Sypia sie na potege.
(08-08-2015, 09:22 AM)bafi Lorus? Cos ci sie pomylilo. Lorusa produkuje Seiko.
, Patek
Benzinger
itp.(08-08-2015, 09:22 AM)bafi Lorus? Cos ci sie pomylilo. Lorusa produkuje Seiko.
, Patek
Benzinger
itp.
Lechu szanuje Twoje zdanie nt. ale chyba jest ono oderwane troche od rzeczywistości handlowej. A rzeczywistość stawia przed nami nowe perspektywy i nowe cele aby sprzedawać przynajmniej dwa zegarki dziennie... no to jak pomożecie? :-)