silnik jubilerski grobet czy jednak foredom ?
silnik jubilerski grobet czy jednak foredom ?
Byłoby super gdyby się udało wrzucić taką fotkę. Co do połączenia to jestem w stanie sam je wykonać. Tylko czy nie będzie problemu z kupowaniem frezów, wierteł i w ogóle oprzyrządowania? Mam kilka wierteł dentystycznych i one mają inny kształt w miejscu uchwytu niż elementy od dremelka.
(07-15-2017, 03:42 PM)krik64 Panowie, a zostawiając na chwilę kwestię kupna może ktoś robił taki zestaw samodzielnie? Silnik z pedałem mam. Zastanawiam się czy chwilowo podłączenie rękawa z dremla zda egzamin. I zastanawiam się jeszcze czy ewentualnie nadałby się rękaw z prostnicą protetyczną? ponieważ mogę niedrogo odkupić.
(07-15-2017, 03:42 PM)krik64 Panowie, a zostawiając na chwilę kwestię kupna może ktoś robił taki zestaw samodzielnie? Silnik z pedałem mam. Zastanawiam się czy chwilowo podłączenie rękawa z dremla zda egzamin. I zastanawiam się jeszcze czy ewentualnie nadałby się rękaw z prostnicą protetyczną? ponieważ mogę niedrogo odkupić.
Erddill - może miałeś pedał i silnik od różnych maszyn? Jeśli ich prąd był różny to mógł się palić. Co do rękawa to mam taki najprostszy, niełożyskowany i dopóki nie kupię protetycznego to chciałbym go użyć. Oczywiście z czasem kupię porządny sprzęt. Jak jednak wspomniałem dopiero zaczynam swoją przygodę i boje sie inwestować zbyt dużo. Co się da chcę wiec zrobić z dostępnych materiałów 
(07-15-2017, 11:19 PM)Gziutek - przez "naście-dziesiąt" lat nie spaliłem żadnego silnika TUR(może gdybym wiercił w ścianie...) a średnice są znormalizowane i problemów nie ma.
(07-15-2017, 11:19 PM)Gziutek - przez "naście-dziesiąt" lat nie spaliłem żadnego silnika TUR(może gdybym wiercił w ścianie...) a średnice są znormalizowane i problemów nie ma.
Ten zestaw wygląda na kupiony i w takiej postaci .