kilka nowych pomysłów
kilka nowych pomysłów
(07-12-2015, 06:05 PM)kriss Po dwóch tygodniach meczenia nareszcie koniec. Fragment angielskiej stodoły Erddill'a i kości Simoniculusa, reszta srebro i trochę grawerowania.
,
Mam dość dłubania w kościach. Następna będzie emalia![]()
(07-12-2015, 06:05 PM)kriss Po dwóch tygodniach meczenia nareszcie koniec. Fragment angielskiej stodoły Erddill'a i kości Simoniculusa, reszta srebro i trochę grawerowania.
,
Mam dość dłubania w kościach. Następna będzie emalia![]()
@trofik87 drewno zostało dokładnie dopasowane do krzemienia a sam kamień zmatowiony dla lepszej przyczepności. Całość została sklejona.
Nawet gdy klej kiedyś puści drewno samo nie odpadnie. A co do tego jak robię to staram się wszystko opisać i wytłumaczyć 
Rozumiem, że przywiozłeś walizkę ciekawych narzędzi 
(10-02-2015, 12:09 PM)kriss Rozumiem, że przywiozłeś walizkę ciekawych narzędzi
(10-02-2015, 12:09 PM)kriss Rozumiem, że przywiozłeś walizkę ciekawych narzędzi
Żeby nie dzielić na zdjęcia wrzucam hurtem. Kilka przywieszek z emalią. Zasługa Leszka i jego uporu w promowaniu tej techniki
Wisior z prawej bardzo przypadł mi do gustu. Bardzo fajnie dobierasz kolory. 
@Krzysztekx najzabawniejsze jest to, że kolory dobierają się same. Gdyby to było malowanie kredkami to zabawa była by o wiele prostsza.
@Krzysztekx najzabawniejsze jest to, że kolory dobierają się same. Gdyby to było malowanie kredkami to zabawa była by o wiele prostsza.
.Fantastyczne !!!!
Ryba to już dzieło sztuki. Ktoś będzie miał piękny wisiorek. Masz rację że kolory jakoś same się wybierają
Piękna praca !!!.
Mam nadzieję że dzięki tym zdjęciom trochę więcej kolegów zajmie się emaliowaniem.
Będzie można stworzyć cech i promować Polskie Emalierstwo na całym świecie
.
ps. to nie moja zasługa tylko Krzywego - to jego temat i marzenie mnie tu przywiało.