Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie MIEDZIANE FORUM WŁASNORĘCZNIE Kilka nowych robótek.

Kilka nowych robótek.

Kilka nowych robótek.

Strony (3): 1 2 3 Dalej
novator
Platynowy
208
05-28-2012, 06:02 PM
Nie wiedziałem, gdzie to wkleić. Jeśli źle, to proszę o przeniesienie.
[Obrazek: iBjIyt]
[Obrazek: iBjHz4]
[Obrazek: iBjQ0H]
[Obrazek: iBjIjV]
[Obrazek: iBjJCO]
[Obrazek: iBjIDc]
[Obrazek: iBjNp2]
[Obrazek: iBjITa]

Trochę kombinowałem z wycinaniem po repusie i wytrawianiem.
Nie wszystko wyszło tak jak chciałem, ale poprawię się Uśmiech
novator
05-28-2012, 06:02 PM #1

Nie wiedziałem, gdzie to wkleić. Jeśli źle, to proszę o przeniesienie.
[Obrazek: iBjIyt]
[Obrazek: iBjHz4]
[Obrazek: iBjQ0H]
[Obrazek: iBjIjV]
[Obrazek: iBjJCO]
[Obrazek: iBjIDc]
[Obrazek: iBjNp2]
[Obrazek: iBjITa]

Trochę kombinowałem z wycinaniem po repusie i wytrawianiem.
Nie wszystko wyszło tak jak chciałem, ale poprawię się Uśmiech

Michal
Super Moderator
730
05-28-2012, 07:12 PM
Świetne, profeska. Puść oczko
Michal
05-28-2012, 07:12 PM #2

Świetne, profeska. Puść oczko

magda
Platynowy
342
05-28-2012, 07:36 PM
Ale czad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
magda
05-28-2012, 07:36 PM #3

Ale czad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maxx
Złoty
84
05-29-2012, 07:30 AM
Piękne prace. Bardzo wysoki poziom, szacun.
Maxx
05-29-2012, 07:30 AM #4

Piękne prace. Bardzo wysoki poziom, szacun.

novator
Platynowy
208
05-29-2012, 02:10 PM
Dzięki Wam. Ja jednak jak każdy chyba po robocie coś bym poprawił , zrobił inaczej. Ale będzie lepiej. Cały czas się przecież uczymy.Uśmiech
novator
05-29-2012, 02:10 PM #5

Dzięki Wam. Ja jednak jak każdy chyba po robocie coś bym poprawił , zrobił inaczej. Ale będzie lepiej. Cały czas się przecież uczymy.Uśmiech

angus
Super Moderator
611
05-29-2012, 06:17 PM
Novator, bravissimo! Może grawerkę na ostatnim pierścionku zrobiłbym głębszą ale to szczegół.Love
angus
05-29-2012, 06:17 PM #6

Novator, bravissimo! Może grawerkę na ostatnim pierścionku zrobiłbym głębszą ale to szczegół.Love

novator
Platynowy
208
05-29-2012, 06:49 PM
(05-29-2012, 06:17 PM)angus Novator, bravissimo! Może grawerkę na ostatnim pierścionku zrobiłbym głębszą ale to szczegół.Love
Angus , tak jak napisałem wiele rzeczy zrobiłbym inaczej i nie jestem zadowolony do końca ze wszystkiego. Gdyby to był grawer, to zrobiłbym głębiej ale to jest trawione w kwasie i w czasie procesu nie zawsze widać jak głęboko trawi. Trawione było jednocześnie z bransoletą powyżej. Jednak jak widać jest duża różnica w głębokości rysunku, pomimo omiatania pędzelkiem pęcherzyków gazu.
Teraz wiem, że powierzchnia płasko leżąca szybciej się wytrawia a pierścionek był zawieszony na drucie aluminiowym (kwas azotowy nie rusza) i powierzchnie robocze były pionowo. Po usunięciu werniksu okazało się, że wzorek jest płytki.
Ale poprawię się, trawiłem pierwszy raz w życiu.Uśmiech
novator
05-29-2012, 06:49 PM #7

(05-29-2012, 06:17 PM)angus Novator, bravissimo! Może grawerkę na ostatnim pierścionku zrobiłbym głębszą ale to szczegół.Love
Angus , tak jak napisałem wiele rzeczy zrobiłbym inaczej i nie jestem zadowolony do końca ze wszystkiego. Gdyby to był grawer, to zrobiłbym głębiej ale to jest trawione w kwasie i w czasie procesu nie zawsze widać jak głęboko trawi. Trawione było jednocześnie z bransoletą powyżej. Jednak jak widać jest duża różnica w głębokości rysunku, pomimo omiatania pędzelkiem pęcherzyków gazu.
Teraz wiem, że powierzchnia płasko leżąca szybciej się wytrawia a pierścionek był zawieszony na drucie aluminiowym (kwas azotowy nie rusza) i powierzchnie robocze były pionowo. Po usunięciu werniksu okazało się, że wzorek jest płytki.
Ale poprawię się, trawiłem pierwszy raz w życiu.Uśmiech

angus
Super Moderator
611
05-29-2012, 08:32 PM
To jesteś kozak. Ja bym się trawienia nawet nie czepił. Nie umiałbym nawet zacząć i wcale nie czuję tej techniki. Ale jak zrobię wątek o rzeźbie w metalu to będziesz mógł poszaleć inaczej z rysunkiem wklęsłym - japońskimi dłutkami. Cool
Nowe prace śliczne!
angus
05-29-2012, 08:32 PM #8

To jesteś kozak. Ja bym się trawienia nawet nie czepił. Nie umiałbym nawet zacząć i wcale nie czuję tej techniki. Ale jak zrobię wątek o rzeźbie w metalu to będziesz mógł poszaleć inaczej z rysunkiem wklęsłym - japońskimi dłutkami. Cool
Nowe prace śliczne!

novator
Platynowy
208
05-29-2012, 08:40 PM
(05-29-2012, 08:32 PM)angus To jesteś kozak. Ja bym się trawienia nawet nie czepił. Nie umiałbym nawet zacząć i wcale nie czuję tej techniki. Ale jak zrobię wątek o rzeźbie w metalu to będziesz mógł poszaleć inaczej z rysunkiem wklęsłym - japońskimi dłutkami. Cool
Nowe prace śliczne!

Dzięki. Chętnie czegoś nowego się nauczę. Poczekam na nowy Twój wątek.Uśmiech

novator
05-29-2012, 08:40 PM #9

(05-29-2012, 08:32 PM)angus To jesteś kozak. Ja bym się trawienia nawet nie czepił. Nie umiałbym nawet zacząć i wcale nie czuję tej techniki. Ale jak zrobię wątek o rzeźbie w metalu to będziesz mógł poszaleć inaczej z rysunkiem wklęsłym - japońskimi dłutkami. Cool
Nowe prace śliczne!

Dzięki. Chętnie czegoś nowego się nauczę. Poczekam na nowy Twój wątek.Uśmiech

szrapnel
Platynowy
301
05-30-2012, 01:18 PM
niezły pomysł z czółkami jako zawieszka, ogólnie ciekawe prace i jeszcze lepsze fotki.
najbardziej podoba mi się ta repusowana i wycinana, ale kwiatki na bokach głównego elementu proszą się o jakiś kamyczek.
zastanawia mnie jeszcze druga fotka od dołu, ten jasny element to wstawka cynowana? emalia czy tylko efekt świetlny?

a propos ściągania pęcherzyków pędzelkiem. na grafice po prostu wyciągało się i zanurzało ponownie przedmiot, w niczym nie szkodzi taka czynność. ewentualnie poruszało się kuwetą co też usuwało bąbelki.
szrapnel
05-30-2012, 01:18 PM #10

niezły pomysł z czółkami jako zawieszka, ogólnie ciekawe prace i jeszcze lepsze fotki.
najbardziej podoba mi się ta repusowana i wycinana, ale kwiatki na bokach głównego elementu proszą się o jakiś kamyczek.
zastanawia mnie jeszcze druga fotka od dołu, ten jasny element to wstawka cynowana? emalia czy tylko efekt świetlny?

a propos ściągania pęcherzyków pędzelkiem. na grafice po prostu wyciągało się i zanurzało ponownie przedmiot, w niczym nie szkodzi taka czynność. ewentualnie poruszało się kuwetą co też usuwało bąbelki.

Strony (3): 1 2 3 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości