Kilka nowych robótek.
Kilka nowych robótek.
(05-29-2012, 06:17 PM)angus Novator, bravissimo! Może grawerkę na ostatnim pierścionku zrobiłbym głębszą ale to szczegół.Angus , tak jak napisałem wiele rzeczy zrobiłbym inaczej i nie jestem zadowolony do końca ze wszystkiego. Gdyby to był grawer, to zrobiłbym głębiej ale to jest trawione w kwasie i w czasie procesu nie zawsze widać jak głęboko trawi. Trawione było jednocześnie z bransoletą powyżej. Jednak jak widać jest duża różnica w głębokości rysunku, pomimo omiatania pędzelkiem pęcherzyków gazu.

(05-29-2012, 06:17 PM)angus Novator, bravissimo! Może grawerkę na ostatnim pierścionku zrobiłbym głębszą ale to szczegół.Angus , tak jak napisałem wiele rzeczy zrobiłbym inaczej i nie jestem zadowolony do końca ze wszystkiego. Gdyby to był grawer, to zrobiłbym głębiej ale to jest trawione w kwasie i w czasie procesu nie zawsze widać jak głęboko trawi. Trawione było jednocześnie z bransoletą powyżej. Jednak jak widać jest duża różnica w głębokości rysunku, pomimo omiatania pędzelkiem pęcherzyków gazu.

To jesteś kozak. Ja bym się trawienia nawet nie czepił. Nie umiałbym nawet zacząć i wcale nie czuję tej techniki. Ale jak zrobię wątek o rzeźbie w metalu to będziesz mógł poszaleć inaczej z rysunkiem wklęsłym - japońskimi dłutkami. 
Nowe prace śliczne!
(05-29-2012, 08:32 PM)angus To jesteś kozak. Ja bym się trawienia nawet nie czepił. Nie umiałbym nawet zacząć i wcale nie czuję tej techniki. Ale jak zrobię wątek o rzeźbie w metalu to będziesz mógł poszaleć inaczej z rysunkiem wklęsłym - japońskimi dłutkami.
Nowe prace śliczne!

(05-29-2012, 08:32 PM)angus To jesteś kozak. Ja bym się trawienia nawet nie czepił. Nie umiałbym nawet zacząć i wcale nie czuję tej techniki. Ale jak zrobię wątek o rzeźbie w metalu to będziesz mógł poszaleć inaczej z rysunkiem wklęsłym - japońskimi dłutkami.
Nowe prace śliczne!

niezły pomysł z czółkami jako zawieszka, ogólnie ciekawe prace i jeszcze lepsze fotki.
najbardziej podoba mi się ta repusowana i wycinana, ale kwiatki na bokach głównego elementu proszą się o jakiś kamyczek.
zastanawia mnie jeszcze druga fotka od dołu, ten jasny element to wstawka cynowana? emalia czy tylko efekt świetlny?
a propos ściągania pęcherzyków pędzelkiem. na grafice po prostu wyciągało się i zanurzało ponownie przedmiot, w niczym nie szkodzi taka czynność. ewentualnie poruszało się kuwetą co też usuwało bąbelki.