Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Emaliowanie

Emaliowanie

Emaliowanie

Strony (67): Wstecz 1 48 49 50 51 52 67 Dalej  
mnap89
Diamentowy
961
10-04-2015, 08:25 PM
(10-04-2015, 06:49 PM)Leszek (...)
Trudno mi uzyskać takie matowe kolory jak miały stare emalie

[Obrazek: B1HnAp8IIAALDy8.jpg]

Kolory mi sie podobają. ładne, żywe i intesywne. Jak tęcza! Ząbki Ząbki Ząbki 

yy.. znaczy nie lubie bo pedalskie Puść oczko
mnap89
10-04-2015, 08:25 PM #491

(10-04-2015, 06:49 PM)Leszek (...)
Trudno mi uzyskać takie matowe kolory jak miały stare emalie

[Obrazek: B1HnAp8IIAALDy8.jpg]

Kolory mi sie podobają. ładne, żywe i intesywne. Jak tęcza! Ząbki Ząbki Ząbki 

yy.. znaczy nie lubie bo pedalskie Puść oczko

kriss
Diamentowy
2,208
10-04-2015, 09:40 PM
@Leszek wiem, że jesteś pro-eco ale ES 0100 na srebrze ma żółte zabarwienie i wszystkie barwy gasi. Całość wygląda jak na zdjęciu.
Tarcze do zegarków w emalii to raczej domena kobiet wiec pozostają tylko pedalskie kolory a zegarki z emaliowanymi tarczami noszą
tylko "ładni chłopcy" Więc suma sumarum jakichkolwiek kolorów by nie użyć zawsze będą pedalskie ZąbkiZąbkiZąbki

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
kriss
10-04-2015, 09:40 PM #492

@Leszek wiem, że jesteś pro-eco ale ES 0100 na srebrze ma żółte zabarwienie i wszystkie barwy gasi. Całość wygląda jak na zdjęciu.
Tarcze do zegarków w emalii to raczej domena kobiet wiec pozostają tylko pedalskie kolory a zegarki z emaliowanymi tarczami noszą
tylko "ładni chłopcy" Więc suma sumarum jakichkolwiek kolorów by nie użyć zawsze będą pedalskie ZąbkiZąbkiZąbki

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/

cactoos
Diamentowy
1,585
10-04-2015, 10:51 PM
(10-04-2015, 09:40 PM)kriss Tarcze do zegarków w emalii to raczej domena kobiet wiec pozostają tylko pedalskie kolory a zegarki z emaliowanymi tarczami noszą

No i tu mnie przekonałeś do zrobienia tarczy dla harleyowców. Tylko wiesz... ja jestem leeeniiiwyyyyy   Biggrin

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
10-04-2015, 10:51 PM #493

(10-04-2015, 09:40 PM)kriss Tarcze do zegarków w emalii to raczej domena kobiet wiec pozostają tylko pedalskie kolory a zegarki z emaliowanymi tarczami noszą

No i tu mnie przekonałeś do zrobienia tarczy dla harleyowców. Tylko wiesz... ja jestem leeeniiiwyyyyy   Biggrin

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

kriss
Diamentowy
2,208
10-05-2015, 06:38 AM
(10-04-2015, 10:51 PM)cactoos [quote='kriss' pid='23095' dateline='1443991236']

@Cactoos jeżeli Ty zrobisz tarczę to ja mimo, że nie lubię emaliowanych zegarków sam siądą i zrobię taką ( jestem baaaa........rdzo cierpliwy ) ZąbkiZąbkiZąbki

kriss
10-05-2015, 06:38 AM #494

(10-04-2015, 10:51 PM)cactoos [quote='kriss' pid='23095' dateline='1443991236']

@Cactoos jeżeli Ty zrobisz tarczę to ja mimo, że nie lubię emaliowanych zegarków sam siądą i zrobię taką ( jestem baaaa........rdzo cierpliwy ) ZąbkiZąbkiZąbki

Leszek
Diamentowy
1,617
10-05-2015, 07:03 AM
(10-04-2015, 09:40 PM)kriss @Leszek wiem, że jesteś pro-eco ale ES 0100 na srebrze ma żółte zabarwienie i wszystkie barwy gasi. Całość wygląda jak na zdjęciu.

Na jakim zdjęciu ? Biggrin 
Dziękuję Kriss za dobrą radę.

Takie tarcze to też emalia chociaż coraz rzadziej Zły

[Obrazek: speake-marin-shimoda-01.jpg]

.
Pozdrawiam Leszek :-)
Leszek
10-05-2015, 07:03 AM #495

(10-04-2015, 09:40 PM)kriss @Leszek wiem, że jesteś pro-eco ale ES 0100 na srebrze ma żółte zabarwienie i wszystkie barwy gasi. Całość wygląda jak na zdjęciu.

Na jakim zdjęciu ? Biggrin 
Dziękuję Kriss za dobrą radę.

Takie tarcze to też emalia chociaż coraz rzadziej Zły

[Obrazek: speake-marin-shimoda-01.jpg]

.

mnap89
Diamentowy
961
10-05-2015, 08:16 AM
Leszku, fajny zegarek. I pokrętło ma takie jak w Twoim Ząbki

Jak jest zrobiona w takim razie tarcza w tym zegarku? ręcznie czy jakos z maszyny/komputera(wszystko takie rowne i proste)

Powiedz przeciez mozna jeszcze "malowac elamia" prawda? Czemu wtbrales akurat taka a nie inne technike? Malowanie jest znacznie trudniejsze - bo trzeba umiec malowac? Język
mnap89
10-05-2015, 08:16 AM #496

Leszku, fajny zegarek. I pokrętło ma takie jak w Twoim Ząbki

Jak jest zrobiona w takim razie tarcza w tym zegarku? ręcznie czy jakos z maszyny/komputera(wszystko takie rowne i proste)

Powiedz przeciez mozna jeszcze "malowac elamia" prawda? Czemu wtbrales akurat taka a nie inne technike? Malowanie jest znacznie trudniejsze - bo trzeba umiec malowac? Język

kriss
Diamentowy
2,208
10-05-2015, 10:13 AM
@Leszek taki klasyk OK !!! Jako typowy chłop lubię kości, drewno, tytan i maksymalną prostotę Ząbki, chociaż ponoć widzę
tyle kolorów co przeciętna kobieta i potrafię je rozróżnić Puść oczko Ząbki

kriss
10-05-2015, 10:13 AM #497

@Leszek taki klasyk OK !!! Jako typowy chłop lubię kości, drewno, tytan i maksymalną prostotę Ząbki, chociaż ponoć widzę
tyle kolorów co przeciętna kobieta i potrafię je rozróżnić Puść oczko Ząbki

Leszek
Diamentowy
1,617
10-05-2015, 11:53 AM
(10-05-2015, 08:16 AM)mnap89 Leszku, fajny zegarek. I pokrętło ma takie jak w Twoim Ząbki

1) Tak to moja ulubiona koperta i brand. Nawet własną wyskrobałem według tej. Serce

2) Tarcza zrobiona jest ręcznie sposobem o jakim pisałem 300 postów wcześniej. ( nie czytasz ? Biggrin Biggrin )

3) Równa?  Takie równe tarcze robiłem już w styczniu po 30 dniach emalierstwa i +/- 2000-3000 próbach.
Nie chwalę się bo są tu tacy co myślą że nie potrafię wypolerować emalii Zły

Potrafię wykończyć perfekcyjnie tylko prostu szkoda mi na to czasu bo za mało go mam :

Nadruk dawniej robiono tamponem i farbą emalierską ( robiłem - wieczorem jak znajdę zdjęcia to wstawię).
Spake Marin robi to nadruk w technice foto-technologi - skąd wiem ?  -  bo jak piszę że wiem to wiem Biggrin ( rozmawiałem z nim)

4) Dlaczego wybrałem technikę cloisonne ? Bo jest trudna. Marku lekarze dali mi 1-2 lata więc szkoda życia na polerowanie kaboszonów. Wiem że nigdy nie zdążę zrobić jak Faberge ale warto coś zrobić co się lubi i cieszy.

5) Tak malowanie jest najtrudniejsze bo należy być artystą ja Wy i posiadać technikę jak ja ( ale skromny Biggrin )
Dlatego tak cisnę Krissa bo on ma taki talent by robić takie super wypasione malunki Love Love Love Love

ps. Marki sooorki za taki głupi post ale syn zaczyna 2 rok magisterki a jak kurwa nie mam 500 zł by opłacić mu czesne....

ps. Admina też przepraszam.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2015, 11:54 AM przez Leszek.

.
Leszek
10-05-2015, 11:53 AM #498

(10-05-2015, 08:16 AM)mnap89 Leszku, fajny zegarek. I pokrętło ma takie jak w Twoim Ząbki

1) Tak to moja ulubiona koperta i brand. Nawet własną wyskrobałem według tej. Serce

2) Tarcza zrobiona jest ręcznie sposobem o jakim pisałem 300 postów wcześniej. ( nie czytasz ? Biggrin Biggrin )

3) Równa?  Takie równe tarcze robiłem już w styczniu po 30 dniach emalierstwa i +/- 2000-3000 próbach.
Nie chwalę się bo są tu tacy co myślą że nie potrafię wypolerować emalii Zły

Potrafię wykończyć perfekcyjnie tylko prostu szkoda mi na to czasu bo za mało go mam :

Nadruk dawniej robiono tamponem i farbą emalierską ( robiłem - wieczorem jak znajdę zdjęcia to wstawię).
Spake Marin robi to nadruk w technice foto-technologi - skąd wiem ?  -  bo jak piszę że wiem to wiem Biggrin ( rozmawiałem z nim)

4) Dlaczego wybrałem technikę cloisonne ? Bo jest trudna. Marku lekarze dali mi 1-2 lata więc szkoda życia na polerowanie kaboszonów. Wiem że nigdy nie zdążę zrobić jak Faberge ale warto coś zrobić co się lubi i cieszy.

5) Tak malowanie jest najtrudniejsze bo należy być artystą ja Wy i posiadać technikę jak ja ( ale skromny Biggrin )
Dlatego tak cisnę Krissa bo on ma taki talent by robić takie super wypasione malunki Love Love Love Love

ps. Marki sooorki za taki głupi post ale syn zaczyna 2 rok magisterki a jak kurwa nie mam 500 zł by opłacić mu czesne....

ps. Admina też przepraszam.

.

kriss
Diamentowy
2,208
10-05-2015, 12:05 PM
ostatnie eksperymenty z kolorem 

,  

eksperymenty z czerwienią  Rumieniec Biggrin

kriss
10-05-2015, 12:05 PM #499

ostatnie eksperymenty z kolorem 

,  

Leszek
Diamentowy
1,617
10-05-2015, 12:19 PM
(10-05-2015, 12:05 PM)kriss ostatnie eksperymenty z kolorem 

,   

Niestety Kriss tylko złoto Nas uratuje. Cry

Co ja nie robiłem by zrobić ładną czerwień ????  Wszystko. Cry Cry Cry
Po prosu czerwień nie lubi srebra.

Gratuluję testera i zachęcam do eksperymentowania jak najwięcej.

Podobno jak się spali 3-4 warstwy topika to czerwony nie zbrązowieje.

ps. fiolet są ładne na srebrze tylko light należy wypalać 3 razy a ciemny jako pierwszy bo jest strasznie Hard

ps. wczoraj spaliłem na 3 warstwach 110 ruby i czerwień ładna ale po następnych 3 wypałach gaśnie

ps. lubie 5005 po po 3 razie wychodzi piekny pomarańcz jak na moim tygrysku
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2015, 12:23 PM przez Leszek.

.
Leszek
10-05-2015, 12:19 PM #500

(10-05-2015, 12:05 PM)kriss ostatnie eksperymenty z kolorem 

,   

Niestety Kriss tylko złoto Nas uratuje. Cry

Co ja nie robiłem by zrobić ładną czerwień ????  Wszystko. Cry Cry Cry
Po prosu czerwień nie lubi srebra.

Gratuluję testera i zachęcam do eksperymentowania jak najwięcej.

Podobno jak się spali 3-4 warstwy topika to czerwony nie zbrązowieje.

ps. fiolet są ładne na srebrze tylko light należy wypalać 3 razy a ciemny jako pierwszy bo jest strasznie Hard

ps. wczoraj spaliłem na 3 warstwach 110 ruby i czerwień ładna ale po następnych 3 wypałach gaśnie

ps. lubie 5005 po po 3 razie wychodzi piekny pomarańcz jak na moim tygrysku

.

Strony (67): Wstecz 1 48 49 50 51 52 67 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości