Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM MOKUME GANE Zrobiłem takie coś

Zrobiłem takie coś

Zrobiłem takie coś

Strony (3): Wstecz 1 2 3
Michal
Super Moderator
730
04-20-2011, 09:25 PM
Takie slajdy są dobre dla kogoś kto wie jak coś takiego wykonać lub nie potrzebuje tego wiedzieć (klient).
Ja wole tamte wersje tutków, przynajmniej się mogę czegoś nauczyć. Puść oczko
Oczywiście piękny sygnet, ale jak uzyskałeś tylko miejscowy efekt mokume-gane?
Michal
04-20-2011, 09:25 PM #21

Takie slajdy są dobre dla kogoś kto wie jak coś takiego wykonać lub nie potrzebuje tego wiedzieć (klient).
Ja wole tamte wersje tutków, przynajmniej się mogę czegoś nauczyć. Puść oczko
Oczywiście piękny sygnet, ale jak uzyskałeś tylko miejscowy efekt mokume-gane?

boggdansk
Srebrny
22
04-20-2011, 10:45 PM
Witam!
Dla zainteresowanych, polecem prace Jamesa Binniona.
http://www.mokume-gane.com/
boggdansk
04-20-2011, 10:45 PM #22

Witam!
Dla zainteresowanych, polecem prace Jamesa Binniona.
http://www.mokume-gane.com/

KrZyS
Unregistered

04-20-2011, 11:41 PM
fajne te filmiki i twoje prace tez mi sie podobają ,szkoda ze nie mam o mokume pojecia bo czasami przydaloby mi sie troche twoich umiejetnosci...
KrZyS
04-20-2011, 11:41 PM #23

fajne te filmiki i twoje prace tez mi sie podobają ,szkoda ze nie mam o mokume pojecia bo czasami przydaloby mi sie troche twoich umiejetnosci...

04-21-2011, 06:42 PM
(04-20-2011, 09:25 PM)kageki jak uzyskałeś tylko miejscowy efekt mokume-gane?
Sygnet jest wykuty ze srebra a tylko wstawki mokume są wlutowaneUśmiech
Na dwóch zdjęciach tych takich mało wyraźnych trochę widać jak jest podebrane sory za jakość ale nie mam lepszych ujęć tego a jak zauważyłem że są nieostre to wstawki były wlutowane i było po ptokachZąbki

(04-20-2011, 11:41 PM)KrZyS fajne te filmiki i twoje prace tez mi sie podobają ,szkoda ze nie mam o mokume pojecia bo czasami przydaloby mi sie
A ja myślę że jakbyś spróbował to na pewno bardzo szybko załapał byś o co chodzi z tym mokume Puść oczko
Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-21-2011, 06:48 PM przez zloty68.
zloty68
04-21-2011, 06:42 PM #24

(04-20-2011, 09:25 PM)kageki jak uzyskałeś tylko miejscowy efekt mokume-gane?
Sygnet jest wykuty ze srebra a tylko wstawki mokume są wlutowaneUśmiech
Na dwóch zdjęciach tych takich mało wyraźnych trochę widać jak jest podebrane sory za jakość ale nie mam lepszych ujęć tego a jak zauważyłem że są nieostre to wstawki były wlutowane i było po ptokachZąbki

(04-20-2011, 11:41 PM)KrZyS fajne te filmiki i twoje prace tez mi sie podobają ,szkoda ze nie mam o mokume pojecia bo czasami przydaloby mi sie
A ja myślę że jakbyś spróbował to na pewno bardzo szybko załapał byś o co chodzi z tym mokume Puść oczko

Tom Oldsmith
Coppermaster
225
04-23-2011, 02:23 PM
Tomek, nie buntuj sie na okreslenie "mistrzu", jest w pelni uzasadnione moim zdaniem.

A te slajdy, aby byly lepiej zrozumiale dla laika spragnionego wiedzy powinne miec wstawione opisy slowne wykonanych czynnosci pomiedzy kolejnymi zdjeciami. I tyle wystarczy.

Zaskoczylo mnie tylko, na plus oczywiscie, to ze kules sygnet ze sztabki, a nie poszedles na latwizne z odlewu. I ta bliska mej duszy umiejetnosc poslugiwania sie mlotkiem predystynuje do uzywania powyzszego okreslenia.

Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Tom Oldsmith
04-23-2011, 02:23 PM #25

Tomek, nie buntuj sie na okreslenie "mistrzu", jest w pelni uzasadnione moim zdaniem.

A te slajdy, aby byly lepiej zrozumiale dla laika spragnionego wiedzy powinne miec wstawione opisy slowne wykonanych czynnosci pomiedzy kolejnymi zdjeciami. I tyle wystarczy.

Zaskoczylo mnie tylko, na plus oczywiscie, to ze kules sygnet ze sztabki, a nie poszedles na latwizne z odlewu. I ta bliska mej duszy umiejetnosc poslugiwania sie mlotkiem predystynuje do uzywania powyzszego okreslenia.

Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Strony (3): Wstecz 1 2 3
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości