Witam Wszystkich
Witam Wszystkich

Witam wszystkich
Mam na imię Ola.
Zajmuję się biżuterią od prawie 20 lat.
Jednak jestem praktycznie samoukiem. Okres mojego "uczenia" trwał 2 tygodnie i obejmował topienie, walcowanie, robienie kasetek do bursztynu i ewentualnie listków.
Brakuje mi bardzo wiedzy na prawie każdy temat związany z jubilerstwem.
Może w końcu uzupełnię swoje braki, bo na razie wszystko co robię, to praca "na wyczucie".
Muszę przyznać, że zainspirował mnie wątek z robieniem świeczki wg. instrukcji.
Mam nadzieję zobaczyć więcej takich.
Poszperam jeszcze na forum i zacznę Was męczyć pytaniami na każdy temat
Witam wszystkich serdecznie!
Jestem złotnikiem od blisko 30 lat. Prowadzę dwa sklepy oraz zakład złotniczy. Serdecznie zapraszam. Adres naszej strony dostępny w sygnaturce.
Cześć, jestem Majka. Z zawodu jestem plastykiem. Srebrem zajmuję się juz kilka lat. Wszystkiego nauczyłam się od starszego kolegi po fachu oraz metodą prób i błędów.
Mam nadzieję, ze dzięki temu forum wzbogacę swoją wiedzę oraz wymienię się spostrzeżeniami z innymi iużytkownikami.
Po paru latach przerwy postanowiłem wrócić do zawodu. Nastawiam się raczej na przypomnienie, i robienie dla czystej przyjemności tworzenia. Mam parę lat przy stole za sobą więc znowu taki zielony to nie jestem, ale sporo też wywietrzało już.
Pozdrawiam.
(02-11-2014, 11:32 PM)Bizon Po paru latach przerwy postanowiłem wrócić do zawodu. Nastawiam się raczej na przypomnienie, i robienie dla czystej przyjemności tworzenia. Mam parę lat przy stole za sobą więc znowu taki zielony to nie jestem, ale sporo też wywietrzało już.
Pozdrawiam.
(02-11-2014, 11:32 PM)Bizon Po paru latach przerwy postanowiłem wrócić do zawodu. Nastawiam się raczej na przypomnienie, i robienie dla czystej przyjemności tworzenia. Mam parę lat przy stole za sobą więc znowu taki zielony to nie jestem, ale sporo też wywietrzało już.
Pozdrawiam.