Filigran
Filigran
przez twórców lub artystów. @Cactoos co kto lubi. Ja mam pełne gabloty tych "pięknych" rzeczy, ale głównie sprzedają się te wykonane
prawie całkowicie ręcami
przez twórców lub artystów.
@Liska na początek możesz sobie spokojnie kupić pasek technicznego lutu "70" Łatwo go spiłować.
(04-23-2018, 07:26 AM)kriss @Cactoos co kto lubi. Ja mam pełne gabloty tych "pięknych" rzeczy, ale głównie sprzedają się te wykonane
prawie całkowicie ręcamiprzez twórców lub artystów.
(04-23-2018, 07:26 AM)kriss @Cactoos co kto lubi. Ja mam pełne gabloty tych "pięknych" rzeczy, ale głównie sprzedają się te wykonane
prawie całkowicie ręcamiprzez twórców lub artystów.

Dzięki Cactoos. Miało być bogato i z bajerami, ale klientka lubi minimalizm i musiałem się streszczać 
Co do projektowania i odbioru biżuterii można by grubą książkę napisać, a i tak nie powiedzielibyśmy
wszystkiego. Najczęściej nie robimy tego co nam się podoba, tyko to co klientowi pasuje 
nie ma proporcji. Wsypujesz boraks do wody aż do wysycenia roztworu. Dobrze to robić w ciepłej wodzie. Po ostygnięciu część boraksu wykrystalizuje się.
W czasie używania woda naturalnie będzie parowała i coraz więcej boraksu wykrystalizuje. Wystarczy dolać wody i ponownie podgrzać aż boraks rozpuści się