kilka nowych pomysłów
kilka nowych pomysłów

Bardzo fajne spinki,podobają mi się te zapięcia do spinek.
Wszyscy stosują teraz te balu czy jak tam ,te idealnie pasują, są trochę staroświeckie, idealne do motywu.
Jedno pytanie jak zrobiłeś tył tych spinek, fajnie wygląda.

Nie byłem przekonany do tych kości ale w połączeniu z drewnem prezentują się elegancko.

) Już mam pomysł
wszystko ręcznie dziobane. Zapięcia zrobiłem na wzór starych spinek, bez sprężyn. Tył zdobiłem gumką trzpieniową ( nie talerzową tylko wałkiem ) prostopadle do powierzchni, coś jak w starych zegarkach giloszowanie. Przyznam, że co do kości też jestem mile zaskoczony. Fajnie się w nich rzeźbi pod warunkiem, że nabierze się wprawy. Mam jeszcze kilka kawałków od Simoniculusa i na pewno na nich poćwiczę, żeby was zaskoczyć ( drewno, rzeźbiona kość, emalia, złoto, srebro i drogocenne kamienie 

) Już mam pomysł 
(07-12-2015, 06:05 PM)kriss Mam dość dłubania w kościach.![]()

(07-12-2015, 06:05 PM)kriss Mam dość dłubania w kościach.![]()

a poza tym sam wiesz, że za naukę się płaci
( spinek nie robiłem 2 tygodnie, tylko tak długo to trwało z braku czasu. Przypuszczam, że cała dłubanina zajęła ok 8 godzin )
, ale w tej zamianie materiałów coś jest. Muszę nad tym pomyśleć 

@KrZyS ten sam klient, który zamawia rzeźby u Grotek76'a
a poza tym sam wiesz, że za naukę się płaci
( spinek nie robiłem 2 tygodnie, tylko tak długo to trwało z braku czasu. Przypuszczam, że cała dłubanina zajęła ok 8 godzin )
@Olax jeszcze nie emaliuje, ale kto wie ?
, ale w tej zamianie materiałów coś jest. Muszę nad tym pomyśleć 

Spinki bajeczne. Kurcze skąd Wy wszyscy bierzecie na to wszystko czas? Skąd czas na robienie powoli, w spokoju, dokładnych, pięknych i przemyślanych rzeczy? Mi osobiście cięzko jest wygospodarować wolne 3h między stosem napraw a kolejną parą obrączek.
Wiem, że gdybym miał trochę spokoju i czasu to zrobiłbym coś fajnego ale cóż... Kriss jeszcze raz gratuluje.

u mnie jest dokładnie jak u Ciebie
Ciesz się, że masz tyle roboty. U wielu z tym kiepsko. Jeżeli robisz po 8 godzin to wydłuż ten czas do 10 i więcej a znajdzie się go trochę na zabawę. Dzięki za komentarz. Dawno Cię nie było. Czekamy na Twoje dzieła
@Srebrofigaro 

u mnie jest dokładnie jak u Ciebie
Ciesz się, że masz tyle roboty. U wielu z tym kiepsko. Jeżeli robisz po 8 godzin to wydłuż ten czas do 10 i więcej a znajdzie się go trochę na zabawę. Dzięki za komentarz. Dawno Cię nie było. Czekamy na Twoje dzieła