Uprawnienia do prowadzenia działalności?
Uprawnienia do prowadzenia działalności?
(03-22-2014, 12:04 AM)Sąsiad Hmmm a no szczerze to do tego jeszcze nie doszedłem i zapomniałem racja bo na wyrobach są 3 próby.
(03-22-2014, 12:04 AM)Sąsiad tylko nie wiem czy na 6mm zmieści 6 liter tak żeby było czytelnie i jestem ciekawy ile taka impreza kosztuje?
(03-22-2014, 12:04 AM)Sąsiad Hmmm a no szczerze to do tego jeszcze nie doszedłem i zapomniałem racja bo na wyrobach są 3 próby.
(03-22-2014, 12:04 AM)Sąsiad tylko nie wiem czy na 6mm zmieści 6 liter tak żeby było czytelnie i jestem ciekawy ile taka impreza kosztuje?
W sprawie imiennika musisz się skontaktować z Warszawą nie pamiętam nazwiska z kim, swój imiennik wymyślasz sam, pisze się takie podanie, wniosek tam zamieszczasz projekt tego imiennika i do urzędu. Kosztuje chyba ze dwie stówy. Jest możliwość również używania w nowej firmie imiennika po kimś innym np: po ojcu ale również trzeba to uzgodnić z urzędem.
Koszt rejestracji wytwórcy w Urzędzie Probierczym to 180zł
Wzór imiennika wymyślasz sam, (po prostu Twoje inicjały w figurze geometrycznej), ale w uzgodnieniu z UP, bo już ktoś może używać takiego wzoru.
Tu masz link do strony Krakowskiego UP:
http://www.gum.gov.pl/pl/oup_krakow/reje...imiennego/
A wykonanie imiennika u grawera to najdroższa sprawa. Parę stówek pęknie. Zrób od razu dwie sztuki bo się zużywają.
Oprócz tradycyjnego imiennika warto od razu zrobić sobie w urzędzie laserowe odwzorowanie. Dokładnie nie wiem o co chodzi bo sam jeszcze imiennika nie mam (działalność już jest). Koleżanka mi powiedziała, że tradycyjnymi znakami to urząd potrafi czasem tak przydzwonić że jej delikatne wyroby czasami odkształcał. Dlatego w urzędzie zawsze prosi o naniesienie symboli laserem. Troszkę drożej ale delikatnie i lepsza jakość jest oznaczeń. Koszt chyba podobny jak imiennika 180 zł.
w tych czasach dużo łatwiej i szybciej człowiek poznaje odpowiedzi na pytania
a to dzięki internetowi no i Srebrnie.pl
Dziękuję za odpowiedzi
w tych czasach dużo łatwiej i szybciej człowiek poznaje odpowiedzi na pytania
a to dzięki internetowi no i Srebrnie.pl
W grupie siła!!!
ps.Krzywy robisz takie stemple? to wyśle ci maila z logotypem do wyceny
ja niby robiłem dyplom z grawerki ale w metalach miękkich
(03-27-2014, 09:24 PM)BoBig Dlatego w urzędzie zawsze prosi o naniesienie symboli laserem. Troszkę drożej ale delikatnie i lepsza jakość jest oznaczeń.
(03-27-2014, 09:24 PM)BoBig Dlatego w urzędzie zawsze prosi o naniesienie symboli laserem. Troszkę drożej ale delikatnie i lepsza jakość jest oznaczeń.
ten gośc robi imienniki
http://www.grawer.net.pl/m24.php