Srebro - kilka pytań laika.
Srebro - kilka pytań laika.
Nie kupuj tanich przeciagadel z chin! Kup dobre wloskie.
http://nowa.e-pat.pl/pl/p/CIAGADLO-OKRAG...-0.5/18307 3-0,5 mm
http://nowa.e-pat.pl/pl/p/CIAGADLO-OKRAG...2-MI/18306 2-0,3(0,25?)
oczywiscie kup w ktorym sklepie chcesz, wazne aby ten produkt
(08-07-2015, 04:12 PM)helmet Też jestem tego zdania. Kupiłem taniochy i są do wyrzucenia. To tylko wygląda jak przeciągadło
bo po co Ci złom ????
babska ją nosiły
(08-07-2015, 04:12 PM)helmet Też jestem tego zdania. Kupiłem taniochy i są do wyrzucenia. To tylko wygląda jak przeciągadło
bo po co Ci złom ????
babska ją nosiły
Leszek, nie o to chodzi. poprostu te "przeciagadla" z allegro, tommo itp(mowie o tych najtanszych chinskich) nie spelniaja swojej roli ani troche. Otwory nie zmniejszaja sie stopniowo, a czasami nawet nastepny jest wiekszy chociaz powinienby mniejszy. Przeciaganie przez to to udreka bo nie idzie. Szkoda zachodu.
Nie jestem snobem narzędziowym, ale to się do niczego nie nadaje (przynajmniej to co ja kupiłem). Od Silverpaula pożyczyłem porządne, to aż się chce ciągnąć, a nienawidzę tego..
Tym nie przeciągniesz, jeszcze zależy na jaki egzemplarz trafisz...To kaleczy blachę, a niektóre dziury prawie ją przecinają. Ciągniesz ciągniesz, trzy dziury coraz mniejsze, a następna wielka jak krowia itd, albo mała, że prawie traktorem trzeba. lub się rwie... zanim znajdziesz taką, która by pasiła, jesteś wkur...., że aż się trzęsiesz
Nie jestem snobem narzędziowym, ale to się do niczego nie nadaje (przynajmniej to co ja kupiłem). Od Silverpaula pożyczyłem porządne, to aż się chce ciągnąć, a nienawidzę tego.. 
Panowie przecież żartowałem. :-) Ale lubię jak Helmet ciągnie :-))))))))))
Oczywiście kupię przeciągadło Boley-a lub Bergeona bo kosztują na Allegro tyle co te z Tommo.
Jednocześnie przypominam że nadal szukam pęset ww. firm lub jeszcze Rubis byle Szwajcarskie.
(08-07-2015, 06:35 PM)Gziutek Nie polecam tych włoskich. Szarpią-rysują drut. Kilka otworów musiałem poprawiać frezem diamentowym.
Likwidowałem zadry. Bardzo korodują.

(08-07-2015, 06:35 PM)Gziutek Nie polecam tych włoskich. Szarpią-rysują drut. Kilka otworów musiałem poprawiać frezem diamentowym.
Likwidowałem zadry. Bardzo korodują.

.Panowie nie kupiłem przeciągadła ani drutu. Na spiralę wykorzystałem lut 800
.
Zostało tylko polerowanie ale nie wiem jak to zrobić i postanowiłem pokazać moj pierwszy srebrny wisior.
Sam lutowałem, drutowałem, emaliowałem, wzór jest mój nie kopiowany.
Dziękuję wszystkim którzy pomogli w poznawaniu technik jubilerskich.