Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PROJEKTOWANIE I WZORY Utalentowani - kandydatury i prezentacje.

Utalentowani - kandydatury i prezentacje.

Utalentowani - kandydatury i prezentacje.

Strony (8): Wstecz 1 3 4 5 6 7 8 Dalej  
cactoos
Diamentowy
1,585
06-05-2014, 07:59 PM
Wczoraj zmarł Bogdan Mirowski.

[Obrazek: news_2009_08_13_b(1).gif]

Mistrzowie odchodzą.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
06-05-2014, 07:59 PM #41

Wczoraj zmarł Bogdan Mirowski.

[Obrazek: news_2009_08_13_b(1).gif]

Mistrzowie odchodzą.

szafir
Platynowy
605
06-05-2014, 08:53 PM
Wielka szkoda, kiedyś gdy pierwszy raz zobaczyłem jego prace na zdjęciach patrzyłem i myślałem, później w Muzeum Bursztynu znowu stałem i patrzyłem nie mogąc oderwać oczu od jego dzieła. Nigdy nie miałem okazji widzieć go osobiście ani tym bardziej nie miałem okazji go poznać a pytań do niego miałbym wiele. Wielka strata .
szafir
06-05-2014, 08:53 PM #42

Wielka szkoda, kiedyś gdy pierwszy raz zobaczyłem jego prace na zdjęciach patrzyłem i myślałem, później w Muzeum Bursztynu znowu stałem i patrzyłem nie mogąc oderwać oczu od jego dzieła. Nigdy nie miałem okazji widzieć go osobiście ani tym bardziej nie miałem okazji go poznać a pytań do niego miałbym wiele. Wielka strata .

cactoos
Diamentowy
1,585
06-05-2014, 08:58 PM
Ja miałem przyjemność Go znać i będę Mu towarzyszył w ostatniej drodze.

cactoos
06-05-2014, 08:58 PM #43

Ja miałem przyjemność Go znać i będę Mu towarzyszył w ostatniej drodze.

szafir
Platynowy
605
06-05-2014, 09:54 PM
Trójmiasto to miejsce w naszej branży wyjątkowe ale mi niestety nie było dane tam pracować, w stolicy to i owszem trochę lat spędziłem. Fajnie, że są gdzieś takie środowiska i tak utalentowani ludzie jak był Bogdan Mirowski. Ja przez wiele lat czułem się ,, poza światem jubilerskim" ale dzięki forum to się zmieniło i dostałem zastrzyk świeżej energii. Zazdroszczę Ci Cactoos takich znajomości ale jeszcze raz napiszę, że cholernie szkoda a przecież niedawno informowałeś nas o śmierci innego gościa z naszej bajki.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014, 09:55 PM przez szafir.
szafir
06-05-2014, 09:54 PM #44

Trójmiasto to miejsce w naszej branży wyjątkowe ale mi niestety nie było dane tam pracować, w stolicy to i owszem trochę lat spędziłem. Fajnie, że są gdzieś takie środowiska i tak utalentowani ludzie jak był Bogdan Mirowski. Ja przez wiele lat czułem się ,, poza światem jubilerskim" ale dzięki forum to się zmieniło i dostałem zastrzyk świeżej energii. Zazdroszczę Ci Cactoos takich znajomości ale jeszcze raz napiszę, że cholernie szkoda a przecież niedawno informowałeś nas o śmierci innego gościa z naszej bajki.

cactoos
Diamentowy
1,585
06-05-2014, 10:43 PM
Ano szkoda. Bogdan Mirowski był jednym z niewielu którzy kontynuowali tradycję mistrza Celliniego.

[Obrazek: 27458_4.jpg]

Nawet nie można o Nim powiedzieć, że był jubilerem bo On był czarodziejem srebra. Wydaje mi się,
że jego rzeźby mają duszę, że zaczytany jegomość

[Obrazek: Bogdan_Mirowski_w_srebrze_mhmg.jpg]

podniesie zaraz wzrok i o coś zapyta, mimo że to tylko kawał pogniecionej blachy. W dzisiejszych,
zwariowanych czasach coraz mniej ludzi, którzy chcą i mogą sobie pozwolić na taką żmudną pracę.
Kończy się pewna epoka.

cactoos
06-05-2014, 10:43 PM #45

Ano szkoda. Bogdan Mirowski był jednym z niewielu którzy kontynuowali tradycję mistrza Celliniego.

[Obrazek: 27458_4.jpg]

Nawet nie można o Nim powiedzieć, że był jubilerem bo On był czarodziejem srebra. Wydaje mi się,
że jego rzeźby mają duszę, że zaczytany jegomość

[Obrazek: Bogdan_Mirowski_w_srebrze_mhmg.jpg]

podniesie zaraz wzrok i o coś zapyta, mimo że to tylko kawał pogniecionej blachy. W dzisiejszych,
zwariowanych czasach coraz mniej ludzi, którzy chcą i mogą sobie pozwolić na taką żmudną pracę.
Kończy się pewna epoka.

szafir
Platynowy
605
06-05-2014, 11:15 PM
Właśnie ten zaczytany tak mnie unieruchomił ale wszystkie prace, które widzę są fantastyczne, muszę poszukać więcej informacji o p. Mirowskim, bo bardzo mnie interesują techniki i narzędzia, których używał a wcześniej jakoś o tym nie pomyślałem, za dużo się dzieje wokół.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014, 11:16 PM przez szafir.
szafir
06-05-2014, 11:15 PM #46

Właśnie ten zaczytany tak mnie unieruchomił ale wszystkie prace, które widzę są fantastyczne, muszę poszukać więcej informacji o p. Mirowskim, bo bardzo mnie interesują techniki i narzędzia, których używał a wcześniej jakoś o tym nie pomyślałem, za dużo się dzieje wokół.

06-06-2014, 07:35 AM
ja dopiero kilka lat temu natknąłem się na Jego prace ...faktycznie okazało się ,że należał do bardzo wąskiej ,elitarnej wręcz grupy polskich twórców korpusowych, bo nawet gdyby srebro zamienił na tańszy metal to i tak nie umniejszyło by to wartości artystycznej Jego dzieł

mnie osobiście najbardziej podoba się anegdota zawarta w tych kompozycjach ...trochę jak bajka z morałem

wielka strata ,ale to czeka każdego człowieka
Nieczar
06-06-2014, 07:35 AM #47

ja dopiero kilka lat temu natknąłem się na Jego prace ...faktycznie okazało się ,że należał do bardzo wąskiej ,elitarnej wręcz grupy polskich twórców korpusowych, bo nawet gdyby srebro zamienił na tańszy metal to i tak nie umniejszyło by to wartości artystycznej Jego dzieł

mnie osobiście najbardziej podoba się anegdota zawarta w tych kompozycjach ...trochę jak bajka z morałem

wielka strata ,ale to czeka każdego człowieka

kriss
Diamentowy
2,209
06-06-2014, 12:27 PM
Ledwie zdążyliśmy przypomnieć postać Mistrza Mirowskiego miesiąc temu, a już musimy się żegnać. Przydało by się pokazać więcej Jego prac na forum, żeby młodzi mogli podziwiać prawdziwe mistrzostwo.
kriss
06-06-2014, 12:27 PM #48

Ledwie zdążyliśmy przypomnieć postać Mistrza Mirowskiego miesiąc temu, a już musimy się żegnać. Przydało by się pokazać więcej Jego prac na forum, żeby młodzi mogli podziwiać prawdziwe mistrzostwo.

Erddill
wytwórca chińskich podróbek
674
06-06-2014, 12:39 PM
[*]

Wielka strata ... mialem przyjemnosc Go poznac .

dla przypomnienia Jego dziela :

http://www.mirowski.pl/start.html

nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .
Erddill
06-06-2014, 12:39 PM #49

[*]

Wielka strata ... mialem przyjemnosc Go poznac .

dla przypomnienia Jego dziela :

http://www.mirowski.pl/start.html

nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .

baldorka
Srebrny
45
09-11-2014, 11:48 AM
Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem biżuterii tworzonej przez Pana Krzysztofa.
Naprawdę cieszę się, że dzięki takim ARTYSTOM sztuki jubilerskiej i dania nam możliwości noszenia taki pięknych wyrobów, my kobiety mamy możliwość poczucia się jeszcze piękniejsze........
Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia oraz wielu sukcesów i nowych pomysłów
baldorka

http://www.krissart.pl/O%20Nas/O_Nas.html

https://plus.google.com/+Krzysztof%C5%9Alusarz/about
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2014, 12:06 PM przez baldorka.
baldorka
09-11-2014, 11:48 AM #50

Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem biżuterii tworzonej przez Pana Krzysztofa.
Naprawdę cieszę się, że dzięki takim ARTYSTOM sztuki jubilerskiej i dania nam możliwości noszenia taki pięknych wyrobów, my kobiety mamy możliwość poczucia się jeszcze piękniejsze........
Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia oraz wielu sukcesów i nowych pomysłów
baldorka

http://www.krissart.pl/O%20Nas/O_Nas.html

https://plus.google.com/+Krzysztof%C5%9Alusarz/about

Strony (8): Wstecz 1 3 4 5 6 7 8 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości