Art clay bronze
Art clay bronze
Witam, czy jest na sali ktoś, kto ogarnia glinki brązu i zechce się podzielić wiedzą? Mam problem z glinką Goldie, rzeźbienie w tym jest jakąś mordęgą. Wykrzywia się toto, pęka na krawędziach, nie kleją się elementy do siebie. Koszmar. Art clay silver przy tym to jakiś święty graal, nie mam ze srebrem najmniejszych problemów. Są jakieś sztuczki do brązu? Albo po prostu mam użyć glinki prometeus? W niej jeszcze nie pracowałem.
(06-22-2015, 05:34 PM)kudaj Witam, czy jest na sali ktoś, kto ogarnia glinki brązu i zechce się podzielić wiedzą? Mam problem z glinką Goldie, rzeźbienie w tym jest jakąś mordęgą. Wykrzywia się toto, pęka na krawędziach, nie kleją się elementy do siebie. Koszmar. Art clay silver przy tym to jakiś święty graal, nie mam ze srebrem najmniejszych problemów. Są jakieś sztuczki do brązu? Albo po prostu mam użyć glinki prometeus? W niej jeszcze nie pracowałem.
(06-22-2015, 05:34 PM)kudaj Witam, czy jest na sali ktoś, kto ogarnia glinki brązu i zechce się podzielić wiedzą? Mam problem z glinką Goldie, rzeźbienie w tym jest jakąś mordęgą. Wykrzywia się toto, pęka na krawędziach, nie kleją się elementy do siebie. Koszmar. Art clay silver przy tym to jakiś święty graal, nie mam ze srebrem najmniejszych problemów. Są jakieś sztuczki do brązu? Albo po prostu mam użyć glinki prometeus? W niej jeszcze nie pracowałem.
(06-30-2015, 09:24 PM)kudaj Właśnie używałem de la rosa, nie chciało mi się to wypalać. W ogóle. testowałem w całym pojemniku z węglem, 900 stopni przez 2 godziny i wychodził mi taki kruchy proszek z tego. Zaraz się łamało. Teraz testowałem goldie soft i mam ten sam problem.

(06-30-2015, 09:24 PM)kudaj Właśnie używałem de la rosa, nie chciało mi się to wypalać. W ogóle. testowałem w całym pojemniku z węglem, 900 stopni przez 2 godziny i wychodził mi taki kruchy proszek z tego. Zaraz się łamało. Teraz testowałem goldie soft i mam ten sam problem.

Czemu wypalasz w otwartym pojemniku? Co to zmienia?
Swoją drogą lubię rzeźbić w tym materiale, lepiej mi idzie niż silver clay, ale jeszcze nie udało mi się nic wypalić dobrze. Muszę spróbować twojego przepisu na goldie soft.
Jak ci to wyglada pod kątem obróbki? Niestety zrobione w de la rosa i rozsypało się po wypaleniu