Jak to zrobić?
Jak to zrobić?
Powinna bć jakaś możliwość nabicia próby np dla ludzi którzy nie sprzedają tylko robią jako hobby na preaenty na przykład. Ja nie prędko bedę robić takie rzeczy co się dadzą sprzedawać, ale dać w prezencie jako własny wyrób koleżance to czemu nie. A napiszcie jeszcze jaki klej jest najlepszy do metalu, będę wdzięczna.
Najlepszy jest taki dwu składnikowy UHU http://www.nokaut.pl/kleje-i-tasmy-kleja...15-ml.html
Bo niekoniecznie jubiler to reperował.W tej galerii co ja wstawiam , przynoszą do naprawy różne rzeczy srebrne a nawet złote i właścicielka zwyczajnie wkleja oczka co wyleciały. Bierze za to 15 zł, a jubiler by wziął dużo więcej. Jak ktoś nie ma pieniędzy to tak się ratuje, myślę że nawet czasem ludzie sami kupią "kropelkę" i kleją. Tak to już jest na tym świecie. Ale w końcu czasem coś się na klej robi??? Te kolczyki piękne.
(01-21-2012, 10:54 PM)magda Ale w końcu czasem coś się na klej robi??? \
(01-21-2012, 10:54 PM)magda Ale w końcu czasem coś się na klej robi??? \
Zrobiłam taki pierścionek z kulką jedną ze srebra a druga miedziana, może źle widać bo ja do robienia zdjęć jestem marna. Mam pytanie ,bo tą kulkę to do zdjęcia przykleiłam zwykłym klejem do papieru ,żeby było widać o co chodzi. Nie mogę jej przylutować do srebra, lut płynie po srebrze a do kulki się nie ima. Czy miedź do lutowania trzeba jakoś przygotować specjalnie np płynem do lutowania takim jak się lutuje do cyny, czy tak jak srebro ,bo robię jak srebro i nie trzyma lutu.Tam gdzi widać taki cień jakby z miedzi to nie miedź ,tak tyko wyszło na zdjęciu. Poradźcie fachowo PLEASE!!!!!!!