Jak zamknąć skórę w srebrze?
Jak zamknąć skórę w srebrze?
Robiłem trochę rzeczy ze skóry i wg mnie najlepszą metodą będzie odciśnięcie gotowej formy w namoczonej skórze - jest wtedy bardzo miękka i podatna na tłoczenie. Po wycięciu i wyschnięciu skórę można malować na wiele sposobów - nawet bejcą do drewna, tuszem, patyną.
Jesli nie uwarzacie jeszcze sprawy za zamknieta to moim zdaniem najpierw zostal zrobiony gotowy wisior potem skora zostala NIM wycieta jak wykrojnikiem a potem a ktos juz powiedzial oprawa bursztynu zostala przynitowana i opsadzoby kamien. Ale jak pomalowana jest skora to nie wiem. I fakt, praca bardzo fajna 

Luffy, takie delikatne przejścia tonalne najłatwiej uzyskać aerografem.
Ja się kiedyś z Wami podzielę własnym projektem opartym na takiej konstrukcji. Jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczna za rady. Z Wami odpowiedź na nurtujące mnie pytanie "jak to jest zrobione!" stała się oczywista 
Jestem mamą wychowującą dwójkę malutkich dzieci i praca twórcza idzie u mnie tiptopami, ale idzie do przodu! Będą kiedyś piękne rzeczy.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy tworzą to forum. Dzięki Wam każdy, kto chce się zająć pracą w srebrze, i nie tylko, znajduje tu wsparcie. Jesteście wspaniali!