Niewypał nr1
Niewypał nr1

)http://zapodaj.net/f492d5bdd5ce4.jpg.html
W sumie z tymi klipsami wiąże się śmieszna historia.
Pewnego razu do zakładu w którym się uczyłem przyszła pewna Pani "X" i poprosiła o zrobienie klipsówz bursztynem.
-Mają być duże i nieregularne, bo ja tylko takie lubie!
-Nie ma problemu.
Po dwóch dniach przychodzi owa Pani, żeby odebrać swój zamówiony towar.
Podaje tej Pani cene 120 zł.
A ta na mnie z mordą, że wzięła ze sobą 50 złotych i była pewna, że dostanie reszte....
Trochę mnie połamało tu i ówdzie na jej reakcje.
Od tamtego dnia walają się gdzieś w kartonie w sejfie.
A ja mam nauczkę do końca życia, żeby zawsze spytać klienta ile ma zamiar zapłacić 
Ps: ich waga to 14.500g tak więc cena i tak grubo zaniżona
)
Pozdrawiam i z czasem bede wstawiał więcej
Stare, jubilerskie zmartwienia. Może niech jedzie do Chin?
https://www.alejasrebra.pl/
pozdrawiam
No jest ta oprawa troszkę niedociagnieta z tego powodu że bursztyn miejscami miał mniej niż mm o nie chciałem doginac czy też zbytnio tego fazowac ( ciąłem jeden kawałek wzdłuż). Najważniejsze że wiem jaki błąd popełniłem i nie robie go więcej
pozdrawiam
Takie ananasy czasem się zdarzają hehe ale nie powiem nie razem miałem sytuacje ze po odebraniu naprawy czy zamówienia klientka następnego dnia przyszła z czekolada czy bombonierka dla mnie a Mistrzunio robił wielkie oczy hehe
Klipsy jak na początek ok.
Miałeś chłopie szczęście że praktykę odbywałeś w miejscu gdzie mogłeś się czegoś nauczyć.
Spotkałem się z pracowniami gdzie uczeń był od sprzątania, przygotowania materiału, sprzątania.
Tak mijał rok a uczeń poznawał miotłę z każdej możliwej strony, no i palnik.
Parce końcową wykonywali koledzy z pracowni jak im coś postawił.
Taka nasza rzeczywistość.
Niewypał jeśli chodzi o klienta, klipsy mogą być.
Pokaz coś innego.
![[Obrazek: f492d5bdd5ce4.jpg]](http://zapodaj.net/images/f492d5bdd5ce4.jpg)
![[Obrazek: f492d5bdd5ce4.jpg]](http://zapodaj.net/images/f492d5bdd5ce4.jpg)
Jak wstawiasz zdjęcie to u góry masz ikonkę "zdjęcie" wklej tam link.
Na klipsach się nie znam ale za 50 zł to u mnie pracownik nawet by miotły nie podniósł a co dopiero zrobić taki piękny przedmiot.
Dają plusa bo bardzo mi się podobają te clipsy chociaż zamiast tych kamieni wstawił bym tam emalię 

(08-29-2015, 10:56 AM)Leszek Jak wstawiasz zdjęcie to u góry masz ikonkę "zdjęcie" wklej tam link.
Na klipsach się nie znam ale za 50 zł to u mnie pracownik nawet by miotły nie podniósł a co dopiero zrobić taki piękny przedmiot.
Dają plusa bo bardzo mi się podobają te clipsy chociaż zamiast tych kamieni wstawił bym tam emalię
(08-29-2015, 10:02 AM)Kierzysztekx Klipsy jak na początek ok.
Miałeś chłopie szczęście że praktykę odbywałeś w miejscu gdzie mogłeś się czegoś nauczyć.
Spotkałem się z pracowniami gdzie uczeń był od sprzątania, przygotowania materiału, sprzątania.
Taka nasza rzeczywistość.![]()
![]()
Pokaz coś innego.
Zabawa z elementami wyciskanymi na prasie hydraulicznej. Tego Shreka robiłem akurat dla mojej lubej. Pozdrawiam
Miałem pod ręką trochę syntetycznych dziwadeł to coś kombinowałem 
Taki "gniotek" na szybko 
(08-29-2015, 10:56 AM)Leszek Jak wstawiasz zdjęcie to u góry masz ikonkę "zdjęcie" wklej tam link.
(08-29-2015, 10:02 AM)Kierzysztekx Klipsy jak na początek ok.
Taka nasza rzeczywistość.![]()
![]()
Pokaz coś innego.
(09-08-2015, 08:47 AM)Inżynier1996 No wiem ze miałem szczęście a to z tego powodu bo mój Mistrzunio jest zajebistym złotnikiem i człowiekiem.