Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM CAŁA RESZTA Gielda Biżuterii i Minerałów w Wawie

Gielda Biżuterii i Minerałów w Wawie

Gielda Biżuterii i Minerałów w Wawie

Renata60
Miedziany
5
06-12-2013, 06:48 PM
Cześć, czy ktoś się z Was na nią wybiera? Ja bardzo bym chciała pojechać, zwłaszcza że to będzie październik więc będę trochę wolniejsza. I jeszcze jedna prośba - mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się dostać spod Pałacu Kultury i Nauki pod halę OSiR'u (metro, autobus? ew. jaką linią). To mój jedyny punkt odniesienia http://www.zamiasto.com.pl/miejsce_zdjec...szawa.html no ale nie bylam tam całe wieki... Ufam że jest tu sporo warszawiaków lub osób znających stolicę ją całkiem dobrze.
Renata60
06-12-2013, 06:48 PM #1

Cześć, czy ktoś się z Was na nią wybiera? Ja bardzo bym chciała pojechać, zwłaszcza że to będzie październik więc będę trochę wolniejsza. I jeszcze jedna prośba - mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się dostać spod Pałacu Kultury i Nauki pod halę OSiR'u (metro, autobus? ew. jaką linią). To mój jedyny punkt odniesienia http://www.zamiasto.com.pl/miejsce_zdjec...szawa.html no ale nie bylam tam całe wieki... Ufam że jest tu sporo warszawiaków lub osób znających stolicę ją całkiem dobrze.

Ondarsa
Unregistered

11-21-2013, 08:38 PM
A czy ktoś orientuje się, że będzie coś takiego jeszcze w tym roku lub niedługo w przyszłym roku? Jestem bardzo zaciekawiona takim wydarzeniem.
Ondarsa
11-21-2013, 08:38 PM #2

A czy ktoś orientuje się, że będzie coś takiego jeszcze w tym roku lub niedługo w przyszłym roku? Jestem bardzo zaciekawiona takim wydarzeniem.

Michal
Super Moderator
730
11-21-2013, 10:18 PM
Za 2,5 tyg będzie.
http://mineraly.waw.pl/najblizsza-impreza/
Przy okazji, ktoś się wybiera? Puść oczko
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-21-2013, 10:20 PM przez Michal.
Michal
11-21-2013, 10:18 PM #3

Za 2,5 tyg będzie.
http://mineraly.waw.pl/najblizsza-impreza/
Przy okazji, ktoś się wybiera? Puść oczko

krzywy
Złoty
180
11-21-2013, 11:39 PM
Dzięki za info, ja prawie na pewno zajrzę.
krzywy
11-21-2013, 11:39 PM #4

Dzięki za info, ja prawie na pewno zajrzę.

Michal
Super Moderator
730
11-26-2013, 09:12 PM
Zależy co kto szuka. Puść oczko
Michal
11-26-2013, 09:12 PM #5

Zależy co kto szuka. Puść oczko

krzywy
Złoty
180
11-26-2013, 10:34 PM
(11-26-2013, 09:54 AM)Kinisiara ale osttanio tam nic nie ma:/

Bo 7. grudnia się zaczyna.

Byłem ostatnio ze dwa lata temu, w pekinie, to rzeczywiście na większości stoisk oferowano mniej więcej to samo. Ale na kilku stoiskach autorskich zobaczyłem co innego.
---
Po zwiedzeniu: Rzeczywiście, większość stanowisk to tandeta. Naręcza koralików, itd. Znalazłem ze trzy stoiska w których można było nabyć minerały, ale wybór raczej dla początkujących zbieraczy. Najciekawsze były małe stoiska autorskie - modne jest patynowanie srebra na grafitowo, i matowe wykończenie. Na jednym stoisku widziałem próby emaliowania, i najwyżej na dwóch grawerowane detale.

Zwróciłem uwagę na niezłe intaglio w bursztynie. Wszystkie jakie widziałem, wykonała jedna osoba - charakterystyczne bardzo plastyczne kwiaty wykonane najprawdopodobniej bardzo cienkim stożkowym frezem.

Miałem nadzieję, że znajdzie się też antykwariat, no niestety.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2013, 08:55 PM przez krzywy.
krzywy
11-26-2013, 10:34 PM #6

(11-26-2013, 09:54 AM)Kinisiara ale osttanio tam nic nie ma:/

Bo 7. grudnia się zaczyna.

Byłem ostatnio ze dwa lata temu, w pekinie, to rzeczywiście na większości stoisk oferowano mniej więcej to samo. Ale na kilku stoiskach autorskich zobaczyłem co innego.
---
Po zwiedzeniu: Rzeczywiście, większość stanowisk to tandeta. Naręcza koralików, itd. Znalazłem ze trzy stoiska w których można było nabyć minerały, ale wybór raczej dla początkujących zbieraczy. Najciekawsze były małe stoiska autorskie - modne jest patynowanie srebra na grafitowo, i matowe wykończenie. Na jednym stoisku widziałem próby emaliowania, i najwyżej na dwóch grawerowane detale.

Zwróciłem uwagę na niezłe intaglio w bursztynie. Wszystkie jakie widziałem, wykonała jedna osoba - charakterystyczne bardzo plastyczne kwiaty wykonane najprawdopodobniej bardzo cienkim stożkowym frezem.

Miałem nadzieję, że znajdzie się też antykwariat, no niestety.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości