kilka nowych pomysłów
kilka nowych pomysłów
widzę, że cactoos'a zbiera na emalię
widzę, że cactoos'a zbiera na emalię
@Simoniculus czekam na Twoja czarno-białą emalie bo widziałem że robisz przymiarki w wątku o emaliowaniu

A mnie sie kolory w tym po prawej podobaja ... wisior prosty , ale cus w nim jest . Ryba hmmmmm baza fajna , osobiscie bym jakies odjechane pletwy 3D , wycinane zrobil , ale to ja .
Zastanawia mnie mocowanie , widze ,ze to na pol-szarnirach czy nie ma ta konstrukcja tendencji do wyginania sie ? Przyjdzie jakas "Mariolka" przymierzyc i stratuje .
sie przymierzam, mam już wszystko tylko na razie trochę czasu brak, ale myśle że w ciągu tygodnia zasiąde wreszcie :]
@Erddill miały być odjechane płetwy a skończyło się na falach i bąbelkach z błękitnego agatu. Fale są wyprofilowane z pełnego
płaskownika. Szarnir na pewno by się powyginał. Płaskownik jest ustawiony na sztorc, więc powinien trochę więcej wytrzymać.
@simoniculus w temacie nie wiele pomogę bo dopiero startuję. Tu Leszek by się przydał 
(10-09-2015, 11:58 PM)cactoos Gdybym tylko był mniej leeeniiiiwyyyyy....
to pewnie na te tarcze z giloszem nie mam co czekać ?
(10-10-2015, 09:46 AM)kriss widzę, że cactoos'a zbiera na emalię
@Simoniculus czekam na Twoja czarno-białą emalie bo widziałem że robisz przymiarki w wątku o emaliowaniu
to jest nas już czterech emalierów + Calabria
(10-10-2015, 01:58 PM)simoniculus sie przymierzam, mam już wszystko tylko na razie trochę czasu brak, ale myśle że w ciągu tygodnia zasiąde wreszcie :]
nie graweruj a będzie czas na emalię
(10-10-2015, 06:35 PM)kriss @simoniculus w temacie nie wiele pomogę bo dopiero startuję. Tu Leszek by się przydał
ale co wiem to powiem (bez bicia i z chęcią )(10-09-2015, 11:58 PM)cactoos Gdybym tylko był mniej leeeniiiiwyyyyy....
to pewnie na te tarcze z giloszem nie mam co czekać ?
(10-10-2015, 09:46 AM)kriss widzę, że cactoos'a zbiera na emalię
to jest nas już czterech emalierów + Calabria
(10-10-2015, 01:58 PM)simoniculus sie przymierzam, mam już wszystko tylko na razie trochę czasu brak, ale myśle że w ciągu tygodnia zasiąde wreszcie :]
nie graweruj a będzie czas na emalię
(10-10-2015, 06:35 PM)kriss @simoniculus w temacie nie wiele pomogę bo dopiero startuję. Tu Leszek by się przydał
ale co wiem to powiem (bez bicia i z chęcią )
sobie coś tam maluje, jak się uda to przenieść na emalie to będzie git :]
(10-09-2015, 07:23 PM)kriss Żeby nie dzielić na zdjęcia wrzucam hurtem. Kilka przywieszek z emalią. Zasługa Leszka i jego uporu w promowaniu tej technikiRybka i ten listek w ogóle i szczególe też nie z mojej bajki a więc się nie wypowiadam , natomiast ten trzeci ma coś co przyciąga uwagę widza jeszcze nie wiem co ale forma i linie mi zaczynają odpowiadać chociaż nie jestem zwolennikiem emalii a wręcz jestem do niej lekko negatywnie nastawiony we współczesnych wyrobach , może przemyciłeś coś z secesji świadomie lub nie ale jeszcze nie wiem ?
postępy prac w wątku o emaliowaniu
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=1638&page=33
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=1638&page=51
to tylko początki, jeszcze sporo do nauki![]()
![]()
![]()
(10-09-2015, 07:23 PM)kriss Żeby nie dzielić na zdjęcia wrzucam hurtem. Kilka przywieszek z emalią. Zasługa Leszka i jego uporu w promowaniu tej technikiRybka i ten listek w ogóle i szczególe też nie z mojej bajki a więc się nie wypowiadam , natomiast ten trzeci ma coś co przyciąga uwagę widza jeszcze nie wiem co ale forma i linie mi zaczynają odpowiadać chociaż nie jestem zwolennikiem emalii a wręcz jestem do niej lekko negatywnie nastawiony we współczesnych wyrobach , może przemyciłeś coś z secesji świadomie lub nie ale jeszcze nie wiem ?
postępy prac w wątku o emaliowaniu
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=1638&page=33
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=1638&page=51
to tylko początki, jeszcze sporo do nauki![]()
![]()
![]()
niż rzeczywiste wyroby. W wisiorku na który większość zwraca uwagę popełniłem błąd
Technika jak zauważył Leszek dość tania. Więcej
Moim idolem jest Laliqe i jego sztuka. Może podświadomie próbuję go naśladować. Wszystkie te wisiorki to raczej chęć
stworzenia czegoś z emalią
niż rzeczywiste wyroby. W wisiorku na który większość zwraca uwagę popełniłem błąd
nowicjusza. Na kolorową emalię położyłem bezbarwną i kolory zmętniały
Technika jak zauważył Leszek dość tania. Więcej