O biżuteri ogólnie
O biżuteri ogólnie
(02-09-2013, 08:25 PM)angus Wołali by za mną : "Te, młotek!"Wisior zrób. Jakoś nie wyglądasz mi na "krawaciarza" - bez urazy, ja też nie noszę.
A może mały młoteczek cyzelerski skrzyżowany z puncą? Całość w kolorze brązu? Może na brązowo oksydowana miedź? Subtelniej, hę?
))
(02-09-2013, 08:25 PM)angus Wołali by za mną : "Te, młotek!"Wisior zrób. Jakoś nie wyglądasz mi na "krawaciarza" - bez urazy, ja też nie noszę.
A może mały młoteczek cyzelerski skrzyżowany z puncą? Całość w kolorze brązu? Może na brązowo oksydowana miedź? Subtelniej, hę?
))

)
). Klasyczne zestawienie, lecz często zwyczajnie nudne...Bardzo trudno jest mi znaleźć interesujące połączenie żółte złoto+ np szmaragd/rubin/akwamaryn/topaz. Czasami widuję takie prace, lecz gównie za granicą. 
Witam wszystkich profesjonalistów i wielbicieli wszelakiej biżuterii
Jestem nowa na forum (obserwuje od dwóch dni
)
Kocham biżuterię, zwłaszcza starą, z żółtego złota z kolorowymi kamieniami.
Niestety na rynku obserwuję modę na złoto białe + brylanty (jako rasowa kobieta przeciwko brylantom nic nie mam rzecz jasna
). Klasyczne zestawienie, lecz często zwyczajnie nudne...Bardzo trudno jest mi znaleźć interesujące połączenie żółte złoto+ np szmaragd/rubin/akwamaryn/topaz. Czasami widuję takie prace, lecz gównie za granicą.
Noszę głównie duże, stare pierścienie które otrzymałam od babci i swoje znaleziska.
@tatarata
Ja lubię filigran. Bardzo sobie cenie, szczególnie ten stary, świetnie wykonany. Nie mam jeszcze w swojej kolekcji takowego, ale jak znajdę taki dla którego "stracę głowę" to z pewnością zakupie
Edit: A nie przepraszam, mam jeden pierścionek, jakoś nie skojarzyłam że on też filigranowy, heh.
A poza tym właśnie znalazłam ciekawą informację że w tym roku filigran będzie modny.
Dla zainteresowanych link do przepięknej kolekcji D&G:
http://www.elle.pl/moda/artykul/buty-tor...27#gallery
a także link do ciekawego artykułu nt. filigranu:
http://sztukaprzenosna.blox.pl/tagi_b/17...igran.html
(08-19-2013, 07:41 PM)radek1(05-10-2013, 03:15 PM)tatarata A czemu nikt nie lubi biżuterii z filigranu ? Filigran można pięknie połączyć z kamieniami czy też z bursztynemhy
A mogłabyś mi pokazać ładne połączenie filigranu z bursztynem?
Wiem, że gusta są różne... ale ja nie widziałem...
(08-19-2013, 07:41 PM)radek1(05-10-2013, 03:15 PM)tatarata A czemu nikt nie lubi biżuterii z filigranu ? Filigran można pięknie połączyć z kamieniami czy też z bursztynemhy
A mogłabyś mi pokazać ładne połączenie filigranu z bursztynem?
Wiem, że gusta są różne... ale ja nie widziałem...