Płukanie złota.
Płukanie złota.
Z racji tego że jestem urodzony w Złotoryji i hobby jakim sie zajmuje od pewnego czasu korci mnie co by pobawić sie w płukanie złota w rzekach. I tu sie zastanawiam jak to wygląda w naszy kraju , czy trzeba mieć jakieś zezwolenia pozwolenia papiery czy co kolwiek. Ktoś coś wie na ten temat ?
Z tego co się orientuje jeśli nie ma ingerencji w dno bądź brzegi rzek to nie potrzeba żadnych świstków ale głowy uciąć nie dam. Ingerencja czytaj : "łopata, pompa itd."
(09-29-2015, 06:33 AM)Pampalini Z racji tego że jestem urodzony w Złotoryji i hobby jakim sie zajmuje od pewnego czasu korci mnie co by pobawić sie w płukanie złota w rzekach. I tu sie zastanawiam jak to wygląda w naszy kraju , czy trzeba mieć jakieś zezwolenia pozwolenia papiery czy co kolwiek. Ktoś coś wie na ten temat ?
(09-29-2015, 06:33 AM)Pampalini Z racji tego że jestem urodzony w Złotoryji i hobby jakim sie zajmuje od pewnego czasu korci mnie co by pobawić sie w płukanie złota w rzekach. I tu sie zastanawiam jak to wygląda w naszy kraju , czy trzeba mieć jakieś zezwolenia pozwolenia papiery czy co kolwiek. Ktoś coś wie na ten temat ?
Mogę się podzielić ze skarbem państwa to co wykrywka znalazłem ( 2 kg gwoździ i 3 kg dekli od beczek) 
Przecie urzędas nie będzie brodził ze mną po wodzie ;-) 100% moje.
(09-29-2015, 04:03 PM)Pampalini Przecie urzędas nie będzie brodził ze mną po wodzie ;-) 100% moje.