Barwienie miedzi i mosiądzu
Barwienie miedzi i mosiądzu
popróbowane na miedzi i mosiądzu i działa
edyta:
ale zależy od firmy która produkowała, teraz robiłem w jakiejś innym i barwiło na brązowo
Pozdrawiam
Witam!
Jestem tu nowa. Szukam informacji jaki lakier bylby dobry do mosiądzu. Słyszalam że lakier bezbarwny do podłogi drewnianej się sprawuje... Ja pryskałam sprayem do metali na dwie warstwy oczywiście jedną warstwe nałozyłam potem po paru dniach jak już wyschło drugi raz nałożyłam. Niestety lakier szybko odpryskuje. Zależy mi na tym żeby lakier się trzymał a mosiądz nie ściemniał no i możliwością noszenia zawieszki na szyji - stycznosc ze skórą żeby lakier nie uczulał. Breloczki przy styczność dużą wiglocią równiez spray nie nadaje się od razu lakier odpryskuje i wygląda bardzo brzydko
Pozdrawiam
(10-16-2014, 09:23 AM)ingela Witam!
Jestem tu nowa. Szukam informacji jaki lakier bylby dobry do mosiądzu. Słyszalam że lakier bezbarwny do podłogi drewnianej się sprawuje... Ja pryskałam sprayem do metali na dwie warstwy oczywiście jedną warstwe nałozyłam potem po paru dniach jak już wyschło drugi raz nałożyłam. Niestety lakier szybko odpryskuje. Zależy mi na tym żeby lakier się trzymał a mosiądz nie ściemniał no i możliwością noszenia zawieszki na szyji - stycznosc ze skórą żeby lakier nie uczulał. Breloczki przy styczność dużą wiglocią równiez spray nie nadaje się od razu lakier odpryskuje i wygląda bardzo brzydkoPozdrawiam
(10-16-2014, 09:23 AM)ingela Witam!
Jestem tu nowa. Szukam informacji jaki lakier bylby dobry do mosiądzu. Słyszalam że lakier bezbarwny do podłogi drewnianej się sprawuje... Ja pryskałam sprayem do metali na dwie warstwy oczywiście jedną warstwe nałozyłam potem po paru dniach jak już wyschło drugi raz nałożyłam. Niestety lakier szybko odpryskuje. Zależy mi na tym żeby lakier się trzymał a mosiądz nie ściemniał no i możliwością noszenia zawieszki na szyji - stycznosc ze skórą żeby lakier nie uczulał. Breloczki przy styczność dużą wiglocią równiez spray nie nadaje się od razu lakier odpryskuje i wygląda bardzo brzydkoPozdrawiam
Nigdy nie lakierowalem bizuterji ale mam znajomego ktury robi fontanny z miedzi i mosiadzu Lakieruje lakierem z zywicy (Harzlak) - woda po tym plynie i nie odpryskuje.Mysle ze to z tej grupy http://www.lerg.pl/produkty/zywice_poliestrowe/lakiery
(10-16-2014, 04:16 PM)olax W końcu mąż wymyślił i przywiózł mi lakier dwuskładnikowy z lakierni samochodowej.
(10-16-2014, 04:16 PM)olax W końcu mąż wymyślił i przywiózł mi lakier dwuskładnikowy z lakierni samochodowej.
(10-16-2014, 06:50 PM)Nordwind Nigdy nie lakierowalem bizuterji ale mam znajomego ktury robi fontanny z miedzi i mosiadzu Lakieruje lakierem z zywicy (Harzlak) - woda po tym plynie i nie odpryskuje.Mysle ze to z tej grupy http://www.lerg.pl/produkty/zywice_poliestrowe/lakiery
(10-16-2014, 06:50 PM)Nordwind Nigdy nie lakierowalem bizuterji ale mam znajomego ktury robi fontanny z miedzi i mosiadzu Lakieruje lakierem z zywicy (Harzlak) - woda po tym plynie i nie odpryskuje.Mysle ze to z tej grupy http://www.lerg.pl/produkty/zywice_poliestrowe/lakiery
Otóż i sedno sprawy, które ostatnio jakby zostało zamiecione pod dywan a biżuterii nie wystarczy sklecić z czegokolwiek, musi być nie tylko ładna ale również dająca się nosić i nie może być toksyczna i oczywiście się rozpadać albo odpadać z niej lakier, pół biedy jak kosztuje 5zł.
(10-16-2014, 09:57 PM)szafir Otóż i sedno sprawy, które ostatnio jakby zostało zamiecione pod dywan a biżuterii nie wystarczy sklecić z czegokolwiek, musi być nie tylko ładna ale również dająca się nosić i nie może być toksyczna i oczywiście się rozpadać albo odpadać z niej lakier, pół biedy jak kosztuje 5zł.

(10-16-2014, 09:57 PM)szafir Otóż i sedno sprawy, które ostatnio jakby zostało zamiecione pod dywan a biżuterii nie wystarczy sklecić z czegokolwiek, musi być nie tylko ładna ale również dająca się nosić i nie może być toksyczna i oczywiście się rozpadać albo odpadać z niej lakier, pół biedy jak kosztuje 5zł.