skrócenie bransolety
skrócenie bransolety
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem bransoletki dla żony- Model ZDA0954 w YES. Problem w tym że się na tym nie znam a sieć oferuje tylko w rozmiarze 19cm. Wydaje mi się że może być za duża a nie sposób zmierzyć dłoni (na prezent). Waszym zdaniem czy jest możliwość jej skrócenia (przerobienia) u jakiegoś złotnika i ile to może kosztować. Jak taka bransoletka powinna się układać na ręce (opadać na dłoń, sztyno trzymać). Z góry bardzo dziękuje za odp.
Bransoletka jest do skrócenia ale...... nie jest to wcale takie proste, dlaczego?
Po pierwsze zwróć uwagę na łączenie białego elementu z żółtym czy element od spodu też jest z białego wydaje się że nie cały a zatem może to być tylko rodowanie które spali się przy lutowaniu i trzeba je odnowić, ale to nie da się stwierdzić na zdjęciu, na obsługę nie licz często sami nie mają o tym większego pojęcia, mówią to co ich nauczyli
.
Po drugie ważniejsze ta bransoletka składa się z dość długich elementów a więc skrócenie to zdjęcie całego elementu nie zawsze w ten sposób można dobrze dopasować do ręki.
Oczywiście możliwe jest przecięcie elementu ale często nie wygląda to za dobrze.
Nie ma reguły jak bransoletka powinna leżeć na ręce jest to indywidualne odczucie - jak kto lubi.
.standartowy rozmiar dla kobitek robi się 17cm.czyli spokojnie można jeden emement wyłaczyć lub iść po najniższej lini oporu zmieszyć kółeczko i karabićzyk.taka branzoletka na moje powinna mieć nieznaczący luz odpowiadając na Twoje pytanie.a koszt ?? nie powinien przekroczyc 50 zł
hehe kamson dobrze radzi.obejrzalem to, z tego co widze branzoletka sklada sie z 10 elementów kazdy w przybliżeniu 1,6cm - 1,7 musi mieć + kóleczko i zapięcie daje nam 19
.standartowy rozmiar dla kobitek robi się 17cm.czyli spokojnie można jeden emement wyłaczyć lub iść po najniższej lini oporu zmieszyć kółeczko i karabićzyk.taka branzoletka na moje powinna mieć nieznaczący luz odpowiadając na Twoje pytanie.a koszt ?? nie powinien przekroczyc 50 zł 

ale nie prościej wybić lub rozwiercić sztyft wyłączyć element zarobić z jednej strony i zanitować
?
(12-11-2011, 09:35 PM)kamson Bo w tej branży też nie trudno o partacza
Oczywiście że prościej ale może odpowiem cytując:
(12-11-2011, 09:35 PM)kamson Bo w tej branży też nie trudno o partacza

fakt racja dobrze podchodzisz do tematu 
swoją drogą liczą sobie 300 zł za gram a nawet nie wysilą sie żeby zapięcie zrobić porządne nawet prostą szufladkę i już by było jak należy,a tak dadzą karabińczyk do "całościowej -liniowej" branzoletki bez pojęcia ehh
A może lepiej nie kupować w sieci tylko w mniejszym punkcie (czasem łatwiej się dogadać). W sieciówkach nie chcieli mi udzielać odpowiedzi na pytania ("to indywidualna sprawa klienta" , "zalezy od upodobań" itp.)Dziękuje wsyztskim za odpowiedzi. Widać ze trafiłem na właściwe forum. Postaram się w jakiś sposób zmierzyć nadgarstek Żony ale pewnie łatwe to nie będzie
A może lepiej nie kupować w sieci tylko w mniejszym punkcie (czasem łatwiej się dogadać). W sieciówkach nie chcieli mi udzielać odpowiedzi na pytania ("to indywidualna sprawa klienta" , "zalezy od upodobań" itp.)
ps. Czy to prawda że złoto niższjej próby może uczulać (z większą domieszką srebra)?
Zastanawiam się nad wybaniem innej bransoletki którą ewentualnie będzie można łatwiej skrócić (co sądzicie o skróceniu poniższych typów?)
1. http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,2387
2. http://www.yes.pl/bizuteria/bransoletki/...19-ZDA0960
3. http://wkruk.pl/product-pol-2308084-BRANSOLETA.html
Jednak muszę powiedzieć że najbardziej podoba mi się wybrany wcześniej typ.
Pozdrawiam i jesczde raz dzięki.