Jak zrobić listki?
Jak zrobić listki?
Witam,
Jaka technika zostaly wykonane liscie na zamieszczonym zdjeciu?
http://www.alexmonroe.com/shop/swallowle...mondflower
Probowalam stworzyc cos podobnego rzezbiac w wosku i technika etchingu.
Bede wdzieczna za podpowiedz.
K
(08-10-2013, 10:23 PM)kageki Skoro to Japończyk to może AC? Widać delikatne dziurki na liściach więc to może być AC lub odlew.
Można to zrobić jaka chcesz techniką, z blachy z AC czy z wosku.
(08-10-2013, 10:23 PM)kageki Skoro to Japończyk to może AC? Widać delikatne dziurki na liściach więc to może być AC lub odlew.
Można to zrobić jaka chcesz techniką, z blachy z AC czy z wosku.
np. przystosowanym gwoździem. Dlutko tez sie nada chociaz ten na zdjeciu wyglada jak zrobiony malym frezem. AC to Art Clay popularny w Japonii.
teraz tylko pytanie w czym był pierwowzór zrobiony i tu stawiamy na AC.
Wzór możesz zrobic byleczym
np. przystosowanym gwoździem. Dlutko tez sie nada chociaz ten na zdjeciu wyglada jak zrobiony malym frezem. AC to Art Clay popularny w Japonii.
Edit:
Co do wcześniejszego to na pewno odlew bo przecież to jest masówka
teraz tylko pytanie w czym był pierwowzór zrobiony i tu stawiamy na AC.
AC Została wynaleziona w 1990 a Alex M. ma pracownie od 1986 i nie jest Japonczykiem, ale najlepszym designerem w UK.
CAD i 3D printing to tez nie jest, bo modele sa zbyt nieperfekcyjne.
Ja nie mam wystarczającej wiedzy jubilerskiej aby określić, czy takie elementy (patrz link) można wyrzeźbić z metalu?
Wiem na pewno, ze ten artysta nie pracuje w wosku.
http://www.alexmonroe.com/shop/the-chase...y-necklace
http://www.alexmonroe.com/shop/teeny-tin...e-necklace
(08-11-2013, 09:10 AM)panekarolina AC Została wynaleziona w 1990 a Alex M. ma pracownie od 1986 i nie jest Japonczykiem, ale najlepszym designerem w UK.
Ja nie mam wystarczającej wiedzy jubilerskiej aby określić, czy takie elementy (patrz link) można wyrzeźbić z metalu?
(08-11-2013, 09:10 AM)panekarolina nie jest Japonczykiem, ale najlepszym designerem w UK.
(08-11-2013, 09:10 AM)panekarolina AC Została wynaleziona w 1990 a Alex M. ma pracownie od 1986 i nie jest Japonczykiem, ale najlepszym designerem w UK.
(08-11-2013, 09:10 AM)panekarolina nie jest Japonczykiem, ale najlepszym designerem w UK.
naprawde, specjalistą od ręcznej roboty nie jestem ale tutaj nie ma nic nadzwyczajnego, blaszka ołówek piłka frez - wszystko...
Szczerze mówiąc dla mnie to wydaje się diabelnie jasne i klarowne, że elementy normalnie wyrysowane i wycięte z blachy... Cały ten temat i niepewne wypowiedzi dopiero stworzyły u mnie podejrzenia "a może jednak nie?"
naprawde, specjalistą od ręcznej roboty nie jestem ale tutaj nie ma nic nadzwyczajnego, blaszka ołówek piłka frez - wszystko... 
(08-11-2013, 11:16 AM)kageki(08-11-2013, 09:10 AM)panekarolina AC Została wynaleziona w 1990 a Alex M. ma pracownie od 1986 i nie jest Japonczykiem, ale najlepszym designerem w UK.
Aha czyli twierdzisz że od 86 nic nowego się nie nauczył? Całą wiedzę jaką ma to tylko ta wyniesiona ze szkoły?![]()
Model z drukarki też można później przerobić ręcznie.
Można rzeźbić w metalu można i w drewnie, ba pewnie i byś mogła to wyrzeźbić nawet w mydle, zrobić gumę i odlać.
Zamiast się zastanawiać jak on to zrobił pomyśl co umiesz robić i jak byś to sama zrobiła bo technik jest mnóstwo, ba możesz nawet własną wymyślić.
Kto to ocenia? Klienci czy może jakieś konkursy?
(08-11-2013, 11:16 AM)kageki(08-11-2013, 09:10 AM)panekarolina AC Została wynaleziona w 1990 a Alex M. ma pracownie od 1986 i nie jest Japonczykiem, ale najlepszym designerem w UK.
Aha czyli twierdzisz że od 86 nic nowego się nie nauczył? Całą wiedzę jaką ma to tylko ta wyniesiona ze szkoły?![]()
Model z drukarki też można później przerobić ręcznie.
Można rzeźbić w metalu można i w drewnie, ba pewnie i byś mogła to wyrzeźbić nawet w mydle, zrobić gumę i odlać.
Zamiast się zastanawiać jak on to zrobił pomyśl co umiesz robić i jak byś to sama zrobiła bo technik jest mnóstwo, ba możesz nawet własną wymyślić.
Kto to ocenia? Klienci czy może jakieś konkursy?