Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM WŁASNORĘCZNIE kilka nowych pomysłów

kilka nowych pomysłów

kilka nowych pomysłów

Strony (38): 1 2 3 4 5 38 Dalej  
kriss
Diamentowy
2,208
04-18-2014, 07:13 PM
Trochę miałem w kwietniu czasu i chciałem pokazac ostatnie moje ręczne robótki Uśmiech
pierścionek z labladorem i opalami w złotych porawkach
sebrny pierścionek z kwarcem rutylowym
pierścionek z kiyanitem\cianitem
pierscionek srebro złocone, ametysty fasetowane i lablador
wisior z ludzikiem
nazwy angielskie pod zdjęciami bo są na moim G+
Przyznam , że nie wszystkie moje pomysły. Część to próba naśladowania tego co wpadło mi w oko.
kriss
04-18-2014, 07:13 PM #1

Trochę miałem w kwietniu czasu i chciałem pokazac ostatnie moje ręczne robótki Uśmiech

wisior z ludzikiem
Przyznam , że nie wszystkie moje pomysły. Część to próba naśladowania tego co wpadło mi w oko.

srebrofigaro
Platynowy
376
04-18-2014, 08:20 PM
(04-18-2014, 07:13 PM)kriss Trochę miałem w kwietniu czasu i chciałem pokazac ostatnie moje ręczne robótki Uśmiech
wisior z ludzikiem

Fajne, oryginalne wzory. Brawo !
srebrofigaro
04-18-2014, 08:20 PM #2

(04-18-2014, 07:13 PM)kriss Trochę miałem w kwietniu czasu i chciałem pokazac ostatnie moje ręczne robótki Uśmiech
wisior z ludzikiem

Fajne, oryginalne wzory. Brawo !

cactoos
Diamentowy
1,585
04-18-2014, 08:48 PM
I mnie się podobają.

[Obrazek: taxi-drive-clap.gif]

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
04-18-2014, 08:48 PM #3

I mnie się podobają.

[Obrazek: taxi-drive-clap.gif]

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

kriss
Diamentowy
2,208
04-18-2014, 09:44 PM
dzięki za te słowa Cactoos i Srebrofigaro Uśmiech
Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-01-2015, 05:11 PM przez kriss.
kriss
04-18-2014, 09:44 PM #4

dzięki za te słowa Cactoos i Srebrofigaro Uśmiech

Erddill
wytwórca chińskich podróbek
674
04-26-2014, 07:07 PM
Te dwa pierwsze pierscionki to zdecydowanie moja bajka , kiedys robilem proby (samo srebro) niby ok, ale jakos brak tego finalowego efektu . Ciekawe wszystkie prace ... fajny pomysl ,to zdjeciem z projektem jako tlo

nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .
Erddill
04-26-2014, 07:07 PM #5

Te dwa pierwsze pierscionki to zdecydowanie moja bajka , kiedys robilem proby (samo srebro) niby ok, ale jakos brak tego finalowego efektu . Ciekawe wszystkie prace ... fajny pomysl ,to zdjeciem z projektem jako tlo

kriss
Diamentowy
2,208
04-27-2014, 08:22 AM
tego gościa na fotce nie przebije. Nie mam swojego stylu, wszystko to eksperymenty i poszukiwanie. Tak jak Ty unikam odlewania, prawie wszystko to młotek, pilnik i palnik. Co doprojektu to staram sie zapisywać wszystkie projekty i często do nich wracam. Wypracowałem sobie technikę, o jakiej piszę na blogu.
http://kristoarts.blogspot.com/search?up...-results=3
Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-27-2014, 08:27 AM przez kriss.
kriss
04-27-2014, 08:22 AM #6

tego gościa na fotce nie przebije. Nie mam swojego stylu, wszystko to eksperymenty i poszukiwanie. Tak jak Ty unikam odlewania, prawie wszystko to młotek, pilnik i palnik. Co doprojektu to staram sie zapisywać wszystkie projekty i często do nich wracam. Wypracowałem sobie technikę, o jakiej piszę na blogu.
http://kristoarts.blogspot.com/search?up...-results=3

helmet
Platynowy
283
05-03-2014, 09:07 AM
Wisior i pierwszy pierścionek z niebieskim kamyczkiem Uśmiech szczególnie do mnie przemawiają. Wszysto jak dla mnie z pomysłem i ze smakiem, a co najważniejsze, nie są to banały
helmet
05-03-2014, 09:07 AM #7

Wisior i pierwszy pierścionek z niebieskim kamyczkiem Uśmiech szczególnie do mnie przemawiają. Wszysto jak dla mnie z pomysłem i ze smakiem, a co najważniejsze, nie są to banały

kriss
Diamentowy
2,208
05-03-2014, 01:48 PM
(05-03-2014, 09:07 AM)helmet Wisior i pierwszy pierścionek z niebieskim kamyczkiem Uśmiech szczególnie do mnie przemawiają. Wszysto jak dla mnie z pomysłem i ze smakiem, a co najważniejsze, nie są to banały
dzięki za komentarz, próbuję odnaleźć siebie, na razie to eksperymenty z kształtem i fakturą
kriss
05-03-2014, 01:48 PM #8

(05-03-2014, 09:07 AM)helmet Wisior i pierwszy pierścionek z niebieskim kamyczkiem Uśmiech szczególnie do mnie przemawiają. Wszysto jak dla mnie z pomysłem i ze smakiem, a co najważniejsze, nie są to banały
dzięki za komentarz, próbuję odnaleźć siebie, na razie to eksperymenty z kształtem i fakturą

kriss
Diamentowy
2,208
06-22-2014, 01:25 PM
Wcześniejsze foty to to co teraz dobrze się sprzedaje, bo jest inne, ale wielu chwali się swoimi pracami, więc ja tez wrzucam kilka zdjęć sprzed kilku lat.

Wisior z chryzolitem – usługa dla klienta

,
,

Korona to jak na razie największy przedmiot jaki wykonałem ze złota, mam nadzieję, że nie ostatni.
Kamienie oczywiście syntetyki, przecież Kościół jest biedny, a parafianie jeszcze bardziej Uśmiech
Zdjęcie figury dla wyobrażenia wielkości przedmiotu. Wiem wielu powie,że można było lepiej i zgodzę się, ale za jaką cenę
kriss
06-22-2014, 01:25 PM #9

Wcześniejsze foty to to co teraz dobrze się sprzedaje, bo jest inne, ale wielu chwali się swoimi pracami, więc ja tez wrzucam kilka zdjęć sprzed kilku lat.

Wisior z chryzolitem – usługa dla klienta

,
,

Korona to jak na razie największy przedmiot jaki wykonałem ze złota, mam nadzieję, że nie ostatni.
Kamienie oczywiście syntetyki, przecież Kościół jest biedny, a parafianie jeszcze bardziej Uśmiech
Zdjęcie figury dla wyobrażenia wielkości przedmiotu. Wiem wielu powie,że można było lepiej i zgodzę się, ale za jaką cenę

Erddill
wytwórca chińskich podróbek
674
06-22-2014, 04:04 PM
Jak mawial klasyk "późne rokokoko" Uśmiech Trzeba przyznac ...zes Pan ,Panie odwalil kawal dobrej roboty !
W razie jak masz dobry uklad z plebankiem i beda kontynuowac ,to moze Cie zainteresuje ten Pan :

http://drapikowski.pl/index.php?p=sakralia

Erddill
06-22-2014, 04:04 PM #10

Jak mawial klasyk "późne rokokoko" Uśmiech Trzeba przyznac ...zes Pan ,Panie odwalil kawal dobrej roboty !
W razie jak masz dobry uklad z plebankiem i beda kontynuowac ,to moze Cie zainteresuje ten Pan :

http://drapikowski.pl/index.php?p=sakralia

Strony (38): 1 2 3 4 5 38 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości