Liczba postów: 592
Liczba wątków: 13
Reputacja:
22
Wycinanka mistrzowska. Chyba parę piłek poszło.
Jaka gruba jest ta puszka? Bo na zdjęciach wygląda na "wysoką".
Liczba postów: 731
Liczba wątków: 28
Reputacja:
30
05-28-2015, 03:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-28-2015, 03:24 PM przez kfadrat.)
wymiary to okolo 40x40x7mm, to nie wiem czy gleboka. O ktorym srodku mowisz?
EDIT:
a pilki stracilem dwie. Wycinalem calosc pilka 4/0 bo tylko takie mam
przyblizona wartosc to od PIŃCET do MYLJOOOOOOOOOOOOONA. Wycena moze sie znacznie roznic od rzeczywistej wartosci
Reputacja:
22
Siedem mm to nie dużo.
Wycinanki wyglądają lepiej, jak są płaskie, i warstwa wycinana prawie "leży" na spodzie.
Wtedy nie widać środka. Chyba Krissowi chodziło właśnie o środek.
Reputacja:
30
moj blad, ma 10mm. Jakos mi sie to nie widzialo, wole przestrzenne, ale przy nastepnym napadzie zazdorsci zrobie plytsza. Wnetrze jest oksydowane, ale ta blacha jakas niewdzieczna. Nie chce sie rowno pooksydowac, na wierzchniej stronie powychodzily jakies plamy ktorych nie moge usunac, nie wiem o co chodzi, ale juz na dzisiaj mam dosc
przyblizona wartosc to od PIŃCET do MYLJOOOOOOOOOOOOONA. Wycena moze sie znacznie roznic od rzeczywistej wartosci
Reputacja:
22
Wykwaś ja dobrze i potrzymaj troszkę dłużej w bardzo ciepłej oksydzie.
Tylko nie za długo, bo zaczną płaty odchodzić.
A górę spróbuj przejechać na płasko na papierze - ręcznie na stole, aż będzie całkiem płaska i wypolerować na płaskim np. dużym filcu. Szmata wybiera nierówno i szkoda takiej wycinanki.
Powinno złapać większy kontrast.
Ale pisałeś, że część robiłeś z mosiądzu? Bo na zdjęciu nie widać.
Reputacja:
30
Kwasilem to z pol godziny w kwasku, oksyde mam tylko na zimno, tej na goraco nie uzywam ze wzgledu na straszny smrod towarzyszacy
odpuscilem w koncu ten mosiadz, wygladalo jak placek gowna, ale jak dorwe blache, to zrobie kilka kanapek do wnetrza, zeby bylo kolorowo.