Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM CAŁA RESZTA O biżuteri ogólnie

O biżuteri ogólnie

O biżuteri ogólnie

Strony (4): Wstecz 1 2 3 4
cactoos
Diamentowy
1,585
02-09-2013, 08:40 PM
(02-09-2013, 08:25 PM)angus Wołali by za mną : "Te, młotek!" BiggrinBiggrin
A może mały młoteczek cyzelerski skrzyżowany z puncą? Całość w kolorze brązu? Może na brązowo oksydowana miedź? Subtelniej, hę?
Wisior zrób. Jakoś nie wyglądasz mi na "krawaciarza" - bez urazy, ja też nie noszę.Puść oczko))

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
02-09-2013, 08:40 PM #31

(02-09-2013, 08:25 PM)angus Wołali by za mną : "Te, młotek!" BiggrinBiggrin
A może mały młoteczek cyzelerski skrzyżowany z puncą? Całość w kolorze brązu? Może na brązowo oksydowana miedź? Subtelniej, hę?
Wisior zrób. Jakoś nie wyglądasz mi na "krawaciarza" - bez urazy, ja też nie noszę.Puść oczko))

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

angus
Super Moderator
611
02-09-2013, 09:19 PM
Słusznie, Cactoos. Wolę sprane dżinsy i lekko wyświechtaną koszulę - w sam raz do mojej pracy. Ale co ja tu ględzę. I tak biżuterii nie noszę. Wolę robić. Zdobne przedmioty do ozdoby wnętrza domu też.
angus
02-09-2013, 09:19 PM #32

Słusznie, Cactoos. Wolę sprane dżinsy i lekko wyświechtaną koszulę - w sam raz do mojej pracy. Ale co ja tu ględzę. I tak biżuterii nie noszę. Wolę robić. Zdobne przedmioty do ozdoby wnętrza domu też.

tatarata
Platynowy
272
05-10-2013, 03:15 PM
A czemu nikt nie lubi biżuterii z filigranu ? Filigran można pięknie połączyć z kamieniami czy też z bursztynem Eeee....hy
tatarata
05-10-2013, 03:15 PM #33

A czemu nikt nie lubi biżuterii z filigranu ? Filigran można pięknie połączyć z kamieniami czy też z bursztynem Eeee....hy

wefhq
Srebrny
14
08-17-2013, 05:41 PM
Witam wszystkich profesjonalistów i wielbicieli wszelakiej biżuteriiUśmiech
Jestem nowa na forum (obserwuje od dwóch dniZąbki)
Kocham biżuterię, zwłaszcza starą, z żółtego złota z kolorowymi kamieniami.
Niestety na rynku obserwuję modę na złoto białe + brylanty (jako rasowa kobieta przeciwko brylantom nic nie mam rzecz jasnaZąbki). Klasyczne zestawienie, lecz często zwyczajnie nudne...Bardzo trudno jest mi znaleźć interesujące połączenie żółte złoto+ np szmaragd/rubin/akwamaryn/topaz. Czasami widuję takie prace, lecz gównie za granicą.
Noszę głównie duże, stare pierścienie które otrzymałam od babci i swoje znaleziska.

@tatarata
Ja lubię filigran. Bardzo sobie cenie, szczególnie ten stary, świetnie wykonany. Nie mam jeszcze w swojej kolekcji takowego, ale jak znajdę taki dla którego "stracę głowę" to z pewnością zakupieZąbki

Edit: A nie przepraszam, mam jeden pierścionek, jakoś nie skojarzyłam że on też filigranowy, heh.
A poza tym właśnie znalazłam ciekawą informację że w tym roku filigran będzie modny.
Dla zainteresowanych link do przepięknej kolekcji D&G:

http://www.elle.pl/moda/artykul/buty-tor...27#gallery

a także link do ciekawego artykułu nt. filigranu:

http://sztukaprzenosna.blox.pl/tagi_b/17...igran.html
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-17-2013, 06:40 PM przez wefhq.
wefhq
08-17-2013, 05:41 PM #34

Witam wszystkich profesjonalistów i wielbicieli wszelakiej biżuteriiUśmiech
Jestem nowa na forum (obserwuje od dwóch dniZąbki)
Kocham biżuterię, zwłaszcza starą, z żółtego złota z kolorowymi kamieniami.
Niestety na rynku obserwuję modę na złoto białe + brylanty (jako rasowa kobieta przeciwko brylantom nic nie mam rzecz jasnaZąbki). Klasyczne zestawienie, lecz często zwyczajnie nudne...Bardzo trudno jest mi znaleźć interesujące połączenie żółte złoto+ np szmaragd/rubin/akwamaryn/topaz. Czasami widuję takie prace, lecz gównie za granicą.
Noszę głównie duże, stare pierścienie które otrzymałam od babci i swoje znaleziska.

@tatarata
Ja lubię filigran. Bardzo sobie cenie, szczególnie ten stary, świetnie wykonany. Nie mam jeszcze w swojej kolekcji takowego, ale jak znajdę taki dla którego "stracę głowę" to z pewnością zakupieZąbki

Edit: A nie przepraszam, mam jeden pierścionek, jakoś nie skojarzyłam że on też filigranowy, heh.
A poza tym właśnie znalazłam ciekawą informację że w tym roku filigran będzie modny.
Dla zainteresowanych link do przepięknej kolekcji D&G:

http://www.elle.pl/moda/artykul/buty-tor...27#gallery

a także link do ciekawego artykułu nt. filigranu:

http://sztukaprzenosna.blox.pl/tagi_b/17...igran.html

radek1
Miedziany
9
08-19-2013, 07:41 PM
(05-10-2013, 03:15 PM)tatarata A czemu nikt nie lubi biżuterii z filigranu ? Filigran można pięknie połączyć z kamieniami czy też z bursztynem Eeee....hy

A mogłabyś mi pokazać ładne połączenie filigranu z bursztynem?
Wiem, że gusta są różne... ale ja nie widziałem...
radek1
08-19-2013, 07:41 PM #35

(05-10-2013, 03:15 PM)tatarata A czemu nikt nie lubi biżuterii z filigranu ? Filigran można pięknie połączyć z kamieniami czy też z bursztynem Eeee....hy

wefhq
Srebrny
14
08-22-2013, 03:46 AM
(08-19-2013, 07:41 PM)radek1

Radek, a chcesz w złocie czy w srebrze?
Ostatnio dużo przeglądam biżuterii na necie, jak mi coś wpadnie to wrzucePuść oczko
wefhq
08-22-2013, 03:46 AM #36

(08-19-2013, 07:41 PM)radek1

Radek, a chcesz w złocie czy w srebrze?
Ostatnio dużo przeglądam biżuterii na necie, jak mi coś wpadnie to wrzucePuść oczko

Strony (4): Wstecz 1 2 3 4
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości