Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM FIRMY, SKLEPY i HURTOWNIE Black Jeweler Spawarka wodorowa dla jubilerów

Black Jeweler Spawarka wodorowa dla jubilerów

Black Jeweler Spawarka wodorowa dla jubilerów

Strony (3): 1 2 3 Dalej
Ankieta: czy uważasz ze cena jest odpowiednia i czy kupiłbyś taki sprzęt?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.

Cena ok jestem zainteresowany takim sprzętem
28.57%
Votes 2
Cena za wysoka, ale jestem zainteresowany
42.86%
Votes 3
Cena ok., ale nie interesuje mnie taki sprzęt
14.29%
Votes 1
Nie mam zdania
14.29%
Votes 1

Razem 7 głosów 100%
11-21-2009, 11:34 PM
Witam
Mam takie pytanie czy ktoś z Was pracował na tego typu sprzęcie i co o nim sadzicie.
Proszę o rzeczowe i w miarę możliwości treściwe wypowiedzi na ten temat.
Przesyłam kilka linków do zapoznania się z urządzeniem i jego możliwościami.

http://allegro.pl/item819967306_black_je...ho_fv.html

www.generator-hho.eu

tak wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=Mv11ZGPlzK0

Więcej materiałów na koncie tego użytkownika
http://www.youtube.com/user/chomalek

Pozdrawiam
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-22-2009, 07:41 PM przez Grzegorz Czerniecki.
Grzegorz Czerniecki
11-21-2009, 11:34 PM #1

Witam
Mam takie pytanie czy ktoś z Was pracował na tego typu sprzęcie i co o nim sadzicie.
Przesyłam kilka linków do zapoznania się z urządzeniem i jego możliwościami.

http://allegro.pl/item819967306_black_je...ho_fv.html

www.generator-hho.eu

tak wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=Mv11ZGPlzK0

Więcej materiałów na koncie tego użytkownika
http://www.youtube.com/user/chomalek

Pozdrawiam

Emmix
Świeży właściciel lutownicy
372
11-22-2009, 01:29 PM
Mam tylko prosty palnik Dreamela i czasem przydało by się coś mocniejszego, ale to sprzęt dla profesjonalistów a nie takich amatorów jak ja...
Emmix
11-22-2009, 01:29 PM #2

Mam tylko prosty palnik Dreamela i czasem przydało by się coś mocniejszego, ale to sprzęt dla profesjonalistów a nie takich amatorów jak ja...

neewton
Miedziany
4
11-22-2009, 08:25 PM
(11-21-2009, 11:34 PM)Grzegorz Czerniecki Witam

Witam
Urządzenie za te pieniądze jest przystępne, mogło by być bardziej kompaktowe jak produkty konkurencji... dzięki dobrej cenie niweluje pewne mankamenty dla oka Puść oczko Ząbki
Pozdrawiam
neewton
11-22-2009, 08:25 PM #3

(11-21-2009, 11:34 PM)Grzegorz Czerniecki Witam

Witam
Urządzenie za te pieniądze jest przystępne, mogło by być bardziej kompaktowe jak produkty konkurencji... dzięki dobrej cenie niweluje pewne mankamenty dla oka Puść oczko Ząbki
Pozdrawiam

admin
Administrator
621
11-23-2009, 09:21 AM
Przejrzałem stronę i jedna rzecz mnie zaciekawiła.
Allen Stanley Mayer który wg. strony stworzył wodne ogniwo paliwowe.
Próbowałem znaleźć o nim jakieś informacje.
Niestety google jedyną stronę zwraca na zapytanie "Allen Stanley Mayer".
www.generator-hho.eu/historia.htm

Może więc jest jakaś literówka w nazwisku. Gdybyś miał jakieś informacje o tym ogniwie, rzuć linkiem. Spiskowe teorie są ciekawe i chętnie dowiedział bym się więcej.
admin
11-23-2009, 09:21 AM #4

Przejrzałem stronę i jedna rzecz mnie zaciekawiła.

Może więc jest jakaś literówka w nazwisku. Gdybyś miał jakieś informacje o tym ogniwie, rzuć linkiem. Spiskowe teorie są ciekawe i chętnie dowiedział bym się więcej.

11-23-2009, 11:09 AM
(11-23-2009, 09:21 AM)admin Przejrzałem stronę i jedna rzecz mnie zaciekawiła.

Witaj zgadza się była lityerówka
http://www.youtube.com/results?search_qu...type=&aq=f

http://www.google.com/search?client=oper...8&oe=utf-8

Pozdrawiam
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-23-2009, 11:10 AM przez Grzegorz Czerniecki.
Grzegorz Czerniecki
11-23-2009, 11:09 AM #5

(11-23-2009, 09:21 AM)admin Przejrzałem stronę i jedna rzecz mnie zaciekawiła.

Witaj zgadza się była lityerówka
http://www.youtube.com/results?search_qu...type=&aq=f

http://www.google.com/search?client=oper...8&oe=utf-8

Pozdrawiam

admin
Administrator
621
11-23-2009, 12:55 PM
Już znalazłem. Nazywał się Stanley Allen Meyer. Ciekawe!
admin
11-23-2009, 12:55 PM #6

Już znalazłem. Nazywał się Stanley Allen Meyer. Ciekawe!

Nikolai 1978
Miedziany
5
01-26-2010, 10:00 PM
Zajmowalem sie troche technologia generatorow HHO i uwazam ze cena jaka jest zapodana za ten zlom jest bardzo ale to bardzo zawyzona.
1. nie chcial bym miec zlutowanego ani piersciaka prze tego Pana a juz w ogole zadnej rury w domu... ta osoba nie ma zadnego pojecia co do lutowania, spawania...
GEneralnie kosz kupienia maksymalnie zamknie sie w £300 pisze w GB poniewaz mieszkam w UK.
Mozna tez zrobic samemu powiem tez inaczej zrobie kazdemu taki generator za 4000 zl - zadowoleni Uśmiech
Nikolai 1978
01-26-2010, 10:00 PM #7

Zajmowalem sie troche technologia generatorow HHO i uwazam ze cena jaka jest zapodana za ten zlom jest bardzo ale to bardzo zawyzona.
1. nie chcial bym miec zlutowanego ani piersciaka prze tego Pana a juz w ogole zadnej rury w domu... ta osoba nie ma zadnego pojecia co do lutowania, spawania...
GEneralnie kosz kupienia maksymalnie zamknie sie w £300 pisze w GB poniewaz mieszkam w UK.
Mozna tez zrobic samemu powiem tez inaczej zrobie kazdemu taki generator za 4000 zl - zadowoleni Uśmiech

neewton
Miedziany
4
01-26-2010, 10:18 PM
Witam
Jakie parametry będzie posiadała ta Twoja maszyna za te 4000zl ?
Ubawiłem się po pachy, maszyna Elma Flame kosztuje 2400Euro netto przy produkcji 140lph pobór z sieci 0,9kW
Czekam na odpowiedź
Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2010, 08:09 PM przez neewton.
neewton
01-26-2010, 10:18 PM #8

Witam
Jakie parametry będzie posiadała ta Twoja maszyna za te 4000zl ?
Ubawiłem się po pachy, maszyna Elma Flame kosztuje 2400Euro netto przy produkcji 140lph pobór z sieci 0,9kW
Czekam na odpowiedź

01-26-2010, 11:50 PM
(01-26-2010, 10:00 PM)Nikolai 1978 Zajmowalem sie troche technologia generatorow HHO i uwazam ze cena jaka jest zapodana za ten zlom jest bardzo ale to bardzo zawyzona.

Zachowałeś się jak na chama przystało - moje gratulacje.
Posłuchaj człowieczku za 300 funtów.
Te urządzenie jest efektem mojej 2-letniej ciężkiej pracy, a Twoje doświadczenie jest jakie? -
Cytat:"zajmowałem się troche"
Moje urządzenie produkuje 160l/h przy poborze 350W, czyli 1/3 tego, co bardzo dobrej klasy "elma flame"
Poza tym mam gro klientów, którzy są bardzo zadowoleni z pracy na tym sprzęcie. Czy Twoje wywody maja jakiekolwiek podparcie?
Kpisz z czyjejś pracy nie mając bladego pojęcia o tym, co piszesz.
Mało tego jesteś gburem.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-26-2010, 11:54 PM przez Grzegorz Czerniecki.
Grzegorz Czerniecki
01-26-2010, 11:50 PM #9

(01-26-2010, 10:00 PM)Nikolai 1978 Zajmowalem sie troche technologia generatorow HHO i uwazam ze cena jaka jest zapodana za ten zlom jest bardzo ale to bardzo zawyzona.

Te urządzenie jest efektem mojej 2-letniej ciężkiej pracy, a Twoje doświadczenie jest jakie? -
Moje urządzenie produkuje 160l/h przy poborze 350W, czyli 1/3 tego, co bardzo dobrej klasy "elma flame"
Poza tym mam gro klientów, którzy są bardzo zadowoleni z pracy na tym sprzęcie. Czy Twoje wywody maja jakiekolwiek podparcie?
Mało tego jesteś gburem.

Nikolai 1978
Miedziany
5
01-31-2010, 11:31 PM
Witam wszystkich.

1. Skoro uwaza sie Pan za takiego specjaliste to jest cos nie tak jesli nie potrafi Pan przyjac slow krytyki a do tego okresla mnie Pan "gburem" oraz przypina mi postawe "chama"

(01-26-2010, 11:50 PM)Grzegorz Czerniecki

Mało tego jesteś gburem.

2. Nie przypominam sobie zebysmy sie znali i mowili sobie per TY. Kolejna sprawa - nie dorosl Pan ani troche do miana sprzedawcy wykazujac taka postawe na forum gdzie panuja ogolne zasady nie obrazania sie wzajemnie, mogl bym rowniez w ten sam sposob slownie Pana potraktowac ale nie znize sie do i tak juz niskiego poziomu jaki Pan zaprezentowal swoja postawa. Pomyslal by Pan troche o tym jak widza Pana inni klienci... na pewno jako nie profesjonaliste pewnego swojego osiagniecia - wrecz przeciwnie.

3. Swoje sposzczerzenie podpieram nastepujacymi materialami
http://www.h2extreme.com/catalog_more.as...h_fd0=5102

Oto palnik ktory pobiera 300W Panski 350W
Wytwarza HHO 3l/m - 180l/h Panski 2.66l/m - 160l/h
Cena $429.99 = 1290zl Panski 7230zl
Pozwoli Pan ze wiecej juz nie skomentuje

4. Czy Pan Grzegorz Czerniecki moze z lasi swej podac czas pracy na swojej maszynie i po ilu minutach zamiast HHO zaczyna sie produkcja pary a dysze palnika mozna sobie podlaczyc do zelazka bo na pewno nie do lutowania...
Jak wygladaja elementy (anoda/katoda) po roku uzywania czy w ogole istnieja, czy wypalily sie do polowy Uśmiech

5. Na post Pana "neewton" - pozwole sobie nie odpowiedziec poniewaz jest on rownie niedorzeczny a ja szanuje swoj czas.
6. Chyba zaczne sie zajmowac importem palnikow, generatorow HHO z Europy lub USA do Polski oferujac lepsza jakosc za duuuuuuuzo nizsza cene.
7. Tak na marginesie duzo Panu brakuje i radze sie nie porownywac do firmy "Elma Hot Flame" gdyz jest Pan tylko domoroslym majsterkowiczem ktory nawet w 1/3 nie jest wstanie zaoferowac jakosci swych narzedzi.

8. Pozdrawiam wszystkich jubilerow i zlotnikow Uśmiech rowniez Pana Grzegorza Czernieckiego i "neewton" Uśmiech
Wiele materialow mozna wyszukac wpisujac w googlech: HHO generator z Polski proponuje wyjsc przynajmniej na Europejska przegladarke google.com
nastepujace watki to: Green energy, water for car, HHO torch,

http://cgi.ebay.co.uk/DC-Hybrids-HHO-Kit...439ceddf37
A tutaj kolejny pierwszy lepszy zestaw z e-bay.com ktory kosztuje $499USD
produkcja HHO 2-5L/m

Panie Grzegorzu Czerniecki Pan wybaczy ale jest Pan niepowazny spiewajac sobie 7 230 zl i porownujac siebie do 1/3 jakosci firmy Elma Flame i zdzierajac skore z ludzi w bialy dzien.
Nikolai 1978
01-31-2010, 11:31 PM #10

Witam wszystkich.

1. Skoro uwaza sie Pan za takiego specjaliste to jest cos nie tak jesli nie potrafi Pan przyjac slow krytyki a do tego okresla mnie Pan "gburem" oraz przypina mi postawe "chama"

(01-26-2010, 11:50 PM)Grzegorz Czerniecki

Mało tego jesteś gburem.

2. Nie przypominam sobie zebysmy sie znali i mowili sobie per TY. Kolejna sprawa - nie dorosl Pan ani troche do miana sprzedawcy wykazujac taka postawe na forum gdzie panuja ogolne zasady nie obrazania sie wzajemnie, mogl bym rowniez w ten sam sposob slownie Pana potraktowac ale nie znize sie do i tak juz niskiego poziomu jaki Pan zaprezentowal swoja postawa. Pomyslal by Pan troche o tym jak widza Pana inni klienci... na pewno jako nie profesjonaliste pewnego swojego osiagniecia - wrecz przeciwnie.

3. Swoje sposzczerzenie podpieram nastepujacymi materialami
http://www.h2extreme.com/catalog_more.as...h_fd0=5102

Oto palnik ktory pobiera 300W Panski 350W
Wytwarza HHO 3l/m - 180l/h Panski 2.66l/m - 160l/h
Cena $429.99 = 1290zl Panski 7230zl
Pozwoli Pan ze wiecej juz nie skomentuje

4. Czy Pan Grzegorz Czerniecki moze z lasi swej podac czas pracy na swojej maszynie i po ilu minutach zamiast HHO zaczyna sie produkcja pary a dysze palnika mozna sobie podlaczyc do zelazka bo na pewno nie do lutowania...
Jak wygladaja elementy (anoda/katoda) po roku uzywania czy w ogole istnieja, czy wypalily sie do polowy Uśmiech

5. Na post Pana "neewton" - pozwole sobie nie odpowiedziec poniewaz jest on rownie niedorzeczny a ja szanuje swoj czas.
6. Chyba zaczne sie zajmowac importem palnikow, generatorow HHO z Europy lub USA do Polski oferujac lepsza jakosc za duuuuuuuzo nizsza cene.
7. Tak na marginesie duzo Panu brakuje i radze sie nie porownywac do firmy "Elma Hot Flame" gdyz jest Pan tylko domoroslym majsterkowiczem ktory nawet w 1/3 nie jest wstanie zaoferowac jakosci swych narzedzi.

8. Pozdrawiam wszystkich jubilerow i zlotnikow Uśmiech rowniez Pana Grzegorza Czernieckiego i "neewton" Uśmiech
Wiele materialow mozna wyszukac wpisujac w googlech: HHO generator z Polski proponuje wyjsc przynajmniej na Europejska przegladarke google.com
nastepujace watki to: Green energy, water for car, HHO torch,

http://cgi.ebay.co.uk/DC-Hybrids-HHO-Kit...439ceddf37
A tutaj kolejny pierwszy lepszy zestaw z e-bay.com ktory kosztuje $499USD
produkcja HHO 2-5L/m

Panie Grzegorzu Czerniecki Pan wybaczy ale jest Pan niepowazny spiewajac sobie 7 230 zl i porownujac siebie do 1/3 jakosci firmy Elma Flame i zdzierajac skore z ludzi w bialy dzien.

Strony (3): 1 2 3 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości