Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Emaliowanie

Emaliowanie

Emaliowanie

Strony (67): Wstecz 1 28 29 30 31 32 67 Dalej  
Leszek
Diamentowy
1,617
08-07-2015, 02:15 PM
Gdyby któryś z Panów Emalierów czuł się na siłach to jest fantastyczna praca do wykonania za więcej niż piękne pieniądze.

Zamówienie obejmuje odnowienie 4 tablic ołtarza + prace dodatkowe i gwarancja stałej współpracy na całym świecie :

[Obrazek: 640px-Verduner_Altar_Weintraube.jpg]

Całość do zrobienia w klasztorze Neuburg  pod Wiedniem.

Ołtarz Verduner Altar  w całości :

[Obrazek: DSC_3976_2739.jpg]

Posiadam adres i dane do kontaktu. Osoba zainteresowana proszę na PW.

.
Pozdrawiam Leszek :-)
Leszek
08-07-2015, 02:15 PM #291

Gdyby któryś z Panów Emalierów czuł się na siłach to jest fantastyczna praca do wykonania za więcej niż piękne pieniądze.

Zamówienie obejmuje odnowienie 4 tablic ołtarza + prace dodatkowe i gwarancja stałej współpracy na całym świecie :

[Obrazek: 640px-Verduner_Altar_Weintraube.jpg]

Całość do zrobienia w klasztorze Neuburg  pod Wiedniem.

Ołtarz Verduner Altar  w całości :

[Obrazek: DSC_3976_2739.jpg]

Posiadam adres i dane do kontaktu. Osoba zainteresowana proszę na PW.

.

Leszek
Diamentowy
1,617
08-08-2015, 01:44 PM
Po 24 godzinach z przerwami na sex i wypicie 12 piw ( oficjalnie Admin zaaprobował na upał ten trunek Biggrin ) skończyłem drutowanie pierwszej tarczy z czystego srebra.

Powiem krótko - na miedzi to się robi super ale na srebrze jest idealnie :-)

Podkład jak wiecie to blacha 0,5 mm treblinkowana według Caaaaktusa, połozony flux 0001 Schauer.

XDruty własnej produkcji ( mam walcarkę :-)  Aniołek ) od wymiarach 0,2 x 0,7 mm z 999 srebro, wyrzażane nad świeczką własnej produkcji ( nie Norwinda  Biggrin )

Do klejenia używam kleju do tapet ale podobno najlepsza jest tragantka ( zalecam jak ktoś ma kaskę ).

Tutaj efekt. :

kopiowanie    

tak się drutuje kręgosłup miska Cartiera 

obraz z mikroskopu Biggrin Biggrin Biggrin  

efekt  :

teraz na 1 minutkę do pieca i zobaczymy czy coś wyjdzie czy się spali Biggrin Biggrin Biggrin  ( żart) na pewno wyjdzie.

Jak ktoś ma pytania to pisać odpowiem co wiem. Jak nie wiem to zapytam się lepszych Biggrin Biggrin Biggrin

Z basenu w Kłodzku dla forum Srebrnie ::::  Max Leszko Kolonko Biggrin Biggrin Biggrin

Dalsza część po wypiciu w piecu za 2 godziny.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2015, 01:46 PM przez Leszek.

.
Leszek
08-08-2015, 01:44 PM #292

Po 24 godzinach z przerwami na sex i wypicie 12 piw ( oficjalnie Admin zaaprobował na upał ten trunek Biggrin ) skończyłem drutowanie pierwszej tarczy z czystego srebra.

Powiem krótko - na miedzi to się robi super ale na srebrze jest idealnie :-)

Podkład jak wiecie to blacha 0,5 mm treblinkowana według Caaaaktusa, połozony flux 0001 Schauer.

XDruty własnej produkcji ( mam walcarkę :-)  Aniołek ) od wymiarach 0,2 x 0,7 mm z 999 srebro, wyrzażane nad świeczką własnej produkcji ( nie Norwinda  Biggrin )

Do klejenia używam kleju do tapet ale podobno najlepsza jest tragantka ( zalecam jak ktoś ma kaskę ).

Tutaj efekt. :

kopiowanie    

tak się drutuje kręgosłup miska Cartiera 

obraz z mikroskopu Biggrin Biggrin Biggrin  

efekt  :

teraz na 1 minutkę do pieca i zobaczymy czy coś wyjdzie czy się spali Biggrin Biggrin Biggrin  ( żart) na pewno wyjdzie.

Jak ktoś ma pytania to pisać odpowiem co wiem. Jak nie wiem to zapytam się lepszych Biggrin Biggrin Biggrin

Z basenu w Kłodzku dla forum Srebrnie ::::  Max Leszko Kolonko Biggrin Biggrin Biggrin

Dalsza część po wypiciu w piecu za 2 godziny.

.

mnap89
Diamentowy
961
08-08-2015, 03:01 PM
Mi sie podoba i czekam na dalsze postepy prac Uśmiech

Nie wiem po co Ci ten mikroskop skoro przez niego nic nie widac! Ząbki
mnap89
08-08-2015, 03:01 PM #293

Mi sie podoba i czekam na dalsze postepy prac Uśmiech

Nie wiem po co Ci ten mikroskop skoro przez niego nic nie widac! Ząbki

Leszek
Diamentowy
1,617
08-08-2015, 03:29 PM
(08-08-2015, 03:01 PM)mnap89 Nie wiem po co Ci ten mikroskop skoro przez niego nic nie widac! Ząbki

Mikroskop dla szpanu Biggrin Biggrin Biggrin 

tutaj 2 minutach i 14 piwkach w upale 38 stopniowym tarcza 3 raz z pieca v-     wyszło perfekcyjnie !!!!

czas 2,5 minuty na ok 720 stopni, druty opadły ok 1,3 wysokosci - perfect !!! 

za kilkanaście piw pokarzę ciąg dalszy Biggrin Biggrin Biggrin

ps. Marek dlaczego nie emaliujesz ???? Ty bys lutował ja emaliowal i kooperacja przyniosła by jakies wyniki
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2015, 03:30 PM przez Leszek.

.
Leszek
08-08-2015, 03:29 PM #294

(08-08-2015, 03:01 PM)mnap89 Nie wiem po co Ci ten mikroskop skoro przez niego nic nie widac! Ząbki

Mikroskop dla szpanu Biggrin Biggrin Biggrin 

tutaj 2 minutach i 14 piwkach w upale 38 stopniowym tarcza 3 raz z pieca v-     wyszło perfekcyjnie !!!!

czas 2,5 minuty na ok 720 stopni, druty opadły ok 1,3 wysokosci - perfect !!! 

za kilkanaście piw pokarzę ciąg dalszy Biggrin Biggrin Biggrin

ps. Marek dlaczego nie emaliujesz ???? Ty bys lutował ja emaliowal i kooperacja przyniosła by jakies wyniki

.

Leszek
Diamentowy
1,617
08-08-2015, 06:35 PM
Drugi wypał :  

Tarcza już nie będzie wykańczana.

.
Leszek
08-08-2015, 06:35 PM #295

Drugi wypał :  

Tarcza już nie będzie wykańczana.

.

mnap89
Diamentowy
961
08-08-2015, 07:21 PM
Prawie jak na miniaturce Uśmiech
czemu nie bedzie wykanczana? Cos poszlo nie tak? czy poprostu zostawiasz tak jak jest?
mnap89
08-08-2015, 07:21 PM #296

Prawie jak na miniaturce Uśmiech
czemu nie bedzie wykanczana? Cos poszlo nie tak? czy poprostu zostawiasz tak jak jest?

Leszek
Diamentowy
1,617
08-09-2015, 06:59 AM
Tak przez przypadek położyłem szary ale opal nie transparent i nie wiem już jak dokończyć.

Może na całego miśka nałożyć białą?

.
Leszek
08-09-2015, 06:59 AM #297

Tak przez przypadek położyłem szary ale opal nie transparent i nie wiem już jak dokończyć.

Może na całego miśka nałożyć białą?

.

kriss
Diamentowy
2,208
08-09-2015, 09:01 AM
@Leszek bardzo dobrze Ci idzie, ta pomyłka to zrządzenie losu. Ktoś czuwa nad Tobą i pokazuje że nie musisz kopiować innych tylko możesz iść swoją ścieżką i zrobić Misia po swojemu Ząbki
kriss
08-09-2015, 09:01 AM #298

@Leszek bardzo dobrze Ci idzie, ta pomyłka to zrządzenie losu. Ktoś czuwa nad Tobą i pokazuje że nie musisz kopiować innych tylko możesz iść swoją ścieżką i zrobić Misia po swojemu Ząbki

Leszek
Diamentowy
1,617
08-09-2015, 12:37 PM
(08-09-2015, 09:01 AM)kriss .............zrobić Misia po swojemu Ząbki

Nie spodoba Ci się co z nim robię Biggrin Biggrin

.
Leszek
08-09-2015, 12:37 PM #299

(08-09-2015, 09:01 AM)kriss .............zrobić Misia po swojemu Ząbki

Nie spodoba Ci się co z nim robię Biggrin Biggrin

.

Leszek
Diamentowy
1,617
08-09-2015, 01:22 PM
Pierwsza "tarcza" srebrna. Kopia Cartiera. Srebro 999 /  blacha 0,5 mm / śr ok 38 mm.

Zapłaciłem wysoką cenę za brak próbek przed wypalaniem.
Położyłem opalową szarą zamiast transparentnej.
Na swoje usprawiedliwienie - w tabeli Schauera numer 77 występuje jako transparent. Ale i tak powinienem zrobić próbnik (tylko to srebro jest takie drogie  Cry ).

Wypalałem dalej bo przyda się każde doświadczenie, zamiast misia polarnego wyszedł gryzzli Biggrin Biggrin 

Ale niebo mi się podoba Biggrin Rozmarzony .

Na plus  Rozmarzony Love : udało mi się utrzymać grubość 0,8 mm z emalią, tarcza nie zwichrowała, druty sam uwałowałem.

Na minus  -.- 15 godzin pracy w plecy.

Ciapki na ciele misia są wynikiem zastosowania emali niskotopliwej pod emalię wysokotopliwą - zawsze musi być odwrotnie dlatego opale są nakładane jako ostatnia warstwa.

Prześpię się z tarczą i jutro może dorobię oko, nos i pokombinuję coś Biggrin Biggrin Biggrin  bo miejsca pomimo 4 warst jest jeszcze sporo by nawet całkowicie zmienić kolor :

Na dzielnego miska czeka już koperta własnej produkcji :  
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2015, 01:31 PM przez Leszek.

.
Leszek
08-09-2015, 01:22 PM #300

Pierwsza "tarcza" srebrna. Kopia Cartiera. Srebro 999 /  blacha 0,5 mm / śr ok 38 mm.

Zapłaciłem wysoką cenę za brak próbek przed wypalaniem.
Położyłem opalową szarą zamiast transparentnej.
Na swoje usprawiedliwienie - w tabeli Schauera numer 77 występuje jako transparent. Ale i tak powinienem zrobić próbnik (tylko to srebro jest takie drogie  Cry ).

Wypalałem dalej bo przyda się każde doświadczenie, zamiast misia polarnego wyszedł gryzzli Biggrin Biggrin 

Ale niebo mi się podoba Biggrin Rozmarzony .

Na plus  Rozmarzony Love : udało mi się utrzymać grubość 0,8 mm z emalią, tarcza nie zwichrowała, druty sam uwałowałem.

Na minus  -.- 15 godzin pracy w plecy.

Ciapki na ciele misia są wynikiem zastosowania emali niskotopliwej pod emalię wysokotopliwą - zawsze musi być odwrotnie dlatego opale są nakładane jako ostatnia warstwa.

Prześpię się z tarczą i jutro może dorobię oko, nos i pokombinuję coś Biggrin Biggrin Biggrin  bo miejsca pomimo 4 warst jest jeszcze sporo by nawet całkowicie zmienić kolor :

Na dzielnego miska czeka już koperta własnej produkcji :  

.

Strony (67): Wstecz 1 28 29 30 31 32 67 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 4 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 4 gości