Repusowana cukiernica srebrna
Repusowana cukiernica srebrna

no pięknie Srebrny Paulu, cenię i szanuję Twoje umiejętności i warsztat ale jak w każdym znanym mi tutorialu nowicjusz w oparciu o opisy i fotki tego nie powtórzy, nie będzie wiedział z jakiej grubości blachy to klepiesz? z jakiej próby? jak odpuszczasz? jak zlutować takie przestrzenne "dziwadło"? jak wlutować płaskownik? jak spasować pokrywkę? itd, itp, etc
tutorial teoretycznie pokazuje jak zrobić ale to tylko teoria, bez 25-cioletniego doświadczenia i praktyki silverpaula nowicjusz tego nigdy nie zrobi
a ci którzy potrafią takie przestrzenne przedmioty lutować bez tutorialu wiedzą jak się to robi
)
W sumie masz rację, ale nawet gdyby dokładnie to opisać, to nowicjusz też tego nie zrobi. Zaryzykowałbym, że niektórzy "mistrzowie" też mieliby problem. Jestem z Warszawy, należę do Cechu i to wiem. Niestety brak też czasu na bardzo dokładne opisy. Ta fotorelacja wyszła niejako przypadkiem, mam zamówienie od rodziny, niedługo ślub i tyle( oczywiście nie mój
)
(05-15-2015, 09:08 PM)jędruś no pięknie Srebrny Paulu, cenię i szanuję Twoje umiejętności i warsztat ale jak w każdym znanym mi tutorialu nowicjusz w oparciu o opisy i fotki tego nie powtórzy, nie będzie wiedział z jakiej grubości blachy to klepiesz? z jakiej próby? jak odpuszczasz? jak zlutować takie przestrzenne "dziwadło"? jak wlutować płaskownik? jak spasować pokrywkę? itd, itp, etc
tutorial teoretycznie pokazuje jak zrobić ale to tylko teoria, bez 25-cioletniego doświadczenia i praktyki silverpaula nowicjusz tego nigdy nie zrobi
a ci którzy potrafią takie przestrzenne przedmioty lutować bez tutorialu wiedzą jak się to robi
(05-15-2015, 09:08 PM)jędruś no pięknie Srebrny Paulu, cenię i szanuję Twoje umiejętności i warsztat ale jak w każdym znanym mi tutorialu nowicjusz w oparciu o opisy i fotki tego nie powtórzy, nie będzie wiedział z jakiej grubości blachy to klepiesz? z jakiej próby? jak odpuszczasz? jak zlutować takie przestrzenne "dziwadło"? jak wlutować płaskownik? jak spasować pokrywkę? itd, itp, etc
no skromny jesteś Srebrny Paulu - to Bardzo Wyższa Szkoła Jazdy, gratuluję umiejętności i sprawności warsztatowej,
natomiast upieram się że tylko oglądając tutoriale Wielkim Mistrzem się nie zostanie
cały czas marzy mi się w Polsce prawdziwa złotnicza szkoła zawodowa