Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM WŁASNORĘCZNIE kilka nowych pomysłów

kilka nowych pomysłów

kilka nowych pomysłów

Strony (38): Wstecz 1 34 35 36 37 38 Dalej  
kolorowy
Platynowy
666
09-13-2017, 09:08 PM
Moja żonka te lepidła zwała jak lepiła  "gwiżdżącymi na deszcz Apaczami"  ale niech i będą  "szepty"  Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin
kolorowy
09-13-2017, 09:08 PM #351

Moja żonka te lepidła zwała jak lepiła  "gwiżdżącymi na deszcz Apaczami"  ale niech i będą  "szepty"  Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin

kriss
Diamentowy
2,208
09-14-2017, 10:05 AM
To teraz ja mam przegwizdane. To będzie "deszczowy amulet". Współczuję przyszłej właścicielce. Będzie musiała chodzić z parasolem ZąbkiZąbki

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
kriss
09-14-2017, 10:05 AM #352

To teraz ja mam przegwizdane. To będzie "deszczowy amulet". Współczuję przyszłej właścicielce. Będzie musiała chodzić z parasolem ZąbkiZąbki

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/

calabria
Złoty
74
09-18-2017, 10:30 AM
Kriss! Świetna etniczna praca!! Gratulacje! Uśmiech Twarzyczki ceramiczne sam robiłeś czy to jakaś współpraca wewnątrzforumowa? Uśmiech
Kurcze może też coś swojego w końcu wrzucę…
Pozdrawiam Was serdecznie K.
calabria
09-18-2017, 10:30 AM #353

Kriss! Świetna etniczna praca!! Gratulacje! Uśmiech Twarzyczki ceramiczne sam robiłeś czy to jakaś współpraca wewnątrzforumowa? Uśmiech
Kurcze może też coś swojego w końcu wrzucę…
Pozdrawiam Was serdecznie K.

kriss
Diamentowy
2,208
09-18-2017, 10:59 AM
Dzięki calabria. Ceramiczne twarzyczki to nagroda konkursowa od kol. Kolorowego, a właściwie jego małżonki Ząbki
Chętnie oglądamy nowe prace i chętnie je krytykujemy ZąbkiZąbki

kriss
09-18-2017, 10:59 AM #354

Dzięki calabria. Ceramiczne twarzyczki to nagroda konkursowa od kol. Kolorowego, a właściwie jego małżonki Ząbki
Chętnie oglądamy nowe prace i chętnie je krytykujemy ZąbkiZąbki

calabria
Złoty
74
09-18-2017, 05:00 PM
No i właśnie na to głównie liczę Ząbki Ząbki Ząbki
muszę znaleźć czas na fotki Uśmiech

A kolega Kolorowy ma bardzo zdolną żonkę Uśmiech Pozdrawiam Was wszystkich a Panią Kolorową szczególnie Uśmiech
calabria
09-18-2017, 05:00 PM #355

No i właśnie na to głównie liczę Ząbki Ząbki Ząbki
muszę znaleźć czas na fotki Uśmiech

A kolega Kolorowy ma bardzo zdolną żonkę Uśmiech Pozdrawiam Was wszystkich a Panią Kolorową szczególnie Uśmiech

calabria
Złoty
74
09-23-2017, 07:00 PM

Dobry wieczór Uśmiech
Dojrzałam, żeby Wam zaprezentować swoje dwie prace. Nie są jakieś mega nowatorskie, nie są też emaliowane a w tę stronę chciałabym iść, ale mnie cieszą bo zrobiłam je sama a na dodatek są z wcześniej osobiście trawionego sreberka Uśmiech
Jestem ciekawa Waszego zdania.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-23-2017, 07:31 PM przez calabria.
calabria
09-23-2017, 07:00 PM #356

Dobry wieczór Uśmiech
Dojrzałam, żeby Wam zaprezentować swoje dwie prace. Nie są jakieś mega nowatorskie, nie są też emaliowane a w tę stronę chciałabym iść, ale mnie cieszą bo zrobiłam je sama a na dodatek są z wcześniej osobiście trawionego sreberka Uśmiech
Jestem ciekawa Waszego zdania.

GRAWERka
Platynowy
477
09-23-2017, 09:44 PM
Szkoda by było emaliować te listki. Napisz w jakim kwasie trawiłaś bo bardzo ładnie wyszło. Zaczynam teraz naukę grawerowania i zdobienia srebra to każda taka praca mi się podoba.

Pozdrawiam.
GRAWERka
09-23-2017, 09:44 PM #357

Szkoda by było emaliować te listki. Napisz w jakim kwasie trawiłaś bo bardzo ładnie wyszło. Zaczynam teraz naukę grawerowania i zdobienia srebra to każda taka praca mi się podoba.

Pozdrawiam.

calabria
Złoty
74
09-23-2017, 10:53 PM
Dzięki Leszku Uśmiech
Sreberko trawiłam w kwasie azotowym. Stężenie około 35%. Około, bo rozcieńczany na tzw. oko. Po wytrawieniu oczywiście listki oksydowane .
A gdzie Ty się tego grawerowania będziesz uczył?
calabria
09-23-2017, 10:53 PM #358

Dzięki Leszku Uśmiech
Sreberko trawiłam w kwasie azotowym. Stężenie około 35%. Około, bo rozcieńczany na tzw. oko. Po wytrawieniu oczywiście listki oksydowane .
A gdzie Ty się tego grawerowania będziesz uczył?

kriss
Diamentowy
2,208
09-24-2017, 10:09 AM
@Calabria, nie żeby mi to przeszkadzało, ale powinnaś założyć swój wątek we "własnoręcznie" Ząbki
Podzielam zdanie Leszka, że listki ładnie Ci wyszły, ale gdzie ta emalia. Widzę ją tylko w Twoim awatarze Uśmiech

kriss
09-24-2017, 10:09 AM #359

@Calabria, nie żeby mi to przeszkadzało, ale powinnaś założyć swój wątek we "własnoręcznie" Ząbki
Podzielam zdanie Leszka, że listki ładnie Ci wyszły, ale gdzie ta emalia. Widzę ją tylko w Twoim awatarze Uśmiech

calabria
Złoty
74
09-24-2017, 11:13 AM
OJ! Przepraszam najmocniej Kriss za podczepienie się pod Twój wątek!! Jakoś nie dotarło do mnie, że to nie wątek ogólny a Twój osobisty.
PRZEPRASZAM!! Masz rację postaram się to zmienić Uśmiech Uśmiech I dziękuję za wyrozumiałość i miłe słowa o listkach Uśmiech
A w awatarze to nie emalia a szkło dichroiczne.
Pozdrawiam K.
calabria
09-24-2017, 11:13 AM #360

OJ! Przepraszam najmocniej Kriss za podczepienie się pod Twój wątek!! Jakoś nie dotarło do mnie, że to nie wątek ogólny a Twój osobisty.
PRZEPRASZAM!! Masz rację postaram się to zmienić Uśmiech Uśmiech I dziękuję za wyrozumiałość i miłe słowa o listkach Uśmiech
A w awatarze to nie emalia a szkło dichroiczne.
Pozdrawiam K.

Strony (38): Wstecz 1 34 35 36 37 38 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 4 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 4 gości