Zlecę wykonanie pierścionka zaręczynowego - wzór
Zlecę wykonanie pierścionka zaręczynowego - wzór
Moim zdaniem maficzek ma trochę racji. Jeśli w ten sposób rozmawiacie u siebie w firmach z klientami (nie wszyscy z tego wątku) to ja nie wiem skąd bierzecie klientów. Nie macie klientów którzy do was przychodzą i źle zadają pytanie? wtedy ich jebi...cie czy zaczynacie z nimi rozmowę aby dojść do czegoś. Ilu klientów przychodzi co wymyślą taką głupotę że się w pale nie mieści, ale można wytłumaczyć laikowi doradzić i albo jest inteligentną osobą i posłucha fachowca albo debilem i dalej się upiera na swoim po czym się mówi że nie zrealizuję, dziękuję, do widzenia. Fajnie się pośmiać jak się jest anonimowym.
Pamiętam jak 2009 roku się zarejestrowałem i każdy wątek był poważnie traktowany. Było co czytać z ciekawością a nie z jednego wątku 3 strony bezsensownych wypowiedzi.
Nie róbcie z tego forum wizaz.pl!!!!!!!!!!!!!!
Proponuję wrócić do tematu i zacząć od nowa. A te śmietnikowe wypowiedzi przerzucić do innego działu.
Bialaski ma rację. Strach na tym forum zadać jakiekolwiek pytanie ponieważ zostanie się skrytykowanym. Odnoszę ostatnio wrażenie, że ludzie znający się na złotnictwie/jubilerstwie zaglądają tu chcąc się samemu coś nowego się dowiedzieć, podpatrzeć, a sami od siebie nic nie dają, nie dzielą się wiedzą (jak to w naszym kraju tylko dla siebie) tylko kłócą się i łapią za słówka. STRACH SIĘ BAĆ Pozdrawiam
Nie zgadzam sie z Wami w przypadku tej konkretnej usługi . Nie da się wytłumaczyć komuś niuansów związanych ze zrobieniem takiego pierścionka na forum . Podałem koszt robocizny wg. mnie wcale nie naciągany , wina w tym przypadku tkwi też w kliencie , który by chciał poprzez forum opylić małym kosztem , Ja pytam ile Pan lub Pani chciała wydać lub za ile chciał/a mieć "egzemplarz kolekcjonerski" w tym stylu ?
koszt podany jest z napisem "jaś+małgosia"
(02-26-2015, 02:39 PM)tatarata Bialaski ma rację. Strach na tym forum zadać jakiekolwiek pytanie ponieważ zostanie się skrytykowanym. Odnoszę ostatnio wrażenie, że ludzie znający się na złotnictwie/jubilerstwie zaglądają tu chcąc się samemu coś nowego się dowiedzieć, podpatrzeć, a sami od siebie nic nie dają, nie dzielą się wiedzą (jak to w naszym kraju tylko dla siebie) tylko kłócą się i łapią za słówka. STRACH SIĘ BAĆ Pozdrawiam
(02-26-2015, 02:39 PM)tatarata Bialaski ma rację. Strach na tym forum zadać jakiekolwiek pytanie ponieważ zostanie się skrytykowanym. Odnoszę ostatnio wrażenie, że ludzie znający się na złotnictwie/jubilerstwie zaglądają tu chcąc się samemu coś nowego się dowiedzieć, podpatrzeć, a sami od siebie nic nie dają, nie dzielą się wiedzą (jak to w naszym kraju tylko dla siebie) tylko kłócą się i łapią za słówka. STRACH SIĘ BAĆ Pozdrawiam
Maficzek napisz:
Wzór ma być identyczny czy coś w tym stylu, zbliżony?
Jeśli identyczny to musisz dać więcej zdjęć z z przybliżeniami oraz kilka w skali 1:1 aby można było ustalić szerokość i grubość. Chyba że znasz te wymiary.
Musisz przemyśleć sprawę kamieni jakie chcesz użyć? Czy mają to być diamenty czy cyrkonia. Jeśli mają to być diamenty trzeba wyliczyć ich koszt. Koszt można zaniżyć wstawiając kamienie niższej jakości lub jeśli chcesz zawyżyć używając kamieni wyższej jakości. Chyba że sam dostarczysz kamieni o odpowiednich wymiarach (nie każdy się podejmie robić z twoich kamieni).
Kolor złota? białe, żółte, czerwone
Próba najczęściej stosowana 0,585 jeśli chcesz inną to proszę podaj inf na ten temat www.google.pl
Masz swoje złoto?
A jeśli nie masz ani złota ani kamieni to podaj kwotę jaką jesteś w stanie przeznaczyć na ten pierścionek?
Wtedy złotnik/jubiler jest w stanie wyliczyć Ci na co Cię stać.
Przyjęło się że internet i wszelkigo rodzaju fora są źródłem wiedzy, padają pytania jak leczyć choroby, o porady prawne, jak tanio cos zrobić/kupić. I róźni mądrale odpowiadają co im ślina na klawiaturę przyniesie, zwłaszcza młodzież święcie wierzy w wypisywane mądrości.
Maficzek powinien zadać pytanie;
Podobają mi się pierścionki w tym stylu jak na fotce, mieszkam koło Krakowa, kto mógłby zrobić coś podobnego?
Tyle i tylko tyle
Nie byloby 5-ciu stron bezsensownej dyskusji
(02-26-2015, 05:50 PM)kfadrat fakt, to bylo przegiecie. Pwowinien dorzucic jeszcze kolacje przy swiecach
(02-26-2015, 05:50 PM)kfadrat fakt, to bylo przegiecie. Pwowinien dorzucic jeszcze kolacje przy swiecach