Repusowana cukiernica srebrna
Repusowana cukiernica srebrna
jak ktoś chce to i z opisu zrobi...przykład ..Nordwind... http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=1252
(05-15-2015, 09:38 PM)jędruś no skromny jesteś Srebrny Paulu - to Bardzo Wyższa Szkoła Jazdy, gratuluję umiejętności i sprawności warsztatowej,
natomiast upieram się że tylko oglądając tutoriale Wielkim Mistrzem się nie zostanie
cały czas marzy mi się w Polsce prawdziwa złotnicza szkoła zawodowa

(05-15-2015, 09:38 PM)jędruś no skromny jesteś Srebrny Paulu - to Bardzo Wyższa Szkoła Jazdy, gratuluję umiejętności i sprawności warsztatowej,
natomiast upieram się że tylko oglądając tutoriale Wielkim Mistrzem się nie zostanie
cały czas marzy mi się w Polsce prawdziwa złotnicza szkoła zawodowa

Czas płynie, odbiegliśmy trochę od tematu. Wracamy. Korpus gotowy, czas na ozdoby. Zacząłem od jakiejś dowolnej stylizacji gałęzi.
Wykonałem je z grubszego drutu feinowego, ze względu na łatwość formowania.Uwaga dla początkujących: nie bać się feinu, nie martwić się, że szkoda czystego materiału. Wszelkie cargi, oprawki i inne elementy wymagające jakiegoś formowania wykonuję z feinu, nawet grube łańcuchy.
, ale robota pali Ci się w rękach
Jak skończysz to podaj masę całości. Z ciekawości przeliczę ile by to u nie kosztowało w sklepie.
. Sprawdza się ?
(05-16-2015, 08:06 AM)kriss podoba mi się ten pomysł z uchem, ale robota pali Ci się w rękach
Jak skończysz to podaj masę całości. Z ciekawości przeliczę ile by to u nie kosztowało w sklepie.
Listki widzę robiłeś rylcem.
widzę, że jako lutówki używasz Falvitu. Sprawdza się ?
, spostrzegawczy jesteś
(05-16-2015, 08:06 AM)kriss podoba mi się ten pomysł z uchem, ale robota pali Ci się w rękach
Listki widzę robiłeś rylcem.
widzę, że jako lutówki używasz Falvitu. Sprawdza się ?
, spostrzegawczy jesteś