GRAWEROWANIE W STALI
GRAWEROWANIE W STALI
(07-08-2015, 07:08 AM)kriss @Grotek76 uwagi rysującego, który też popełnia błędyPoroże trochę za grube, a pysk za krótki ( przypomina lwicę pod konarem drzewa ) Ale całość robi dobre wrażenie.
Jaki klient chciał, taki ma
(07-08-2015, 03:08 PM)Bardzo bym Cię prosił byś czasami ( jak możesz) wstawił tutorial z etapów pracy. Ciekawi mnie jak to "rozgrywasz". Konkurencji nie stanowię a tutorial podniesie wartość forum i pokaże jak piękne efekty można osiągnąć ciężką pracą. ps jednocześnie informuję że w dziele emalierstwa Kriss powoływał się na Ciebie jak robić ażur. Będziesz miał czas zerknij może coś razem wykombinujemy.
(07-08-2015, 03:08 PM)Bardzo bym Cię prosił byś czasami ( jak możesz) wstawił tutorial z etapów pracy. Ciekawi mnie jak to "rozgrywasz". Konkurencji nie stanowię a tutorial podniesie wartość forum i pokaże jak piękne efekty można osiągnąć ciężką pracą. ps jednocześnie informuję że w dziele emalierstwa Kriss powoływał się na Ciebie jak robić ażur. Będziesz miał czas zerknij może coś razem wykombinujemy.

Wiem że gdybym to rysował, to zrobił bym to trochę inaczej.
Obserwując Twoje postępy uważam, że struganie metalu wychodzi Ci bardzo dobrze.
@Grotek76 znam to z autopsji, ale staram się klientowi delikatnie tłumaczyć, że coś dobrego może być jeszcze lepsze mimo, że "klient ma zawsze racje" 
Rzeźbę w materiale trudno poprawić. To nie rysunek gdzie możemy poszaleć z gumką do mazania
Wiem że gdybym to rysował, to zrobił bym to trochę inaczej.
Jest to tylko moja uwaga, że "coś dobrego może być jeszcze lepsze"
Obserwując Twoje postępy uważam, że struganie metalu wychodzi Ci bardzo dobrze.
(07-09-2015, 10:17 PM)Grotek76 Drogi Leszku, właśnie szykuję nowy wątek w formie turtorialu jak powstaje taki grawerunek od A do Z. Kilka osób mnie już o to prosiło, więc chcę to zrobić, żeby chociażby propagować i zachęcać do tej sztuki.
To żmudna praca. (07-09-2015, 11:31 PM)kriss Jest to tylko moja uwaga, że "coś dobrego może być jeszcze lepsze"
(07-09-2015, 10:17 PM)Grotek76 Drogi Leszku, właśnie szykuję nowy wątek w formie turtorialu jak powstaje taki grawerunek od A do Z. Kilka osób mnie już o to prosiło, więc chcę to zrobić, żeby chociażby propagować i zachęcać do tej sztuki.
To żmudna praca. (07-09-2015, 11:31 PM)kriss Jest to tylko moja uwaga, że "coś dobrego może być jeszcze lepsze"
Jeszcze jeden grawerunek z lwami. Trochę ostatnio eksperymentuję, chcę uzyskać naprawdę głębokie reliefy. Siedziałem nad tym jakieś 10 godzin, z czego większość z ryflami i gładzikami w dłoni. Kriss tym razem ta na dole to na pewno lwica 
Grotek76, zawsze podziwiam wszystko, co robisz.
Jak ktoś wcześniej pisał, ja bym pewnie nie narysowała nawet tego, co ty grawerujesz
Cześć!
Wykonuję właśnie zlecenia dla klienta Niemiec. Grawerowany jest stary Mauser w podstawowej wersji, bez żadnych zdobień. To co widzicie to magazynek i okolice. Jak zrobię resztę to pokaże fotki (które nie oddają w pełni efektu, jak wy robicie te zdjęcia, że wszystko tak ładnie wychodzi???)