Pierścionek z brylantami WYCENA.
Pierścionek z brylantami WYCENA.
Jak się domyślam oczekujesz jakiegoś przedziału cenowego z jakąś dokładnością. Tylko z jaką? Czy to ma być cena sklepowa nowego wyrobu czy wartość kruszcu i kamieni?
Co oznacza dla Ciebie „orientacyjna wartość”??? A co dokładna wycena???
Na dodatek gdy nie ma możliwości obejrzenia kamieni a dwa parametry (potrzebne są cztery) które podałeś zresztą niedokładnie, lub źle są opisane nie wiem bo nie napisałeś skąd je wziąłeś, na pewno nie ułatwiają zadania a wręcz uniemożliwiają jakąkolwiek wycenę.
http://allegro.pl/0-58k-si-p-wesselton-b...94203.html to jest wszytko co wiem o nim.
dokładnie taka za jaką się sprzedał.Myślę że kol. Bartek436 jest tym „szczęśliwym” nabywcą z Allegro.
Co do ceny to już wiesz jaka jest
dokładnie taka za jaką się sprzedał.
Co do opisu kamieni na tej i innych aukcjach myślę że ta Pani która sprzedaje ma doświadczenie jako handlarz ale niekoniecznie jako ekspert kamieni co widać po nieścisłościach jak i błędach w opisach. Nie korzysta też z pomocy specjalisty wprawdzie pisze na dwóch (wszystkich nie przeglądałem) o jakiś certyfikatach, wycenach ale to chyba bardziej była luźna rozmowa niż profesjonalna wycena bo nigdzie takiego profesjonalnego opisu nie ma.
To tyle co do opisu kamieni nie sugerowałbym się tym co tam napisane, ale myślę że nawet jeśli opisy nie pokrywają się z rzeczywistością to i tak spora część wyrobów ma atrakcyjną cenę nawet jak na wyroby używane.