GRAWEROWANIE W STALI
GRAWEROWANIE W STALI
nie jestem grawerem, ale widać sporo włożonej pracy. Wygląda świetnie +++
Pooglądałem trochę prac Pana Nowakowskiego i porównując Ciebie i jego robisz bardzo duże postępy. Rada od kolegi z branży, zbieraj wszystkie rysunki, zdjęcia i grafiki, które mogą Ci się później przydać, a po kilku latach zobaczysz sam jakie posiadasz skarby. Projektowanie wzoru nie będzie drogą przez mękę, ale zabawą. Będzie Ci trudno zdecydować na konkretny wzór, bo będziesz miał wiele pomysłów. Starzy mistrzowie przekazywali wzorniki z pokolenia na pokolenie, bo to był ich skarb. Owocnej pracy i wielu nowych pomysłów. 
(07-24-2014, 09:19 AM)kriss nie jestem grawerem, ale widać sporo włożonej pracy. Wygląda świetnie +++
Pooglądałem trochę prac Pana Nowakowskiego i porównując Ciebie i jego robisz bardzo duże postępy. Rada od kolegi z branży, zbieraj zawszystkie rysunki, zdjęcia i grafiki, które mogą Ci się później przydać, a po kilku latach zobaczysz sam jakie posiadasz skarby. Projektowanie wzoru nie będzie drogą przez mękę, ale zabawą. Będzie Ci trudno zdecydować na konkretny wzór, bo będziesz miał wiele pomysłów. Starzy mistrzowie przekazywali wzorniki z pokolenia na pokolenie, bo to był ich skarb. Owocnej pracy i wielu nowych pomysłów.

(07-24-2014, 09:19 AM)kriss nie jestem grawerem, ale widać sporo włożonej pracy. Wygląda świetnie +++
Pooglądałem trochę prac Pana Nowakowskiego i porównując Ciebie i jego robisz bardzo duże postępy. Rada od kolegi z branży, zbieraj zawszystkie rysunki, zdjęcia i grafiki, które mogą Ci się później przydać, a po kilku latach zobaczysz sam jakie posiadasz skarby. Projektowanie wzoru nie będzie drogą przez mękę, ale zabawą. Będzie Ci trudno zdecydować na konkretny wzór, bo będziesz miał wiele pomysłów. Starzy mistrzowie przekazywali wzorniki z pokolenia na pokolenie, bo to był ich skarb. Owocnej pracy i wielu nowych pomysłów.

. Dziękuję za pozdrowienia :-)
Piękny ten "kotek" 

.
Mam nadzieję że jak będziesz miał czas to wygrawerujesz mi tarczę do zegarka.
ps. dla grawerów na allegro jest 8 kg kula grawerska za 99 zł może się komuś przyda. Ja szukam rylców ( starych - firmowych ). Jak ktoś ma namiar to PW :-).
Podglądam Cię regularnie, ale po cichu, bo widzę, że idziesz w dobrym kierunku. Płaskorzeźby są wykonane coraz czyściej, i w charakterystycznym stylu, z którego możesz zrobić swoją wizytówkę.
Przy robieniu wilka chyba trochę próbowałeś oszczędzić na czasie, co?
Przy robieniu wilka chyba trochę próbowałeś oszczędzić na czasie, co?
Nie tyle chciałem oszczędzić na czasie co bałem się przedobrzyć. Wilk który słóżył mi za wzór był bardziej owłosiony, nie wiedziałem jak to owłosienie odwzorować i nie chciałem przesadzić więc odpuściłem gdy uznałem, że jest ok. Nadal nie potrafię elegancko wykończyć grawerunku (ani go dobrze sfotografować ).

. Brawoooooooo