Emaliowanie
Emaliowanie

Z oprawą nie ma sprawy, tylko prośba od września jak będzie trochę luzu. Przymierzam się żeby zrobić coś w Twoim stylu ( w stylu Twojej kopii
)
@Leszek co do cadillac'a to zrobiłeś sobie zdjęcie z nim. Mój kuzyn jeździł eldorado. Ful wypas, silnik 8,2 litra 440 koni, klubowe fotele, kanapa i drewno 

Z oprawą nie ma sprawy, tylko prośba od września jak będzie trochę luzu. Przymierzam się żeby zrobić coś w Twoim stylu ( w stylu Twojej kopii
)
(07-20-2015, 06:25 PM)kriss @Leszek co do cadillac'a to zrobiłeś sobie zdjęcie z nim. Mój kuzyn jeździł eldorado. Ful wypas, silnik 8,2 litra 440 koni, klubowe fotele, kanapa i drewnoZ oprawą nie ma sprawy, tylko prośba od września jak będzie trochę luzu. Przymierzam się żeby zrobić coś w Twoim stylu ( w stylu Twojej kopii
)
(07-20-2015, 07:38 PM)helmet Leszek, brawo!! Trzymam kciuki za następne
(07-20-2015, 08:26 PM)silverpaul Helmet, a co z Tobą? Ja widziałem, ale inni nie
Leszek, kolczyki jak najbardziej, ale musi być lewy i prawy. Poza tym na zdjęciach widać pęknięcia emalii, to wina za cienkiej blachy na spodzie
ale tak jak piszesz blacha musi być co najmniej 0,5 na taki wisior. Daję 0,2 bo jest tańsza i ja ćwiczę do tarczy zegarka gdzie np. w Rolex-ach tarcze mają 5-6 mm grubości z drutami. Jutro jak będę polerował to nałożę jeszcze jedną warstwę cont-emalii. (07-20-2015, 06:25 PM)kriss @Leszek co do cadillac'a to zrobiłeś sobie zdjęcie z nim. Mój kuzyn jeździł eldorado. Ful wypas, silnik 8,2 litra 440 koni, klubowe fotele, kanapa i drewnoZ oprawą nie ma sprawy, tylko prośba od września jak będzie trochę luzu. Przymierzam się żeby zrobić coś w Twoim stylu ( w stylu Twojej kopii
)
(07-20-2015, 07:38 PM)helmet Leszek, brawo!! Trzymam kciuki za następne
(07-20-2015, 08:26 PM)silverpaul Helmet, a co z Tobą? Ja widziałem, ale inni nie
Leszek, kolczyki jak najbardziej, ale musi być lewy i prawy. Poza tym na zdjęciach widać pęknięcia emalii, to wina za cienkiej blachy na spodzie
ale tak jak piszesz blacha musi być co najmniej 0,5 na taki wisior. Daję 0,2 bo jest tańsza i ja ćwiczę do tarczy zegarka gdzie np. w Rolex-ach tarcze mają 5-6 mm grubości z drutami. Jutro jak będę polerował to nałożę jeszcze jedną warstwę cont-emalii.
jak ktoś ma sklep gdzie są druty płaskie to dajcie namiar ( proszę )
Dzisiaj próbowałem czerwienie i fiolety Schauera ołowiowego na srebrze. Wiedziałem że nic nie wyjdzie ale tak jak małe dziecko musiałem sprawdzić.
Nie da rady musi być złoto :
jak ktoś ma sklep gdzie są druty płaskie to dajcie namiar ( proszę )
(07-21-2015, 09:35 AM)kriss @Leszek pod oprawę brzegi gładkie
to na focie to maska Cadillac'a
![]()
, a ta maska
(07-21-2015, 09:36 AM)silverpaul Obawiam się, że tarczę już wybrzuszyło. Mogą być kłopoty
(07-21-2015, 09:35 AM)kriss @Leszek pod oprawę brzegi gładkie
to na focie to maska Cadillac'a
![]()
, a ta maska
(07-21-2015, 09:36 AM)silverpaul Obawiam się, że tarczę już wybrzuszyło. Mogą być kłopoty