Cytat:helmetTo że cargę podniesie na lutówce po podgrzaniu, to normalne. Troszkę trzeba to, machając palnikiem wypalić i carga opadnie. Później trzeba ją pensetą ustawić na swoim miejscu, delikatnie docisnąć do blachy, i ATAK
Ale to wszystko już pewnie wiesz...
No ja to bardziej rower...narty nie bardzo moja bajka.
Dziękuję za wskazówki.
Helmet = (imię ? plissss ) gówno umiem. Przepraszam za wyrażenie.
Wolał bym Ci mozaikę z bruku położyć przed domem lub zbudować maszynę do giloszowania.
Zrób mi oprawy do emalii to przyjadę zrobić Ci mozaikę z bruku.
Robiłem w takich miejscach że ... ( tajemnica państwowa i kościelna ).
Biżuterią "zaraził" zaraził mnie kilka dni temu Kriss. Jego rysunki tu na forum oraz wyroby na jego stronie są fantastyczne.
Moje próby z srebrem pozwolą mi zrozumieć i nauczyć pokory oraz szacunku do Waszego zawodu.
Traktuję to jako zabawę bo moim celem i tak są złote tarcze emalierskie i porcelanowe.
Na rowerek zapraszam chociaż ja lubię jechać tylko pod górę.
Moim idolem jest Contador. Oglądam wszystkie tury. Czekam teraz na Vueltę.
Na narty zapraszam, syn w zimie jest instruktorem a dla mnie to konik.
Jadę ( jak mam kasę ) na zawody PS ........
Tutaj ja ( sprzęt Oakley, narty rossignol

)

,
fotka z Linsey Von,

i uśmiech Lindsey

do do mojego syna ( mówi w obcych językach )
Uwielbiam narty i zapraszam.
(08-02-2015, 08:51 AM)kriss napisał(a): @Leszek świetnie Ci wyszło, sam już doszedłeś do tego, że lut należy układać od środka w miejscach gdzie później będzie niewidoczny ( mniej zabawy przy wykańczaniu wyrobu )
Z tym szlifowaniem dobre rady tylko ostrożnie to czyste srebro miękkie jak przysłowiowe g.....o i każdy błąd to uszkodzenie przedmiotu 
Pomógł mi Marek ( Mnap89) który mnie prowadził za "rękę".
Kriss do wykańczania jeszcze kilka etapów wiec zanudzę Was. W zamian oferuję wszystko co znam w emalii
Pytanią laika.
Za radą Marka kupiłem piłę i pilki volbroma.
Jak założyć brzeszczot ? Czy jest jakaś zasada ułożenia zębów ? W necie widziałem że zęby są w dół i tnie się jak piła idzie w dół. Czy to jest zasada czy pewnik ?
Kupiłem też podkładkę z drewna. Czy ma mieć dziurę czy zrobić sobie jak mi wygodnie.
Mam 176 cm wzrostu

( waga ?) na jakiej wysokości wyspawać stół na ten klin ?
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziekuję i zapraszam na piwo
ps Kriss z emalii nie zrezygnowałem, wypalam dzisiaj czerwone . wkurwia...ą mnie, jakieś sugestie ?
.
Pozdrawiam Leszek :-)