Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie FORUM JUBILERSKIE POWITANIA Witam Wszystkich

Witam Wszystkich

Witam Wszystkich

Strony (29): Wstecz 1 … 17 18 19 20 21 … 29 Dalej  
Ankieta: "Powitania"
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.

Każdy powinien otwierać oddzielny wątek.
12.50%
Votes 5
Wszystkie powitania powinny zawierać się w jednym wątku.
87.50%
Votes 35

Razem 40 głosów 100%
Bizon
Srebrny
36
02-12-2014, 06:09 PM
Eeee... A kto twierdzi, że ja potrafię więcej? Ząbki
Ale jak mogę to pomogę, coś tam jeszcze zostało...
Bizon
02-12-2014, 06:09 PM #181

Eeee... A kto twierdzi, że ja potrafię więcej? Ząbki
Ale jak mogę to pomogę, coś tam jeszcze zostało...

Bartek_
Miedziany
1
02-13-2014, 07:19 PM
Witam,
Mam na imię Bartek i chciałbym zapoznać się z tematyką jubilerstwa Uśmiech
Pozdrawiam,
Bartek_
02-13-2014, 07:19 PM #182

Witam,
Mam na imię Bartek i chciałbym zapoznać się z tematyką jubilerstwa Uśmiech
Pozdrawiam,

tomi wajomi
Miedziany
5
02-17-2014, 10:47 PM
Hej ludzie Uśmiech

Szukam kontaktu ze specami od miedzi i jej patynowania i kształtowania ( raczej tłoczenie niż ręczny repus),

dlatego zawitałem tu do Was.

Pozdrawiam

Tomi Wajomi Śpiący
tomi wajomi
02-17-2014, 10:47 PM #183

Hej ludzie Uśmiech

Szukam kontaktu ze specami od miedzi i jej patynowania i kształtowania ( raczej tłoczenie niż ręczny repus),

dlatego zawitałem tu do Was.

Pozdrawiam

Tomi Wajomi Śpiący

Qmar
Miedziany
1
02-21-2014, 08:58 PM
Witam wszystkich, interesuje się pracą w metalu, od płatnerstwa i kowalstwa po złotnictwo. Ostatnio znalazłem to forum to też i się porozglądam Puść oczko
Qmar
02-21-2014, 08:58 PM #184

Witam wszystkich, interesuje się pracą w metalu, od płatnerstwa i kowalstwa po złotnictwo. Ostatnio znalazłem to forum to też i się porozglądam Puść oczko

Opal Kingdom
Unregistered

03-04-2014, 04:44 PM
Witam wszystkich
obserwuje forum już od dawna lecz dopiero teraz postanowiłem dołączyć Cool

interesują mnie różne formy sztuki i ekspresji lecz poza tym mam inne 'pasje' jak np. opale szlachetne

Pozdrawiam
Opal Kingdom
03-04-2014, 04:44 PM #185

Witam wszystkich
obserwuje forum już od dawna lecz dopiero teraz postanowiłem dołączyć Cool

interesują mnie różne formy sztuki i ekspresji lecz poza tym mam inne 'pasje' jak np. opale szlachetne

Pozdrawiam

szafir
Platynowy
605
03-04-2014, 11:43 PM
Opale szlachetne piękny temat, moje ulubione kamienie od ćwierćwiecza. Kilka lat temu na Amberifie był jeden gostek miał piękne kamienie. Moja przygoda ze złotnictwem zaczęła się od oprawiania opali.
szafir
03-04-2014, 11:43 PM #186

Opale szlachetne piękny temat, moje ulubione kamienie od ćwierćwiecza. Kilka lat temu na Amberifie był jeden gostek miał piękne kamienie. Moja przygoda ze złotnictwem zaczęła się od oprawiania opali.

Opal Kingdom
Unregistered

03-05-2014, 07:22 PM
miło słyszeć że są też inni wielbiciele opali

ja bardziej skupiam się na kolekcjonowaniu opali
lecz mam wiele pomysłów na biżuterie więc ucze się pomału

zaczynanie od opali szlachetnych nie jest najlepszym pomysłem lecz z drugiej strony chyba daje dobre doświadczenie/wyczucie itd ?
Opal Kingdom
03-05-2014, 07:22 PM #187

miło słyszeć że są też inni wielbiciele opali

ja bardziej skupiam się na kolekcjonowaniu opali
lecz mam wiele pomysłów na biżuterie więc ucze się pomału

zaczynanie od opali szlachetnych nie jest najlepszym pomysłem lecz z drugiej strony chyba daje dobre doświadczenie/wyczucie itd ?

alladyn
Unregistered

03-06-2014, 10:01 PM
Ludzie nie macie pojęcia jak Wam zazdroszczę.
Robicie co kochacie i...jesteście w tym dobrzy Love
O tym właśnie marzę.

Wam zazdroszczę a na siebie jednocześnie się wściekam...że nic nie robię tylko czytam, czytam i oglądam...i marzę..

Jak byłam młodsza robiłam biżuterię. Kupowałam coś. Rozwalałam i tworzyłam własne "dzieła". Kochałam to uczucie - tworzenia. Mogłam siedzieć pół dnia a dla mnie to była chwila. Tego brakuje mi najbardziej.

Później studia, dzieci, brak czasu. Teraz praca ( której nie cierpię) i chęć zmiany a właściwie ogromna potrzeba, zmiany. Powrotu.

Przez kilka lat tłumiłam to uczucie remontując dom, tworząc wnętrza, reanimując starocie (meble) i tworząc z nich coś wyjątkowego. To pomagało. Teraz żeby się wyżyć twórczo, maluję od czasu do czasu, jak dzieci śpią, ale to nie moja bajka. Chciałabym znowu poczuć to zatracenie się w czasie. Wiem, ze wiecie o czym mówię. W każdym razie mam nadzieję..

Gratuluję cierpliwości Wszystkim, którzy dotrwali do końca moich żali Język

Sfrustrowanym powinno się zakazać wchodzenia na fora Ząbki

Pozdrawiam i podziwiam. Tez tak chce!
alladyn
03-06-2014, 10:01 PM #188

Ludzie nie macie pojęcia jak Wam zazdroszczę.
Robicie co kochacie i...jesteście w tym dobrzy Love
O tym właśnie marzę.

Wam zazdroszczę a na siebie jednocześnie się wściekam...że nic nie robię tylko czytam, czytam i oglądam...i marzę..

Jak byłam młodsza robiłam biżuterię. Kupowałam coś. Rozwalałam i tworzyłam własne "dzieła". Kochałam to uczucie - tworzenia. Mogłam siedzieć pół dnia a dla mnie to była chwila. Tego brakuje mi najbardziej.

Później studia, dzieci, brak czasu. Teraz praca ( której nie cierpię) i chęć zmiany a właściwie ogromna potrzeba, zmiany. Powrotu.

Przez kilka lat tłumiłam to uczucie remontując dom, tworząc wnętrza, reanimując starocie (meble) i tworząc z nich coś wyjątkowego. To pomagało. Teraz żeby się wyżyć twórczo, maluję od czasu do czasu, jak dzieci śpią, ale to nie moja bajka. Chciałabym znowu poczuć to zatracenie się w czasie. Wiem, ze wiecie o czym mówię. W każdym razie mam nadzieję..

Gratuluję cierpliwości Wszystkim, którzy dotrwali do końca moich żali Język

Sfrustrowanym powinno się zakazać wchodzenia na fora Ząbki

Pozdrawiam i podziwiam. Tez tak chce!

Bizon
Srebrny
36
03-06-2014, 10:42 PM
Witaj.
Wiesz... Człowiek to takie zwierze, że jak chce to wszystko może. Weź trochę drutu srebrnego, lub miedzianego. Parę koralików, jakieś szczypce, stół w kuchni, i jazda. Potem palniczek z castoramy, trochę drucików, i już krok dalej. Chcieć to mieć. Uśmiech
Bizon
03-06-2014, 10:42 PM #189

Witaj.
Wiesz... Człowiek to takie zwierze, że jak chce to wszystko może. Weź trochę drutu srebrnego, lub miedzianego. Parę koralików, jakieś szczypce, stół w kuchni, i jazda. Potem palniczek z castoramy, trochę drucików, i już krok dalej. Chcieć to mieć. Uśmiech

szafir
Platynowy
605
03-07-2014, 01:33 AM
Właśnie Bizon napisał to co ja chciałem napisać. Z kasą jak wszyscy wiedzą różnie bywa ale z tą zazdrością naszego fachu to nie pierwszy raz się spotykam. To, że lubię moją pracę to mogę powiedzieć ze 100% pewnością a nad resztą czasami się zastanawiam.
Przeraża mnie też ilość drobnych narzędzi i pomocek, które trzeba mieć wokół by uprawiać to rzemiosło ale jak się od czasu do czasu ogarnie to nie jest tak źle. Ale ten ładny przedmiot po końcowej obróbce a nawet czasami w trakcie przecieram szczotką mosiężną nie mogąc doczekać się końca, to jest warte trwania w tym zawodzie. Nasza praca jak dla mnie ładnie komponuje się z muzyką klasyczną, filmową, fajnie się wtedy pracuje i co więcej ? tylko tyle. Alladyn, może w Twojej pracy też znajdziesz jakieś piękne strony? Jak się nie da wpadaj do nas, doradzimy jak zacząć, jak się urządzić. Czas rzeczywiście szybko płynie przy pracy i tu akurat to bym go chętnie zatrzymał. Czy na pewno chcesz aby czas szybko Ci upływał.
szafir
03-07-2014, 01:33 AM #190

Właśnie Bizon napisał to co ja chciałem napisać. Z kasą jak wszyscy wiedzą różnie bywa ale z tą zazdrością naszego fachu to nie pierwszy raz się spotykam. To, że lubię moją pracę to mogę powiedzieć ze 100% pewnością a nad resztą czasami się zastanawiam.
Przeraża mnie też ilość drobnych narzędzi i pomocek, które trzeba mieć wokół by uprawiać to rzemiosło ale jak się od czasu do czasu ogarnie to nie jest tak źle. Ale ten ładny przedmiot po końcowej obróbce a nawet czasami w trakcie przecieram szczotką mosiężną nie mogąc doczekać się końca, to jest warte trwania w tym zawodzie. Nasza praca jak dla mnie ładnie komponuje się z muzyką klasyczną, filmową, fajnie się wtedy pracuje i co więcej ? tylko tyle. Alladyn, może w Twojej pracy też znajdziesz jakieś piękne strony? Jak się nie da wpadaj do nas, doradzimy jak zacząć, jak się urządzić. Czas rzeczywiście szybko płynie przy pracy i tu akurat to bym go chętnie zatrzymał. Czy na pewno chcesz aby czas szybko Ci upływał.

Strony (29): Wstecz 1 … 17 18 19 20 21 … 29 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości