Frezowanie cnc
Frezowanie cnc
(06-02-2015, 03:16 PM)mnap89 Na co sie wkurzyles Leszku?
O emalii nic nie mowilem, co do grawera to powiedzialem ze "wyglada" a nie ze "jest" takze co zlego to nie ja
I kto to jest Andrzej?
( przecież się nie przedstawiłeś
) sooorki jak uraziłem
(06-02-2015, 03:16 PM)mnap89 Na co sie wkurzyles Leszku?
O emalii nic nie mowilem, co do grawera to powiedzialem ze "wyglada" a nie ze "jest" takze co zlego to nie ja
I kto to jest Andrzej?
( przecież się nie przedstawiłeś
) sooorki jak uraziłem

A widzisz, juz myslalem ze sie na mnie wkurzasz i zaczalem sie bać 
Nie uraziles ani troche, w zasadzie to zastanawialem sie czy rozmawiasz ze mna czy z jakims wyimaginowanym przyjacielem o imieniu andrzej 
Co do tych grawerek/frezarek to fajne te Rolandy. Chetnie bym takie cos łykną gdybym mial 30k plnów na zbyciu 
Na te chwile pomysle moze o malym proxxonie, do wycinania powinno wystarczyc na poczatek. A i przy okazji zobacze czy "to to" i ewentualnie bedzie wiedzial w ktorym kierunku isc dalej.
(06-02-2015, 04:27 PM)mnap89 Co do tych grawerek/frezarek to fajne te Rolandy. Chetnie bym takie cos łykną gdybym mial 30k plnów na zbyciu
(06-02-2015, 04:27 PM)mnap89 Co do tych grawerek/frezarek to fajne te Rolandy. Chetnie bym takie cos łykną gdybym mial 30k plnów na zbyciu

No takie ceny sa nowych maszyn u kociuby. 31 000 zl za roland magic 7. 4 osiowa maszyna. Sa tez tansze ale to maszyny 3 osiowe.
Ale to i tak malo bo widzialem gdzies takie frezarki jubilerskie po 100 tysiecy. Co w nich takiego ze tyle kosztuja to nie mam pojecia 
Na razie poszukam czegos tanszego
A moze ktos swiedczy uslugi takiego frezowania?
(06-02-2015, 05:58 PM)mnap89 No takie ceny sa nowych maszyn u kociuby. 31 000 zl za roland magic 7. 4 osiowa maszyna. Sa tez tansze ale to maszyny 3 osiowe.
Ale to i tak malo bo widzialem gdzies takie frezarki jubilerskie po 100 tysiecy. Co w nich takiego ze tyle kosztuja to nie mam pojecia
Na razie poszukam czegos tanszego![]()
(06-02-2015, 05:58 PM)mnap89 No takie ceny sa nowych maszyn u kociuby. 31 000 zl za roland magic 7. 4 osiowa maszyna. Sa tez tansze ale to maszyny 3 osiowe.
Na razie poszukam czegos tanszego![]()
Na tym forum był człowiek, który własnoręcznie zrobił frezarkę do prac ze srebrną blachą dla swojej żony. Zdjęcia były. Trzaskali takich wyciętych biżutów mnóstwo i szukali kogoś do pracy i pomocy. Poszukaj.
Na elektroda.pl sporo jest informacji o takich samoróbkach CNC.
(06-08-2015, 08:51 PM)BoBig Na tym forum był człowiek, który własnoręcznie zrobił frezarkę do prac ze srebrną blachą dla swojej żony. Zdjęcia były. Trzaskali takich wyciętych biżutów mnóstwo i szukali kogoś do pracy i pomocy. Poszukaj.
Na CNC nie znam się w ogóle.
(06-08-2015, 08:51 PM)BoBig Na tym forum był człowiek, który własnoręcznie zrobił frezarkę do prac ze srebrną blachą dla swojej żony. Zdjęcia były. Trzaskali takich wyciętych biżutów mnóstwo i szukali kogoś do pracy i pomocy. Poszukaj.
Na CNC nie znam się w ogóle.