Emaliowanie
Emaliowanie
![[Obrazek: DSC_3976_2739.jpg]](http://www.kmbwien.at/krawatte/images/DSC_3976_2739.jpg)
Gdyby któryś z Panów Emalierów czuł się na siłach to jest fantastyczna praca do wykonania za więcej niż piękne pieniądze.
Zamówienie obejmuje odnowienie 4 tablic ołtarza + prace dodatkowe i gwarancja stałej współpracy na całym świecie :
![]()
Całość do zrobienia w klasztorze Neuburg pod Wiedniem.
Ołtarz Verduner Altar w całości :
![[Obrazek: DSC_3976_2739.jpg]](http://www.kmbwien.at/krawatte/images/DSC_3976_2739.jpg)
Posiadam adres i dane do kontaktu. Osoba zainteresowana proszę na PW.
) skończyłem drutowanie pierwszej tarczy z czystego srebra.
) od wymiarach 0,2 x 0,7 mm z 999 srebro, wyrzażane nad świeczką własnej produkcji ( nie Norwinda
)
( żart) na pewno wyjdzie.
Po 24 godzinach z przerwami na sex i wypicie 12 piw ( oficjalnie Admin zaaprobował na upał ten trunek
) skończyłem drutowanie pierwszej tarczy z czystego srebra.
Powiem krótko - na miedzi to się robi super ale na srebrze jest idealnie :-)
Podkład jak wiecie to blacha 0,5 mm treblinkowana według Caaaaktusa, połozony flux 0001 Schauer.
XDruty własnej produkcji ( mam walcarkę :-)
) od wymiarach 0,2 x 0,7 mm z 999 srebro, wyrzażane nad świeczką własnej produkcji ( nie Norwinda
)
Do klejenia używam kleju do tapet ale podobno najlepsza jest tragantka ( zalecam jak ktoś ma kaskę ).
Tutaj efekt. :
kopiowanie
( żart) na pewno wyjdzie.
(08-08-2015, 03:01 PM)mnap89 Nie wiem po co Ci ten mikroskop skoro przez niego nic nie widac!

(08-08-2015, 03:01 PM)mnap89 Nie wiem po co Ci ten mikroskop skoro przez niego nic nie widac!

).
.
: udało mi się utrzymać grubość 0,8 mm z emalią, tarcza nie zwichrowała, druty sam uwałowałem.
15 godzin pracy w plecy.
bo miejsca pomimo 4 warst jest jeszcze sporo by nawet całkowicie zmienić kolor :
Pierwsza "tarcza" srebrna. Kopia Cartiera. Srebro 999 / blacha 0,5 mm / śr ok 38 mm.
Zapłaciłem wysoką cenę za brak próbek przed wypalaniem.
Położyłem opalową szarą zamiast transparentnej.
Na swoje usprawiedliwienie - w tabeli Schauera numer 77 występuje jako transparent. Ale i tak powinienem zrobić próbnik (tylko to srebro jest takie drogie
).
Wypalałem dalej bo przyda się każde doświadczenie, zamiast misia polarnego wyszedł gryzzli
Ale niebo mi się podoba
.
: udało mi się utrzymać grubość 0,8 mm z emalią, tarcza nie zwichrowała, druty sam uwałowałem.
15 godzin pracy w plecy.
bo miejsca pomimo 4 warst jest jeszcze sporo by nawet całkowicie zmienić kolor :