Frezowanie cnc
Frezowanie cnc
A niby czemu mialaby sobie nie poradzic z "grawerowaniem"? Przeciez to tylko kwestia uzycia frezu o odpowiednim ksztalcie oraz uzycia odpowiedniego programu, czyz nie? Z tego co mi wiadomo ten "grawer" to poprostu bardzo płytkie frezowaniem frezem V-kształtnym. No chyba, ze sie myle.
(06-02-2015, 09:22 AM)mnap89 A niby czemu mialaby sobie nie poradzic z "grawerowaniem"? Przeciez to tylko kwestia uzycia frezu o odpowiednim ksztalcie oraz uzycia odpowiedniego programu, czyz nie? Z tego co mi wiadomo ten "grawer" to poprostu bardzo płytkie frezowaniem frezem V-kształtnym. No chyba, ze sie myle.
(06-02-2015, 09:22 AM)mnap89 A niby czemu mialaby sobie nie poradzic z "grawerowaniem"? Przeciez to tylko kwestia uzycia frezu o odpowiednim ksztalcie oraz uzycia odpowiedniego programu, czyz nie? Z tego co mi wiadomo ten "grawer" to poprostu bardzo płytkie frezowaniem frezem V-kształtnym. No chyba, ze sie myle.

Co do 24ton kamieni to tak - da sie ale na kilka razy 
No dobrze, o ksztaltach frezow nie bedziemy dyskutowac bo nie o to chodzi. Ale wytlumacz mi roznice czemu niby na grawerce mozesz frezowac a na frezarce grawerowac juz nie? Czyzby chodzilo o mocowanie narzedzia? A moze wrzeciono jest inaczej lozyskowane?
(06-02-2015, 10:25 AM)mnap89 Co do 24ton kamieni to tak - da sie ale na kilka razy
...........Ale wytlumacz mi roznice czemu niby na grawerce mozesz frezowac a na frezarce grawerowac juz nie? Czyzby chodzilo o mocowanie narzedzia? A moze wrzeciono jest inaczej lozyskowane?..............
Cytat:Co do 24ton kamieni to tak - da sie ale na kilka razy
: (06-02-2015, 10:25 AM)mnap89 Co do 24ton kamieni to tak - da sie ale na kilka razy
...........Ale wytlumacz mi roznice czemu niby na grawerce mozesz frezowac a na frezarce grawerowac juz nie? Czyzby chodzilo o mocowanie narzedzia? A moze wrzeciono jest inaczej lozyskowane?..............
Cytat:Co do 24ton kamieni to tak - da sie ale na kilka razy
:
Kiedyś pewna firma przysłała mi ofertę ploterów frezujących cnc to podrzucam link. Można tym sprzętem frezować i grawerować. http://www.seron.pl/?plotery-frezujace-cnc,136
Leszek czy ten powyższy grawerunek jest grawerowany grawerką czy jednak ręcznie?
(06-02-2015, 02:04 PM)pete Leszek czy ten powyższy grawerunek jest grawerowany grawerką czy jednak ręcznie?
(06-02-2015, 02:04 PM)pete Leszek czy ten powyższy grawerunek jest grawerowany grawerką czy jednak ręcznie?
Faktycznie, te plotery z linku to chinszczyzna. Teraz wlasnie poogladalem troche maszyny z serii MAGIC i mysle ze to calkime ciekawy sprzet i w sumie nie za jakies kosmiczne pieniadze. W dodatku jest to kompletny zestaw gotowy do pracy - maszyna, frezy, program.
Wiadomo, gdyby ktos sie na tym znał to napewno zrobienie takiej maszynki wyszlo by taniej ale jak ktos sie nie zna to napewno jest to dobre rozwiazanie.
Z tego co sie dowiedzialem to firma w.kociuba jest dystrybutorem tych maszyn na terenie polski.
Co do zdjecia tego zegarka czy to to tam jest - wyglada na grawer reczny ale zdjecie w za malej rozdzielczosci zeby byc pewnym.
(06-02-2015, 02:47 PM)mnap89 Faktycznie, te plotery z linku to chinszczyzna.
Co do zdjecia tego zegarka czy to to tam jest - wyglada na grawer reczny ale zdjecie w za malej rozdzielczosci zeby byc pewnym.
(06-02-2015, 02:47 PM)mnap89 Faktycznie, te plotery z linku to chinszczyzna.