Trawionko elekro-elekryczne :-) (trawienie)
Trawionko elekro-elekryczne :-) (trawienie)
(06-10-2015, 07:50 AM)helmet Też mam kota i prostownik, także sukces prawie murowany
Jak wyjdzie coś wartego uwagi, to się pochwalę..Dzięki!
podprowadź
jej takie nalepki i możesz wytrawić to co ja.(06-10-2015, 07:50 AM)helmet Też mam kota i prostownik, także sukces prawie murowany
Jak wyjdzie coś wartego uwagi, to się pochwalę..Dzięki!
podprowadź
jej takie nalepki i możesz wytrawić to co ja.
(06-10-2015, 05:32 PM)BoBig A masz jakiś bezpieczny sposób na trawienie srebra? Bezpieczny czyli nie kwasem. Ja trawiłem srebro wodą z solą +bateria 9v. Trawienie wyszło ale nie idealnie.
(06-10-2015, 05:32 PM)BoBig A masz jakiś bezpieczny sposób na trawienie srebra? Bezpieczny czyli nie kwasem. Ja trawiłem srebro wodą z solą +bateria 9v. Trawienie wyszło ale nie idealnie.
(06-10-2015, 09:27 PM)szafir Z ciekawością przeczytałem wszystkie posty w temacie, muszę to wszystko teraz przetrawić.
(06-10-2015, 09:50 PM)olax(06-10-2015, 09:27 PM)szafir Z ciekawością przeczytałem wszystkie posty w temacie, muszę to wszystko teraz przetrawić.
Dowcipniś
(06-10-2015, 09:27 PM)szafir Z ciekawością przeczytałem wszystkie posty w temacie, muszę to wszystko teraz przetrawić.
(06-10-2015, 09:50 PM)olax(06-10-2015, 09:27 PM)szafir Z ciekawością przeczytałem wszystkie posty w temacie, muszę to wszystko teraz przetrawić.
Dowcipniś
Dawno chodziła za mną ikona emalierska.
Dzisiaj miałem ochotę zrobić jakieś trawionko.
Dawno chodziła za mną ikona emalierska.
Blacha z miedzi 8cmX10 cm. Wyczyszczona i pomalowana.
) nie przeszkodzi w eksperymentach. 
Dobry wieczór!
Jejku jak miło, że tu trafiłam! Właśnie takich informacji szukałam. Też interesuje mnie trawienie i emalierstwo. Mam nadzieję, że brak kota (chodzi o żywe stworzenie
) nie przeszkodzi w eksperymentach.
Już od jakiegoś czasu żałuję, że chemia nie była moją mocną stroną, choć po ostatnich szkolnych zajęciach z tego przedmiotu obiecywałam sobie, że nigdy więcej styczności z tym straszydłem 
Mam jeszcze pytanie. A w emalię gdzie Pan się zaopatruje?

;-)
Witam.
Cieszę się że jest zainteresowanie elektro-trawionkiem. Chemia tu nie potrzebna
Kotek wskazany ale można emaliować bez 
Emalie można kupić np. w PlanetaArt. Wszystko zależy co chcesz robić i wypalać.
Tutaj masz silną grupę emalierów z tego forum, poczytaj, pytaj i bierz się do pracy : emalierstwo.
Konkurujemy tu na forum z grawerami - do nich nie idź
;-)
Dziękuję serdecznie za linka do grupy emalierskiej i za ostrzeżenie przed grawerami 
Czyli źródełko pozyskiwania emalii to samo
Dziękuję serdecznie za linka do grupy emalierskiej i za ostrzeżenie przed grawerami 
Grawerowanie raczej poza zasięgiem a emalierskie pierwsze próby mam za sobą ale bardzo chętnie poczytam. Piecyk mam więc sięgam raczej po te prawdziwe emalie a nie te epoksydowe zamienniki, chociaż właśnie takie mam w firmie, w której "praktykuję". Jednak to nie to. Mała paleta barw, no i jednak to nie to. Szlachetne emalierstwo musi mieć temperaturę jednak.
Jak troszkę opanuję możliwości forum to podrzucę fotki jakieś. Pozdrawiam