Nowy dział 3D
Nowy dział 3D
Ze względu na duże zainteresowanie tematem stworzyłem nowy dział mający zebrać wszystkie tematy dotyczące drukarek 3D, tworzenia form, oraz innych tematów dotyczących masowej produkcji biżuterii.
Jeśli znajdziecie jakiś wątek który przeoczyłem, dajcie znać też go przeniosę.
Otwarty jestem też na wszystkie uwagi odnośnie działu.

Dla zainteresowanych, odlany wydruk z Solidscape 3Z w najsłabszej rozdzielczości. Postaram się zrobić też na innych drukarkach.
A! Ten gwóźdź to łebek od szpilki.
Korci mnie zrobienie szachownicy ze wszystkimi figurami na takim łebku.
(12-05-2013, 12:42 PM)Imenoq Czy obecna technologia wydruku da radę? Przecież to jakieś setne albo tysięczne części milimetra
Wielkość dyszy ale i mechanizm sterujący
Jak dla mnie to kosmos
(12-05-2013, 12:42 PM)Imenoq Czy obecna technologia wydruku da radę? Przecież to jakieś setne albo tysięczne części milimetra
Wielkość dyszy ale i mechanizm sterujący
Jak dla mnie to kosmos
Są specjalne gipsy do polimerów ( np. Plasticast firmy Ransom & Randolph )bo tak naprawdę,
to i Solid nie drukuje woskiem a jakąś skomplikowaną chemicznie mieszanką. Masa powinna
być przede wszystkim drobnoziarnista - czyli do złota. Niestety im lepsza, tym droższa.
Jak ty to odlejesz to ja kupuje tez taka - pomalu zaczyna mnie to wciagac.Jest tylko jeden Problem - Wy wyrosliscie w swiecie komputeröw a ja - przypuszczalnie najstarszy na Forum - jak myslicie dal bym sobie rade z taka drukarka z moim antytalenciem do computera .????????????