Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO Zmniejszenie pierścionka

Zmniejszenie pierścionka

Zmniejszenie pierścionka

justyneczka
Miedziany
2
01-03-2017, 05:48 PM
Witam

Mam pierścionek, który jest na mnie o dużo za duży. Nie jest niestety srebrny,ale posrebrzany. U jubilera odmówiono mi usługi, nawet jeżeli chciałam ją przeprowadzić na własną odpowiedzialność (ekspedientka mówiła że kamienie mogą odpaść). Chciałabym zapytać Was, czy wiecie czy taki pierścionek można zmniejszyć, jeżeli tak to gdzie (mogłabym go wysłać) i jaki może być koszt? Chcę go zmniejszyć na własne ryzyko - i tak w nim nie chodzę, bo spada z palca, a denerwuje mnie jak tak leży nieużywany w domu.
Załączone pliki
Miniatury

justyneczka
01-03-2017, 05:48 PM #1

Witam

Mam pierścionek, który jest na mnie o dużo za duży. Nie jest niestety srebrny,ale posrebrzany. U jubilera odmówiono mi usługi, nawet jeżeli chciałam ją przeprowadzić na własną odpowiedzialność (ekspedientka mówiła że kamienie mogą odpaść). Chciałabym zapytać Was, czy wiecie czy taki pierścionek można zmniejszyć, jeżeli tak to gdzie (mogłabym go wysłać) i jaki może być koszt? Chcę go zmniejszyć na własne ryzyko - i tak w nim nie chodzę, bo spada z palca, a denerwuje mnie jak tak leży nieużywany w domu.

Załączone pliki
Miniatury

cactoos
Diamentowy
1,585
01-04-2017, 01:36 AM
Kamienie zapewne są klejone, więc z szyny wypadną.

Nie byłbym jednak starym kaktusem, gdybym nie poradził po prostu zaczekać na efekty "dobrej zmiany".

Z pewnością zgrubniesz, jak i my wszyscy - szczęśliwcy. Biggrin

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
01-04-2017, 01:36 AM #2

Kamienie zapewne są klejone, więc z szyny wypadną.

Nie byłbym jednak starym kaktusem, gdybym nie poradził po prostu zaczekać na efekty "dobrej zmiany".

Z pewnością zgrubniesz, jak i my wszyscy - szczęśliwcy. Biggrin

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

orca2
Srebrny
46
01-04-2017, 09:17 PM
Hit... Uśmiech
orca2
01-04-2017, 09:17 PM #3

Hit... Uśmiech

Astar6
Unregistered

01-05-2017, 09:22 AM
Spamer.

Justyneczko: nikt się tego nie chce podjąć, bo to się zwyczajnie nie uda. A nie wyobrażam sobie klienta, któremu oddaje się zepsuty pierścionek i jeszcze każe mu za to zapłacić. A roboczogodziny poleciały, więc dla rzemieślnika strata.
Astar6
01-05-2017, 09:22 AM #4

Spamer.

Justyneczko: nikt się tego nie chce podjąć, bo to się zwyczajnie nie uda. A nie wyobrażam sobie klienta, któremu oddaje się zepsuty pierścionek i jeszcze każe mu za to zapłacić. A roboczogodziny poleciały, więc dla rzemieślnika strata.

justyneczka
Miedziany
2
01-06-2017, 01:13 PM
No tak. W takim razie dzięki za pomoc. Posłucham rady Cactoosa i poczekam na pierścionek parę lat, albo oddam w grubsze ręce Ząbki
justyneczka
01-06-2017, 01:13 PM #5

No tak. W takim razie dzięki za pomoc. Posłucham rady Cactoosa i poczekam na pierścionek parę lat, albo oddam w grubsze ręce Ząbki

Pampalini
Platynowy
649
01-07-2017, 12:36 AM
Może ktoś ci wykona identyczny srebrny.
Pampalini
01-07-2017, 12:36 AM #6

Może ktoś ci wykona identyczny srebrny.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości